Ücretsiz Hosting Veren Tüm Firmalar

Merlinin Kazanı 29.08.2020 - 01:16
Ücretsiz hosting veren tüm firmalar hangileridir? Reklamsız ve bedava hosting hizmeti sağlayan firmalar hangileridir? Hepsi makalemizde.

Geçtiğimiz günlerde "Oyun blogu nasıl açılır?" sorunuza cevap vermiştik. Bunun üzerine sizlerden gelen epostalar doğrultusunda bu sefer de Ücretsiz Hosting Veren Tüm Firmalar için bir araştırma yaptık. Sonuçta hiçbir beklentiniz olmadan açacağınız oyun bloguna sponsor olabilecek hosting firmaları her zaman bulunuyor.

Öncelikli olarak bilmeniz gereken en önemli konu, birazdan sayacağımız ücretsiz hosting veren firmalar mümkün olan en etik şekilde çalışmaktadır ve sizin de buna sadık kalmanızı beklemektedirler. O sebeple +18, kumar ya da bahis sitesi açmayı planlıyorsanız şimdiden vazgeçin.

Ücretsiz Hosting Veren Tüm Firmalar ı Belirlerken Nelere Dikkat Etmeli?

Bedava hosting firmalarından alacağınız hizmet kimi zaman sitenizi kullanılmaz hale getirebilir. Bu sebeple çalışacağınız firmayı seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli husus bulunuyor. Bedave hizmet alabileceğiniz firmalayı araştırırken bunlara dikkat etmenizde fayda var.

Hizmet Kalitesi

Ücretsiz site barındırma hizmeti veren birçok firma, içinde sizin de sitenizin bulunduğu binlerce siteyi birlikte tutar. Bu gibi durumlarda sunucuda tıkanma yapan başka bir site, diğer tüm siteleri etkiler. Buna sizinki de dahildir. Bu sebeple alacağınız hizmet ücretsiz de olsa, sitenizin hiç çalışmaması durumunda bedava olması bir işe yaramaz. Sponsor olacak firmayı seçerken internet ve forumlarda araştırma yapabilirsiniz.

Erişilebilirlik

Dijital bir dünyada yaşıyoruz ve kullandığımız servislerde her zaman problem çıkabilme ihtimali bulunuyor. Başınıza bir sıkıntı geldiğinde ya da siteniz çalışmadığında bunu bildirebilecek birilerinin olması şart. Karşınızda sizi dinleyip, sorunlarınızı çözebilecek birinin olması her zaman kendinizi güvende hissettirecektir. Bir firmayı bu açıdan test etmek oldukça kolaydır. Firmanın websitesinde bulunan destek bölümünden onlara ulaşıp, ufak tefek birkaç sorunuzu yöneltin. Çok büyük ihtimalle satış tarafına yönleneceksiniz. Yine de bizim firmayı tanımamız için iyi bit test olacaktır. Geri dönüş sürelerine ve verdiklere cevaplara bakın. Eğer bu sizi tatmin ediyorsa, çalışmaya başladıktan sonra teknik bir sorun yaşadığınızda da nasıl bir dönüş alacağınıza dair fikir edineceksinizdir.


Neler Sorabilirsiniz?

• Otomatik yedekleme yapıyorlar mı?
• IP adresi veriyorlar mı?
• Sitenize kaç maksimum kişi girebilir?
• Verilen alan sizin dosyalarınız için yeterli mi?

Kurulum Desteği

Genelde birçok hosting firması kurulum kısmını otomatiğe bağlamış durumda. Birçoğu da WordPress tabanlı siteler için destek veriyor. WordPress kolay kurulumu ve kullanımı açısından iyi bir alternatif. Ancak çoğu durumda performansını geliştirebilmek için bilgi gerektiriyor. Bu sebeple "Tuşa tıkladım, kayıt oldum, hadi çalışmaya başlasın." şeklinde bir yaklaşımınız varsa, biraz durun derim. Zira, sitenizi geliştirmek için atacağınız her adımda, kuracağınız her eklentide performans yerlerde sürünmeye başlayabilir. Böyle durumlarda yukarıdaki maddede anlattığım erişilebilirlik açısından iyi olan firmayı seçtiyseniz, kurulum desteğini de alacaksınızdır.

