Total War: Arena 22 Şubat'ta bizlerle. Peki, oyunda neler olacak?

Hakan Hervenik 9.02.2018 - 16:26
Strateji ve MOBA'nın buluştuğu Total War: Arena 22 Şubat'ta bizlerle. Peki, oyunda neler olacak?

Total War serisi uzun bir süredir bizlerle. Strateji oyunu denildiği zaman aklımıza gelen sayılı oyunlardan birisi de Total War serisidir. Devasa orduları komuta ettiğimiz, epik savaşlardan oluşan bir oyunu kim sevmez değil mi? Peki size artık Total War'u çevrimiçi ve oynaması ücretsiz olarak oynayabileceğinizi söylesem tepkiniz ne olurdu? Total War Arena, sevdiğimiz ve bildiğimiz stratejiyi MOBA ile bir araya getirerek, her oyuncuya ücretsiz olarak sunuyor. Takım tabanlı ve gerçek zamanlı taktikler içeren oyun, tarihte yer almış olan uygarlıklar ve kahramanları da barındırmakta. Bu arada, geçtiğimiz günlerde Total War: Arena'nın tasarımcısı David Petry ile gerçekleştirdiğimiz röportajı inceleyebilirsiniz.

Total War: Arena ön inceleme

Wargaming Alliance, SEGA ve Creative Assembly'nin ortaklığından doğan, strateji ve MOBA karışımı bir oyun olan Total War: Arena, aynı zamanda Wargaming Alliance'ın yayınlayacağı ilk oyun olacak. Her oyuncunun kendine ait üç tabur ve bir kahraman bulundurduğu oyunda 10 kişiden oluşan iki takım birbiri ile mücadele etmekte. Total War'un sağlam temellerinden ortaya çıkan Arena, bu temeli tıpkı bir MOBA oyunu gibi takım bazlı bir oynanışa çevirmiş. Şunu da şimdiden belirtelim ki Total War: Arena'nın açık beta testi 12 Şubat'a kadar devam edecek. Siz de oyunu merak ediyorsanız bu betaya katılmanızı öneririm. Beta sonrası 10 günlük bir kontrol sürecinden sonra da 22 Şubat tarihinde resmi olarak yayınlanacak.

Total War: Arena

Oyun içerisinde yer alan haritalar ve birlikler başarılı bir şekilde adapte edilmiş. Arena'yı diğer Total War oyunlarından farklı kılan en büyük özellik ise sahip olduğunuz orduların komutasının "tamamen" sizde olması. Diğer Total War oyunlarında rakip birliklerin üzerine tıkladığınız zaman otomatik olarak saldırabilirken, Arena'da bu komutları oyuncunun vermesi gerekiyor. Kısacası, siz birliklerinize "saldır" demediğiniz sürece hareketsiz bir şekilde bekleyecekler. Bu yeni arayüz ve komutlar oyuncunun oyuna daha hakim olmasını sağladığı için kesinlikle büyük bir artı. Ayrıca, her oyuncunun üç birliğe sahip olması da takım oyununu ön plana çıkartıyor. Total War: Arena'da galip gelen taraf olmak istiyorsanız, takımınız ile birlikte çalışıp rakibinizden daha iyi bir strateji ile oynamanız gerekiyor.

Grafiksel olarak bir hayli başarılı olan Total War: Arena, bir ücretsiz oyundan bekleneceği gibi düşük donanıma sahip olan oyuncular için minimum sistem gereksinimlerini bir hayli aşağıda tutmuş. Bu yüzden de oyunu çoğu bilgisayarda gönül rahatlığı ile oynayabilirsiniz.

Total War: Arena

Total War: Arena, şu an içerisinde üç ulus, 11 komutan, 156 birlik ve 10 savaş haritası barındırıyor. 22 Şubat'taki resmi açılışta ise oyuna 30 yeni birlik, 21 yeni birlik yetenekleri, 21 yeni tüketilebilir içerik, iki yeni komutan ve 1 büyük birlik tipi eklenecek. Bu tabi ki bu rakam büyümeye devam edecek. Sonuçta Total War oyunları, içerik bakımından her zaman zengin bir seri olmuştur. 22 Şubat'ta resmi olarak yayınlanacak olan oyuna dördüncü ulus olarak Kartacalılar geliyor. Kartacalıların efsane komutanları Hannibal Barca ve Hasdrubal Barca'da oyuna eklenecek olan yeni komutanlar olacak.

Sonuç olarak Total War: Arena, strateji ve MOBA'yı bir araya getirerek, ortaya büyük ses getirecek bir oyun çıkartmış. Oyunun oynamasının ücretsiz olması ve içeriğinin bu kadar zengin olması da büyük bir artı. Hem Total War serisini seven oyunculara hem de MOBA türünü seven oyuncuların kesinlikle denemesi gereken bir oyun.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Total War: Arena
İlginizi Çekebilir