VFŞL Yaz Mevsimi 1. hafta sonuçları

Özgür Deveci 8.06.2020 - 14:46
Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde League of Legends heyecanı Yaz Mevsimi ile kaldığı yerden devam ediyor. İşte ilk haftanın maç sonuçları!

League of Legends heyecanı Yaz Mevsimi ile kaldığı yerden devam ediyor. 1907 Fenerbahçe Espor, fastPay Wildcats, Beşiktaş, Dark Passage, Galakticos, Galatasaray, Royal Youth, Papara Supermassive, Team Aurora ve 5Ronin takımlarının mücadele ettiği Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi'nde 1. hafta maçları tamamlandı.

1. hafta 1. gün maçları

1907 Fenerbahçe Espor (0-1) fastPay Wildcats

Kış Mevsimi'nin rövanşı niteliğinde olan 1907 Fenerbahçe Espor ile fastPay Wildcats arasında gerçekleşen müsabakada gülen tarafan Wildcats oyuncuları oldu. Maçın ilk 15 dakikası skorları alan taraf IWC olsa da, 1907 FB oyuncuları makro anlamda daha doğru adımlar attı. Ancak maçın uzamasıyla birlikte Ezreal ve Yuumi alt koridor ikilisi rakiplerine kıyasla daha çok güçlendi. Toplamda 7 element ejderini gördüğümüz oyunda 4 dağ ejderi, bir de dağ ruhunu alan IWC kazanmayı bildi.

Team Aurora (0 - 1) Dark Passage

İki yeni oyuncuyla mevsime başlayan takımların nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu. Seçim/Yasaklama ekranında bir tık üstün çıkan taraf Team Aurora olsa da, Dark Passage tarafı daha tecrübeli olduklarını gösterdi. Oyunun kopma anı ise, Team Aurora takımının nişancısı Black'ten geldi. 3. ejder öncesinde rakip takımın içerisine attığı Sihir Geçisi (E) ile Ornn'un kitle kontrolünden sıyrılamadı. Daha sonra kar topuna dönen oyun 34. dakikada DP tarafının galibiyetiyle sona erdi.

Beşiktaş (1-0) Galakticos

Maçın daha ilk dakikaları Galakticos ormancısı Stefan'ın yakalanıp ölmesiyle maç kartopuna döndü. Böylece Kindred damgalarını almakta çok geç kaldı. Ormancısı geri düşen Galakticos cephesinde koridorlar da geri düşmeye başladı. Maçın genel olarak özeti bu şekildeydi. Oyunu kaybettiren hamle ise, dağ ruhu olan Beşiktaş'a karşı baron savaşı yapmaları oldu.

Galatasaray (1-0) 5 Ronin

Geçtiğimiz mevsim ekonomik nedenlerden dolayı ceza alan ve lige giremeyen Galatasaray Espor'un yaz mevsimindeki performansı merakla bekleniyordu. Seçim/Yasaklama ekranında 3 tank şampiyonu (Ornn, Trundle, Nautilius) alan GS tarafının oyunda hasar olarak yetersiz kalacağı tahmin ediliyordu. Ancak bu şampiyonların ortak bir özelliği vardı. O da çok yüksek kitle kontrollere sahip olmaları. Oyun uzadıkça Galatasaray oyuncuları daha çok güçlendi. Maçın sonlarına doğru tek atan bir Aphelios vardı.

Papara Supermassive (1-0) Royal Youth

Yaz Mevsimi'nin ilk haftasına akademi kadrolarıyla çıkan Papara Supermassive ve Royal Youth karşılaşmasında kazanan tarafan SUP oldu. Daha önce profesyonel arenada yer almamış Royal Youth'un nişancısı 24, maç boyunca yaptığı hatalarla oyunu kaybettiren isim oldu. Papara Supermassive'in akademi takımı ise daha önce lig tecrübesi olan bazı oyunculardan (Kituruken, Rhemio ve Fastlegged) oluşuyordu. Oyunun belli bir dakikasından sonra kartopuna dönen maçta Papara Supermassive tarafı kazanmayı bildi.