Ücretsiz Hosting Veren Tüm Firmalar

Sürdürülebilirlik

Kimi yeni açılan firmalar, müşteri sayısını artırabilmek için ücretsiz hosting sağlamaktadırlar. Ancak bunların bir kısmı kısa bir süre içinde ortadan kaybolabilmekte. Bu da sizin o kadar emek verdiğiniz sitenizin de bir anda ortadan kaybolması anlamına gelmekte. Dahası dosyalarınıza bile ulaşamayacağınız için tüm şevkiniz kırılacaktır. Bu sebeple firmanızı seçerken, en azından 2-3 yıldır hizmet veriyor olması iyi olur diye düşünüyorum.

Web Siteniz İçin Doğru Planlamayı Yapın

Ne Tarz Bir Barındırmaya İhtiyacınız Olduğunu Bilin

Öncelikle yapacağınız çalışmadan ne elde etmek istediğinize doğru karar verin. İhtiyaçlarınız belirli barındırma sağlayıcıları ve hizmetleriyle uyumluluğunuzu etkileyecektir. Örneğin kişisel bir portföy web sitesinin özel bir sunucuya ihtiyacı yoktur. Ama daha büyük hedefleriniz varsa, paylaşımlı sunucular sizin için sorun olabilir.

Paylaşımlı sunucular, küçük ve orta ölçekli siteler için uygun bir seçimdir. Bu tarz hizmetlerde, birkaç müşteri ve web sitesi aynı sunucuyu paylaşır. Bu işi ilk defa yapıyorsanız site barındırma için paylaşılan bir pakete yönelmeli, ardından artan ihtiyaçlarınızı karşılamak için bir VPS veya özel plana ne zaman yükseltme yapacağına karar vermelidir.

Ancak farklı bir bakış açısıyla, paylaşılan bir sunucu sizi yüzlerce veya binlerce kişiyle aldatıyor. Sunucu kaynakları pek çok siteye bölündüğünden, web siteniz büyüdükçe performans düşer. Trafiğinizi yüksek tutmayı hedefliyorsanız bu tarz bir plana karar vermek istemezsiniz.

Ne Tür Site İnşa Ettiğinizi Belirleyin

Beklenen trafik miktarı veya sunucu yükü, hangi tür barındırma planı bulmak isteyeceğinizi nasıl etkiliyorsa, web sitenizin türü de sahip olmanız gereken en önemli özellikleri belirleyecektir. Örneğin, bazı barındırma sağlayıcıları e-ticaret işlevini desteklerken, diğerleri blog oluşturma ve arama motoru optimizasyonuna odaklanır.

WordPress kısa süre önce% 28 sınırını aştı. Bu, internetteki tüm web sitelerinin dörtte birinden fazlası anlamına geliyor. İçerik yönetim sistemi, düşüncelerini paylaşmak isteyenler için en kolay seçimlerden biri. Ayrıca WordPress'in sadece tek tıklama kurulabilir olması da onu bir adım öne geçiren etkenlerden biri.

Tüm bunların yanında açacağınız site üzerinden satış da yapmak isteyebilirsiniz. WordPress'in WooCommerce sistemi ile çevrimiçi satışa da destek vermektedir. Bu sayede pazarlamasını yaptığınız ürünleri de siteniz üzerinden satmanız muhtemel. Ancak bu nokta da ücretsiz hosting veren tüm firmalar, kredi kartı alt yapısını desteklememekte. O yüzden bedava hosting çözümleri işinizi görmeyebilir. Kimileri ise kendi alt yapılarında kurulmuş ödeme sistemleri ile alternatif çözümler sunabiliyor.

Gereksinim duyduğunuz Özellikleri ve Kaynakları Anlama

Yeni web barındırma müşterileri doğal olarak en az paraya en çok özelliği sunan sağlayıcılara ve planlara yöneliyor. Bununla birlikte, sadece en çekici ortağı aramak yerine, özel ihtiyaçlarınıza uygun bir hizmet arayarak daha büyük yapıya sahip olabilirsiniz. Örneğin, işletmeler depolama yerine e-posta işlevselliğine öncelik verebilirken, bir geliştirici yüksek bant genişliği oranlarını ve sıkı güvenliği tercih edebilir.

Web barındırmanın teknik özellikleri yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olabilir ve firmalar hizmetlerini pazarlamak için kafa karıştırıcı bir dil kullanır bazen. Sınırsız depolama, bant genişliği ve e-posta hesapları sunan efsanevi planlara karşı dikkatli olmanıza gerek yoktur, ancak sağlayıcıların uygulayabileceği çeşitli barındırma bileşenlerini ve sınırlamalarını anlamalısınız.

