Tower of Tiestru (Demo İnceleme)

Hakan Bozdemir 13.11.2013 - 15:47
Ana kaynağı orklardan koruyun!
Türk bağımsız oyun geliştirici stüdyo Warlock Arts, ilk oyunu olan Tower of Tiestru’nun demosunu oyuncularla paylaştı. Bizlerde sizler için bir demo inceleme hazırladık.

Türk oyun geliştiricilerinin arttığını görmek gerçekten bizleri gururlandırılıyor. Türkler’inde bu sektörde yükselişi bizler için önemli bir durum. Günden güne bağımsız olarak açılan Türk oyun stüdyoları da artış gösteriyor. Tabii ki ortaya çok mükemmel ötesi grafiklere ve oynanışa sahip oyunlar çıkmıyor fakat genel anlamda oyun adı altında ürün çıkıyor sonuçta. Hiç çıkmamasından kat kat daha iyidir. Sonuçta öğrenip geliştirilebilinecek bir durum oyun geliştirmek.

Mobil oyunların yanı sıra, bazı tecrübeli geliştiriciler tıpkı Warlock Arts’ın CEO’su Gökhan Ertem gibi, PC platformu içinde oyunlar çıkıyor. Kendilerini tebrik etmek gerekiyor. Bağımsız bir iş yaparak PC’ye oyun çıkartmak o kadar kolay bir iş değil, hele de Türkiye’de bu işi yapıyorsanız. Gökhan Ertem tarafından kurulmuş olan Warlock Arts’ın ilk oyunu Tower of Tiestru’yu bugün sizler ile birlikte inceleyeceğiz.

Tower of Tiestru (Demo İnceleme)


Kule savunma oyunlarını sever misiniz?

Bazı oyuncular türünü isminden bile anlayabilirler. Evet, oyunumuz kule savunma türünde bir oyun. Oyuncular bu oyunda ana kaynaklarını, portal ile gelen yaratıklardan korumaya çalışıyorlar. Bu yaratıklar ork, akrep, büyük akrep ve çeşitli farklı renkte orklar gibi yaratıklar. En azından Tower of Tiestru’nun demosunda karşıma bu yaratıklar çıktı. Daha sonra tabii ki başka yaratıklar da oyuna eklenecektir, ben öyle umuyorum.

Gelen bu yaratıklar bizim ana kaynağımızı yok etmek istiyorlar. E tabii bizler de buna engel oluyoruz, olmaya çalışıyoruz. Ana kaynak bizim elimizde bulunuyor ve oyun başında istediğimiz herhangi bir yere yerleştirebiliyoruz. Yani oyunun zorluğunu ayarlamak da bir yandan sizin elinizde. İsterseniz yaratıkların geldiği portalın yakınlarına bir yere koyarsınız, isterseniz de haritanın en uzak köşesine. Ben çok fazla zorlanmayı sevmediğimden dolayı uzaklara bir yerlere koydum. Zaten buzul kule ile ana kaynağıma yaklaşmalarını kolayca engelleyebiliyordum.

Orkların ve diğer yaratıkların ana kaynağımıza gelmelerini engellemek için oyunun türünde de yazmış olduğu gibi çeşitli farklı özellikte kuleleri kullanıyoruz. Bu kuleler altı çeşide ayrılıyor: Blok, Buzul, Ateş, Işınlama, Yıldırım ve Jeneratör. Bu kuleler haricinde bir de ana kaynağımız bulunuyor. Onu yerleştirdikten sonra yaratıklar portal yoluyla karşımıza çıkmaya başlıyorlar. Belirli bir sayıda kule yerleştiriyoruz ve yaratıklar belirli bir sıra halinde geliyorlar. Daha sonra savaşımız başlıyor.

Tower of Tiestru (Demo İnceleme)


Koy buzulu, koy alevi gebersin orklar

Belirli bir sayıda kuleden kastım, belirli sayıda kaynağımızın olması. Yaratıkları öldürerek kaynak ediniyorsunuz ve bunlar ile kulelerinizi yapıyorsunuz. Ayrıca zindan içerisinde uçan ruhlar bulunuyor. Bu ruhlar arada sırada bizlere hazine bırakabiliyor. Onlar içerisinden de kaynak edinebilirsiniz. Ucuza ulaşabildiğimiz ateş ve buzul kulelerini kullanmak oldukça avantajlı oluyor. Gelen yaratıkları yavaşlatıyorsunuz ve ardından ateş kulesi ile yakıyorsunuz.

Demo içerisinde bir bölüm yer alıyor. Zindanda ilk kapışmamızı yapıyoruz. Tabii birkaç hata ile karşılaşmadım da değil. Mesela, ekran çözünürlüğü pek iyi aktarılmadığından dolayı bazı yazılar gözükmüyordu. Oynanış içerisine daha zevkli öğeler de eklenebilirdi. Daha eğlenceli yaratıklar veya daha iyi animasyonlara sahip kuleler gibi. Tower of Tiestru çıkışını yaptıktan sonra bunlar eklenirse on numara olur. Çıkışını yaptıktan sonra içerisinde 25 bölümü barındıracak. Orklara ve diğer yaratıklara karşı vereceğimiz bu mücadelede kulelerimizi kullanarak ana kaynağımızı savunacağız. Oyunun demosunu Steam üzerinden indirip deneyebilirsiniz. Eğer oyunun çıkmasını istiyorsanız da Greenlight üzerinden oylayabilirsiniz.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tower of Tiestru (Demo İnceleme)
İlginizi Çekebilir