1. hafta 2. gün maçları

Team Aurora (0-1) 1907 Fenerbahçe Espor

Team Aurora ile 1907 Fenerbahçe Espor müsabakasında Seçim/Yasaklama ekranında Aurora üstün çıkan taraf oldu. Hem Yuumi'yi, hem de orta koridora Karma'yı aldılar. Ancak oyunun daha ilk dakikalarında Aurora'nın destek oyuncusu Sparz'ın yakalanıp ölmesiyle birlikte alt koridor kar topuna bağladı. O dakikadan sonra eşyalarını almakta geciken Ezreal'ın yapabileceği pek bir şey kalmadı. Kalista ile Nautilius ikilisi öne geçtiği koridorda üstün durmayı bildi. Aldığı skorları oyunun genelinde objektiflere dönüştüren 1907 FB cephesi 25. dakikada Nexus'u yıkarak oyunu kazandı.

Papara Supermassive (0-1) fastPay Wildcats

İki akademi takımının karşılaştığı mücadelede kazanan taraf fastPay Wildcats oldu. Gerçi Wildcats takımı pek akademi kadrosu sayılmaz. Neyse, Seçim/Yasaklama ekranında kurduğu kompozisyonla geç oyunu hedefleyen IWC, maçın erken safhalarını çok kötü geçirdi. Ancak oyun uzadıkça, bu Wildcats'in işine yarayacaktı. Tam da öyle oldu. Oyun sonu Vayne, Vladimir ve Azir çok güçlendi. Aslında bir ara SUP cephesi Nexus'u yıkma seviyesine gelmişti. Ancak Azir'in hızlı minyon temizlemesi sayesinde rakip takım kule altına giremedi. Daha sonra koridorları iten Wildcats, 4. ejderi alarak aslında oyunu kazandıran hamleyi de yapmışlardı. Ejder ruhunu da alan IWC, oyunu 35. dakikada bitirdi.

5 Ronin (0-1) Royal Youth

Lig başlamadan önce birçok kişi tarafından son iki sıraya konulan 5 Ronin ve Royal Youth karşılaşması seyiri yüksek bir mücadeleye sahne oldu. Oyuna Royal Youth takımının orta koridor oyuncusu Pulse damga vurdu. Özellikle 12. dakikada üst koridorda Azir ultisi ile skorları alan Royal Youth oyunda öne geçmeyi başardı. Taraflar arasında birçok kez git gele şahit olduğumuz müsabakada Kadim Ejderha'yı alan Royal Youth cephesi 37. dakikada kazanmayı bildi.

Galatasaray (0-1) Galakticos

Seçim/Yasaklama ekranında erken oyuna ağırlık veren Galakticos, 35 dakika süren oyunda yine de kazanmayı bildi. Maçın kopma noktası ise, Galakticos ormancısı Stefan'ın Roulette'i outclass etmesi oldu. Oyunun başında oldukça geri düşen Graves, maç boyunca koridorlara yardım edemedi. Koridorlar sürekli itildi. Böylece GS tarafı objektiflere odaklanamadı. Belli bir yerde sonra kartopuna dönen oyun, 42. dakikada Galakticos'un Nexus'u yıkmasıyla sona erdi.

Beşiktaş (1-0) Dark Passage

Beşiktaş bu maçı daha güzel kompozisyon kurarak Seçim/Yasaklama ekranında kazandı. Dark Passage tarafı kötü bir draft geçirse de oyunda uzun süre ayakta kalmayı başardı. Hatta hem ilk ejderi hem de alameti aldılar. Ancak bu sürede Beşiktaş'ın orta koridor oyuncusu Stillnumb, Corki ile güçlenmeye devam etti. Oyun ilerledikçe eşya farkının önemi git gide arttı. Maçı bitiren hamle ise baron önünde gerçekleşti. Çok fazla dağılan DP tarafı Aphelios'a ulaşmakta zorlandı. Arkadan düz vuruşlarına devam eden Rate (Aphelious) 3'te 3 yaptı. Sonrasında takım direkt Nexus'a koştu ve maçı 30. dakikada bitirmeyi başardı.

