Naughty Dog’un eski oyun yönetmeni Vinit Agarwal, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla yeni bir döneme adım attığını duyurdu. Hem Uncharted hem de The Last of Us serilerinde çalışan Agarwal, 10 yılını geçirdiği stüdyodan ayrılarak Japonya’ya taşınıyor ve kendi oyun stüdyosunu kurmaya hazırlanıyor.
Agarwal, son olarak iptal edilen The Last of Us çok oyunculu projesinde yönetmenlik yapıyordu. Naughty Dog, bu projeyi 2023 yılında resmi olarak rafa kaldırmış ve yalnızca canlı hizmet oyunları geliştiren bir stüdyoya dönüşmek istemediğini açıklamıştı. Bu kararın ardından Agarwal, 2024 yılı başında stüdyodan ayrıldığını duyurmuştu.
Couple of life updates:
— Vinit Agarwal (@vinixkun) July 8, 2025
Moving to Japan tomorrow.
Also forming a game studio — more on that soon!
Yeni girişimiyle ilgili fazla detay vermeyen tasarımcı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Japonya’ya taşınacağını ve bir oyun stüdyosu kuracağını belirtti. Daha önceki bir açıklamasında ise çok oyunculu oyunlar geliştirmeye devam edeceğini ve bu tür yapımlara olan tutkusunun sürdüğünü söylemişti.
Naughty Dog’daki kariyerinde Bruce Straley, Neil Druckmann ve Evan Wells gibi önemli isimlerle çalışan Agarwal, LinkedIn’de yaptığı veda mesajında bu isimlere özel olarak teşekkür etmişti. Bahsettiği isimlerden yalnızca Neil Druckmann hâlâ Naughty Dog’da aktif olarak çalışıyor.
Druckmann şu sıralar stüdyonun yeni oyunu Intergalactic: The Heretic Prophet üzerinde çalışıyor. Mart ayında yapılan açıklamaya göre bu yeni yapım inanç ve din temalarını ele alacak. Oyunun başrol oyuncusu, The Last of Us 2 döneminde yaşanan çevrim içi tepkilere karşı önceden uyarıldığını ve bu konuda Druckmann’dan doğrudan destek aldığını da belirtmişti.