Ubisoft çalışanlarından halka açık dilekçe

Murathan Özlü 7.11.2021 - 17:47
#ABetterUbisoft etiketi ile Haziranda başlattıkları mücadelenin peşini bırakmayan Ubisoft çalışanları halka açık bir dilekçe yayınladılar.

Ubisoft çalışanları geçtiğimiz yıldan beri haberleri duyulan firma içerisinde cinsel taciz/ayrımcılık iddiaları ile ilgili mücadelelerini sürdürüyorlar. Çalışanlar, 102 gün önce imzalayıp yayınladıkları açık mektupta talep ettikleri gelişmelerin, Ubisoft yönetimi tarafından tamamen yok sayıldığını iddia ediyorlar. Ubisoft cinsel taciz iddiaları bu yılın Temmuz ayında gündeme gelmiş ve olayın geçtiğimiz yıla (2020) kadar uzandığı iddia edilmişti.

Ubisoft çalışanları sosyal medya üzerinden dilekçe yayınladı

Ubisoft çalışanları, benzer iddiaları ile suçlanan Activision-Blizzard King'in yalnızca 4 ay içerisinde çalışan taleplerine aktif şekilde cevap verdiğini belirttiler. Ubisoft yönetiminin ise, aylardır çalışan taleplerine kulaklarını tıkadığını iddia ediyorlar. #ABetterUbisoft hareketi, Twitter üzerinden yayınladıkları mesajda daha önce talep ettikleri 4 değişiklikten hiçbirinin gerçekleştirilmediğini iddia ettiler.

Ubisoft çalışanları

Çalışanların Temmuz ayında yayınladıkları ve Ubisoft'un umursamadığını iddia ettikleri talepleri şunlardı:

- " Tacizci olduğu bilinen insanları cezalandırmadan terfi ettirmeyi, bir stüdyodan diğerine göndermeyi veya o takımdan diğer takıma geçişini sağlamayı kesin. Bu döngü sona ermeli."

- " Karar masasında herkesin söz hakkının olmasını ve Ubisoft'un bundan sonra nasıl ilerleyeceğine birlikte karar verilmesini talep ediyoruz."

- " Sektörler arası işbirliği ile bütün oyun stüdyolarının ileride benzer problemler yaşamaları durumunda başvuracakları ve örnek alacakları kuralların belirlenmesini istiyoruz."

- "Bu işbirliğine yoğun şekilde yönetimin dışında kalan çalışanlar ve sendika temsilcilerinin katılmaları sağlanmalı."

ABetterUbisoft hareketi, bu taleplere destek vermek isteyen herkesin katılabilmesi içi halka açık bir dilekçe yayınladı.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 10:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2021 21:52
La beğenmiyorsanız çalışmayın. Bu kadar nazlı da bir sektör arkadaş. Bunları türkiye fabrikalarında 1er ay çalıştırın, avrupaya asgari ücret tanımı gelir. Herkes halinden memnun günde 12 saat haftada 6 gün çalışır.
broomshakalaka
broomshakalaka 9.11.2021 12:57
Ya yeğen sorma, kurulu düzen olmasa bir dakika durmayız bizde ahahhaha :)
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2021 22:28
avrupada bişey yok yiğenim türkiye cennet
zaten bizde temelli dönüş yapacaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2021 18:27
" Karar masasında herkesin söz hakkının olmasını ve Ubisoft'un bundan sonra nasıl ilerleyeceğine birlikte karar verilmesini talep ediyoruz."

Bunlarda diğer firmalardaki olaylardan sonra konu dışı çakallığa geçmişler.

Hangi firma böyle bir talebi normal bulur ok der!
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2021 20:32
kapitalist bir firmada çalışıp koministçe bir istekte bulunduklarına göre kafayı yemiş olmalılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft çalışanlarından halka açık dilekçe
İlginizi Çekebilir