Ücretsiz Hosting Veren Tüm Firmalar

Alan Adı Kaydı

Genellikle bu iki ürün bir arada satılıyor olsa da, alan adı kaydı ve web sitesi barındırma iki farklı hizmettir. Alan adınız, web sitenizin adresi görevini görür ve sitenizin dosyalarını barındıran şirketten farklı bir şirkete kaydedilebilir ve barındırılabilir. Bazı sağlayıcılar, yeni kayıtlı adreslerin ilk yılı için ücretsiz alan barındırma hizmeti bile içerir.

Sanırız, internet sitesi oluştuma ve seçeceğiniz yer sağlayıcı hosting firmasına yönelik yeterli bilgi sahibi oldunuz. Sıra geldi, ücretsiz hosting veren tüm firmalar için oluşturduğumuz listeye. Elbette bu firmalar binlerle ifade edilebilir. O sebeple, tercih edebileceğiniz, en azından karar vermenize yardımcı olacağına inandığımız firmaları sizler için sıralıyoruz.

Ücretsiz Hosting Veren Tüm Firmalar

Hostinger

Yaklaşık 17 yıldır hizmet veren Hostinger, bu alandaki öncülerden biri. Ücretsiz web sitesi barındırmak için en önemli oyuncularından biri.

Tam olarak "ücretsiz" değiller. Ancak sınırlı paylaşımlı barındırma planları için ayda yalnızca 3.49 TL ile piyasadaki en bütçe dostu web barındırıcılarından biridir.

En temel planları bile, aşağıdakileri hizmetleri içermektedir:

• 1 MySQL veritabanı
• 1 FTP kullanıcısı
• Web sitesi oluşturucusuna erişim
• WordPress veya diğer CMS'nin tek tıkla kurulumu
• 7/24 müşteri desteği
• 100 GB Bant Genişliği ve 10 GB Disk Alanı
• Bir ücretsiz e-posta hesabı

Sitenizin ihtiyaçları, temel barındırma planlarının sınırlarını aşarsa, her zaman premium paylaşımlı barındırma planına yükseltme yapabilirsiniz.

Sınırlamalar

Hostinger'ı incelerken yaşadığımız en büyük sıkıntılardan biri, kullanıcı arayüzlerinin size klasik bir cPanel'e erişim sağlamaması. Bunun yerine, hPanel adı verilen, biraz düşürülmüş şirket içi bir arayüz elde edeceksiniz. En iyi kullanıcı arayüzü değil, ama oldukça iş gören bir panel. Hız açısından da oldukça tatmin edici.


000WebHost

000webhost.com, ücret ödemeden web sitenizi barındırma olanağı sağlayan web barındırıcılarından biri. Bu platform, web sitesi oluşturmayı öğrenmek ve denemeler yapabilmek için ideal gibi görünüyor. Bu içeriği hazırlarken yaptığımız araştırmalarda kimi kullanıcıların olumsuz yorumlar bıraktıklarını da gördük. Firma tarafından sağlanan ücretsiz barındırma, hesabınızı yükselterek erişmizi engellediği gibi yorumlar bulunuyordu. Ancak firma, %99 uptime (siteye erişim) süresini garanti ediyor.

Temel plan aşağıdakileri hizmetleri içermektedir:

• 300 MB Disk alanı
• 3 GB bant genişliği
• Cloudflare koruması
• 99% çalışma garantisi
• Sitenize özel tahsis edilmiş kaynaklar
• FTP Hesabı
• Cronjob
• MySQL Veritabanı

WordPress.com

WordPress.com, popüler bir ücretsiz barındırma platformudur. Sitede size ait bir WordPress.com alt alanı (ör. benimsitem.wordpress.com) vermektedir. 3 GB depolama alanı ve web siteniz için ücretsiz şablonlara erişim sağlayan ücretsiz bir web sitesi barındırma planı sunar.

Ancak bu bedava web sitesi barındırma sistemin de kendine has bazı sorunları bulunuyor. Bu ücretsiz plan, oluşturduğunuz web sitenizde kendi reklamlarını göstermektedir. Reklamlardan kurtulmak için, satın aldığınız bir alan adı kullanabilir ve ek özelliklere erişmek için ücretli planlarına geçebilirsiniz. Bu noktada, yukarıda bahsettiğimiz "neredeyse ücretsiz barındırma" hizmetlerinden herhangi biri daha iyi bir seçenektir.

Weebly

Weebly, kullanabileceğiniz başka bir popüler ücretsiz web sitesi oluşturucusudur. Sezgisel bir sürükle ve bırak oluşturucu ve bir web sitesi oluşturmak için hazır şablonlarla birlikte gelir.

