Ubisoft, Apple ve Google'ı dava ediyor

Ersin Kılıç 19.05.2020 - 12:20
Oyun sektörünün önemli firmalarından biri olan Ubisoft, Rainbow Six Siege ile ilgili teknoloji devleri Google ve Apple'a dava açıyor.

Evet, başlıkta da belirttiğimiz gibi şu sıralar yeni nesil hazırlıklarını sürdüren Ubisoft, teknoloji devi Apple ve Google firmalarına dava açıyor. Davanın ana konusunu ise Rainbow Six: Siege oyununu kopyalayan ve her iki firmanın da marketlerinde satılmaya devam edilen Area F2 oyunu oluşturuyor.

Ubisoft, Apple ve Google'ı dava ediyor

Apple Store ve Google Playstore'da yer alan Area F2 isimli oyuna baktığımızda hem tema hem de oynanış olarak Rainbow Six: Siege'e fazlasıyla benzediğini görüyoruz. Bu benzerlik o kadar fazla ki oyunda yer alan operatörler bile neredeyse aynı tutulmuş. Qookka Games imzasını taşıyan bu oyun için neredeyse Rainbow Six: Siege'in mobil versiyonu bile diyebiliriz. Hal böyle olunca Ubisoft firması da kolları sıvamış ve telif hakkını hiçe saydığı düşünülen bu oyun için dava yoluna gitmiş

Ubisoft, Apple ve Google'ı dava ediyor

Daha önce konu ile ilgili hem Apple hem de Google'a gerekli bilgilendirme ve uyarıları yapan Ubisoft, bu konuda bir geri dönüş alamayınca olayı mahkeme salonlarına taşımaya karar vermiş. Açılan davanın Los Angeles mahkemelerinde görüleceği de gelen bilgiler arasında. Bloomberg kaynaklı haberlere göre ise Ubisoft uyarısından sonra her iki firmanın da geri dönüş yaptığı yönünde. Bu geri dönüşe rağmen hem Google hem de Apple, oyunun Rainbow Six: Siege'e benzemediğini düşündüklerinden dolayı Area F2 isimli oyunu mağazalarından kaldırmamışlar.

Rainbow Six: Siege için son olarak iki yeni operatör duyurusu gelmişti Hem bu operatörler hem de Steel Wave Operasyonu hakkında daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 04:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2020 23:57
Biz yapsak bunu donumuza kadar alırlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2020 17:52
:D pubg den bir çok oyun firması heveslendi adamlar napmalı ? :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ubisoft, Apple ve Google'ı dava ediyor
İlginizi Çekebilir