Final Fantasy XV yönetmeni Hajime Tabata, Square Enix'ten ayrıldı

Ersin Kılıç 8.11.2018 - 16:42
Square Enix'te kazan kaynamaya başladı

Hajime Tabata yaptığı bir açıklama ile birlikte Square Enix kariyerini sonlandırdığını ve firmadan ayrıldığını duyurdu. Özellikle Hironobu Sakaguchi ayrılığı sonrasında firmada Hajime Tabata ve Tetsuya Nomura gibi deneyimli isimler kalmıştı. 

Hajime Tabata, Square Enix'ten ayrıldı

Square Enix ile birlikte firmanın en önemli projelerinden biri olan Luminous Productions'tan da ayrılan Hajime Tabata, serinin hayranlarına teşekkür ederken, bu ayrılığın nedeni ile ilgili kesin bir açıklama ise yapmadı. Tabata özellikle Crisis Core: Final Fantasy VII ve Final Fantasy Type-0 dışında, Nomura'dan devraldığı Final Fantasy XV projelerinde de yönetmenlik yapmıştı. Yaşanan bu ayrılık sonrasında Final Fantasy XV için geliştirilen 4 DLC'den 3 tanesinin iptal edildiği de açıklandı. Hayatta kalan tek içerik olan Episode Ardyn ise ana hikayenin 30 yıl öncesini anlatacak ve Mart 2019'da yayınlanacak.

Hajime Tabata'nın tıpkı Sakaguchi gibi kendi firmasını kuracağı da gelen bilgiler arasında. Yaşanan bu ayrılık ile birlikte Square Enix'teki yıkılmayan tek kale olarak Nomura'nın kaldığını da söyleyebiliriz. Tetsuya Nomura şu sıralar Kingdom Hearts 3 ile ilgileniyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 17:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 10:41
Oynadığım ilk AAA oyun olduğu için mi bilmiyorum ama mükemmel olmasa da harika bir oyundu FFXV 150 saat oynadım yeni pc alınca yine oynicam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2018 03:21
33milyon zarar etmişler. D*nuvo'ya ödeyecekleri milyonları daha akıllı işlere harcayabilirlerdi. Umarım komple batarlar. Çöp firma. Screw Enix
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ünlü yapımcı Hajime Tabata, Square Enix'ten ayrıldı
İlginizi Çekebilir