fastPay Wildcats rövanşı aldı

VFŞL’nin açılış karşılaşması, KMF 2020’nin finalistleri 1907 Fenerbahçe Espor ile fastPay Wildcats’i karşı karşıya getirdi. KMF’yi 1907 Fenerbahçe’ye 3-0 kaybeden Wildcats, yaz mevsiminin ilk maçında önüne gelen rövanş fırsatını geri çevirmedi. Rahat bir maç geçiren ekip haftaya galibiyetle başladı.

Haftanın 2. gününde Papara SuperMassive ile karşılaşan Wildcats, mücadelede oldukça geriye düşse de Zafer ekranını yeniden görmeyi başardı. Böylelikle takım, haftayı kayıpsız kapattı ve liderlik koltuğunun sahiplerinden biri haline haline geldi.

Beşiktaş beklenilenden çok daha iyi

Kurduğu kadroya taraftarların şüpheyle yaklaştığı Beşiktaş, ilk haftada herkesi şaşırtmayı başardı. Galakticos ve Dark Passage ile karşılaşan siyah beyazlı ekip iki mücadeleden de galip ayrıldı.

Hafta öncesinde takımın üst koridor oyuncusu Novachrono hakkında birçok önyargı mevcuttu. Avusturyalı oyuncu, ilk iki maçta gösterdiği güzel performans ile taraftarların endişelerini fazlasıyla giderdi.

İlk haftayı kayıpsız kapatan Beşiktaş, Wildcats ile liderlik koltuğunu paylaştı.

1907 Fenerbahçe, Dark Passage, Galakticos, Galatasaray Espor, Papara SuperMassive ve Royal Youth ilk haftayı bir galibiyet ve bir mağlubiyet ile kapattı. 5 Ronin ile Team Aurora ise henüz galibiyet ile tanışamadı.

Oynanan 10 karşılaşmanın ardından puan tablosu böyle şekillendi:

VFŞL Yaz Mevsimi 1. hafta sonuçları

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde 2. haftanın fikstürü ise şu şekilde;

13 Haziran Cumartesi

• 14:00 | 1907 Fenerbahçe Espor - Papara SuperMassive

• 15:00 | fastPay Wildcats - 5 Ronin

• 16:00 | Dark Passage - Galatasaray Espor

• 17:00 | Royal Youth - Galakticos

• 18:00 | Team Aurora - Beşiktaş

14 Haziran Pazar

• 14:00 | Royal Youth - Dark Passage

• 15:00 | Galakticos - fastPay Wildcats

• 16:00 | Galatasaray Espor - Team Aurora

• 17:00 | 5 Ronin - Papara SuperMassive

• 18:00 | Beşiktaş - 1907 Fenerbahçe Espor

Mevsimin ilk derbisi

Vodafone FreeZone Şampiyonuk Ligi’nde 2. hafta maçları 13-14 Haziran tarihlerinde oynanacak. 14 Haziran Pazar günü, yeşil sahaların ezeli rekabeti bir kez daha Sihirdar Vadisi’ne taşınacak ve Beşiktaş ile 1907 Fenerbahçe, VFŞL sahnesinde karşı karşıya gelecek. Vadi’deki derbi saat 18.00’da başlayacak.

Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi'nde 2. hafta 13 Haziran saat 14:00’da 1907 Fenerbahçe Espor ile Papara Supermassive arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Maçların tamamı LoLespor’un NimoTV, YouTube ve Twitch kanallarına ek olarak https://watch.tr.lolesports.com/ adresinden de canlı olarak izlenebilecek.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 14:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
VFŞL Yaz Mevsimi 1. hafta sonuçları
İlginizi Çekebilir