Reditum, görsel açıdan muhteşem gözüküyor
Türk geliştiriciler Mustafa Şenel ve Ahmet Kutsi Günadın tarafından uzun süredir yapımı sessiz sedasız devam eden Reditum'dan yeni bilgiler ve ekran görüntüleri yayımlandı. Teknoloji harikası diyebileceğimiz Unreal Engine 4 ile geliştirilen Reditum, sürreal ortamı, ilginç hikayesi ile dikkat çekici bir yapım.
Şuanda Steam Greenlight üzerinden yeşil ışık bekleyen Reditum'u siz de oynamak ve gelişimine destek olmak istiyorsanız,
şuradan Steam sayfasına ulaşabilir ve oylayabilirsiniz.
Reditum'un hikayesini ise yapımcılar şöyle özetlemiş:
Oyunumuzun hikâyesi günümüzden 2–3 yüzyıl sonraki bir dönemde geçiyor. Hikâyenin kökeni teknolojinin Dünya egemenliğini ele geçirmesinin ardından hayatını zaman kavramına adamış 60 yaşlarında bir bilim adamının, yönetimindeki yer altı laboratuvarından kaçırdığı bir uzay aracı ile kara delik aramasına dayanıyor. Kara delikte keşfettiği bilgi ve donanımla yeni bir gezegen inşa eden bilim adamımız burada hikâyeyi on nesil ötedeki Elliot’a devrediyor. Teknoloji ve büyünün harmanlanarak kullanıldığı Kaftmania gezegeninde Elliot ve Evalia çifti gezegenlerini kurtarmak ve kendilerini feda etmek arasında git gel yaşamaktadırlar.Gezegenin devamlılığı Evalia’nın hayatına bağlıdır. Elliot ’un tüm çabalarına rağmen destansı bir törenle Evalia hayatını kaybeder. Bugün onu geri getirebilecek tek güç çözülemeyen bir bulmacaya dayanmaktadır. Söylentilere göre kara delikte yıllar önce büyülü bir taş bulunmuştur. Yıllardır bu taşın büyü güçlerinin kaynağı olduğu düşünülmüştür ve onu bulmak için büyücüler kendilerini feda eder. Eğer söylentiler doğruysa ve bu taş parçası sonsuz büyüyle donatılmışsa, zamanı da geri getirebilir mi?
Elliot bu sorunun cevabını bulabilmek ve Evalia'nın hayatta olduğu ana geri dönüp tekrar ona kavuşabilmek için Pumilus'a (Kaftmania'nın uydusu) gider.
Ülkemizi yarışmalarda olimpiyatlarda çok iyi şekilde temsil eden sporcularımıza sanatçılarımıza başarılar diliyorum.
Büyük studyolar içinde bulundukları ülkenin dil kompleksine girip oyunları sadece o ülke için yapmiyorlar.
Oyunlar yabancı dildede oynanabilir , bununla beraber her insan oynadığı oyunda kendi dilinin seçeneğinin olmasını ister tabiki.
Geliştiriciler için oyunun çok dilli olması önemlidir ingilizce ilk tercihleridir Japonya ve çin kültürü harici. Seçeneklerde Keşke türkçede olsa.
Başyapıtların maliyeti çok yüksek olduğundan fazla dil seçeneği olmayabilir.
Ama geniş bir kitleyi hedef almayan büyümek istemeyen firmalar, düşük maliyetli oyun geliştiren yerel firmalar ve bireysel geliştiriciler ürünlerini sadece kendi dilinde yapmaları doğru olabilir.
Oyun studyoları evrensel düşünüp sanat eserlerini düm dünya için yayınlayıp çok para kazanmayı hedefler. Kendi ülkesindeki üç beş kişi için değil.
Ayrıca Bu oyunda türkçe seçenek olsa iyi olur.