Usta yazar Neil Gaiman'dan İskandinav Mitolojisi kitabı geldi

Furkan Güler 29.11.2018 - 16:17
Kuzey masallarını hiç böyle okumadınız.

Hikaye anlatımı konusunda günümüzün en başarılı yazarlarından bir tanesi olan Neil Gaiman'ın, İskandinav Mitolojisi isimli kitabı geçtiğimiz aylarda kitapseverler ile buluştu. İskandinav mitolojisindeki hikayeleri yeniden uyarlayan ve kendi tarzına göre kaleme alan Gaiman, kitabı okuyacak kişileri adeta fantastik bir maceraya çıkartıyor. İskandınav Mitolojisi'nin en bilinen tanrıları olan Odin, Loki ve Thor dahil olmak üzere Fenrir gibi canavarların hikayesini yazan usta yazar, fantastik edebiyat dalında okunması gereken bir eser ortaya koymuş.

Neil Gaiman'ın son kitabı İskandinav Mitolojisi satışta

Diğer eserlerinde kendi fantastik kurgularını yaratan Gaiman, eski dillerde yazılan bu hikayeleri günümüze oldukça başarılı bir şekilde uyarlamış. Efsanevi dokuz alemin yaratılışıyla başlayan kitap, tanrıların, cücelerin, devlerin maceralarıyla devam ediyor. Mitoloji hikayelerinde dikkat çeken Thor'un çekicinin çalınması ve patlak veren olayları merak uyandıran bir şekilde kitabına aktaran Gaiman, kitabında Ragnarök'ün nasıl meydana geldiğini de okuyucularına gösteriyor.

Yine de Gaiman'ın bu kitabı 'araştırma kitabı' olarak nitelendirdiğini belirtelim. Bu sebepten dolayı kitabın tüm fantastik edebiyat seven okuyucularına hitap etmediğini belirtmekte fayda var. Ayrıca İskandinav Mitolojisi'ni yıllar boyunca anlatılan ve yazılan hikayelerden bilmiş ve hayran kalmışsanız, Gaiman'ın farklı anlatım tarzının size biraz yabancı gelebileceğini söyleyelim.

Tüm bunların yanında eğer Thor, Loki ve Odin gibi karakterleri Marvel çizgi romanları ya da filmleri ile tanımışsanız, bu kitabın size hiç bildiğiniz masalları anlatacağının altını çizmekte fayda var. Tanrıların karanlık yüzünün yanında, söylenildiği kadar bilge veya cesur olmadıklarını Gaiman çok güzel bir dil ile anlatmış. Babasının aksine bir bakıma güç sarhoşluğu yaşayan Thor'un dahil olduğu olaylarda detayları kaçırması ve düzenbazlık tanrısı olan Loki'nin önünde kimsenin duramadığını okuyunca oldukça şaşırabilirsiniz.

Sona geldiğimizde Neil Gaiman'ın, daha çok yeni nesil okuyucular için uyarladığı İskandinav Mitolojisi'ni eğer fantastik edebiyatla haşır neşir bir okuyucuysanız kaçırmamanızı öneriyoruz!

Usta yazar Neil Gaiman'dan İskandinav Mitolojisi

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 21:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.11.2018 19:22
artık kratos olmadan ne yunan nede nordic mitolojisi olur
MK Okuru
MK Okuru 1.12.2018 16:11
Kaybol çocuk.
Naru61
Naru61 30.11.2018 11:12
Boş yapma.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.11.2018 19:15
Loki mi? Ama Loki aslında :D:D:D Şaka la şaka yapar mıyım öyle bir şey :) O değilde merak ettim kitabı..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Usta yazar Neil Gaiman'dan İskandinav Mitolojisi
İlginizi Çekebilir