Ücretsiz planları bir Weebly alt alanı, 500 MB depolama alanı içerir ve Weebly reklamlarını görüntüler. Reklamlardan kurtulmak, daha fazla depolama alanı elde etmek ve özelliklerin kilidini açmak için ücretli planlarına geçebilirsiniz.


FreeHosting

Web barındırma işindeki on yılı ve 15.000 müşterisi olan bir Avrupalı ??şirket olan FreeHosting.com katlanarak büyümüştür. Yine de, defalarca gördüğümüz gibi - popülerlik ve performans her zaman ilişkili değildir. Kimi zaman hayal kırıklığına uğratacak kadar yavaş olsa da sunduğu disk alanının büyüklüğü sebebi ile alternatifler arasında.

Aşağıdaki özellikleri sunmaktadır:

• Çok dilli bir cPanel
• 10 GB disk alanı, bir e-posta hesabı
• MySQL veritabanı

Sınırlamalar

2 saniyelik sınıra ulaşan son derece yavaş yükleme süreleriyle - şimdiye kadar gördüğümüz en kötü çalışma sürelerinden biri ve silinen web siteleri ve yanıt vermeyen müşteri hizmetleri ile ilgili sayısız müşteri şikayeti, FreeHosting.com'un büyük olsa da, işleyen bir siteye geçtiğinizde pek de tercih edilmeyecek bir firma olarak öne çıkartıyor.

Blogger

Blogger bildiğiniz üzere Google altyapısı ile 1999 yılından beri hizmet veren ücretsiz blog açmaya imkan sağlayan özel bir platformdur.

Listemizde özellikle bonus olarak blogger konusunu işletmenizin sebebi, sizlere ücretsiz bir .blogspot uzantısı ve blogger altyapısı ile içeriklerinizi barındırabileceğiniz hosting alanı sağlamasıdır. Bir blog yazarı olmanın temeli çoğu zaman bu yoldan geçer. Bunun en başlıca sebebi tamamen ücretsiz ve Google açısından avantajlı olarak bir hizmete sahip olması, kod bilgisi veya üst düzey bir teknik bikgi olmaksızın sahip olmanızdır.

Blogger altyapısını kullandığınız sürece iş, tekkoloji, haber ve hatta forum bile açabilirsiniz. Bu konuda "Blogger Forum Nasıl Kurulur?" yazısına bakabilirsiniz.

Kendinizi ve blogunuzu ilerletmeyi hedeflediginiz her anda farklı değişikler yapabilir blogspot. com alan adından vaz geçebilirsiniz. Ve bunu yaparken hala blogger altyapısında barınabilirsiniz. Nasıl ".com alan adı uzantılı blogger açabilirsiniz?" sorusunun cevabını da linkten öğrenebilirsiniz.

Ücretsiz Hosting Veren Tüm Firmalar

Sonuç

Yazımızdan da anlayacağınız üzere "ucuz etin yahnisi" durumu her zaman söz konusu. Ücretsiz Hosting Veren Tüm Firmalar içinden beğendiklerimizi sizler ile paylaşmak istedik. Ancak bunları sürekli olarak kullanmak yerine, öğrenmek ve alt yapınızı oluşturmak için düşünebilirsiniz. İlerleyen dönemlerde ucuz çözüm sunan alternatif firmalar için de benzer çalışmalar yapacağız. Takipte kalın.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2024 21:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2020 10:20
Uzak durun bu ücretsiz zihniyetten. Sonra bi iki media öğesi yüklediniz diye ban atıyorlar. Neymiş cpu ram fazla kullanıyormuş. Yavaş olsa da azure en azından daha iyi bir alternatif.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2020 13:24
Eninde sonunda ucuz etin yahnisi olayına geliyor durum. Ben Wordpress üzerinden site açtım. Ama beni sürekli satın almaya yönlendiriyor. Belki hostinger bir tık daha iyi olabilir. Fiyatı uygun. Denemek lazım.
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2020 18:32
Katılıyorum. Mümkün olduğunca ucuz da olsa ücretli paketleri tercih etmekte fayda var. Birkaç ay uğraşıp açtığım siteyi bir anda sorgusuz sualsiz kapattılar. Neyseki yedeğim vardı. Ama yine uğraşmak zorunda kaldım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2020 09:43
Hey gidi sitemynet hey... :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ücretsiz Hosting Veren Tüm Firmalar
İlginizi Çekebilir