İnceleme masamıza Total War serisinde yeni bir oyun konuk oldu

Furkan Sakoğlu 5.03.2018 - 13:26
Savaşın sonunu sadece ölüler görür...

Strateji oyunları dünyasının en uzun soluklu serilerinden biri olan Total War serisi, sunduğu derin diplomasi ve askeri detayları ile ağır başlı oyuncuların büyük ilgi gösterdiği bir seri haline geldi. PC platformunun ağır toplarından biri olan Total War, dünya tarihinin farklı dönemlerine dokunarak oyunculara hem tarihi bir gezi imkanı hem de dönemin büyük liderleri gibi tarihi şekillendirme fırsatı sundu. Son yıllarda ise Warhammer dünyasına giriş yapan seri, yine oyuncuların beklentilerini karşılamayı başarmıştı.

Total War: Arena inceleme

Bugün ise inceleme masamıza Total War serisinin bir yan ürünü diyebileceğimiz yeni bir oyun konuk oldu. Sevdiğimiz bildiğimiz Total War oynanışını, günümüzün popüler türü olan MOBA ile harmanlayıp karşımıza çıkaran Total War: Arena, geçtiğimiz hafta açık beta testini başlattı. Bizler de boş durmadık ve oyunun betasını deneyimleme fırastına eriştik. Öncelikle oyunun Wargaming Alliance ile birlikte Sega ve Creative Assembly'nin elinden çıktığını belirtelim. World of Tanks ile birlikte çevirimiçi oyun dünyasında hatrı sayılır bir konumda bulunan Wargaming ortaklığı, Total War: Arena'nın popülerlik kazanması ve tanıtımı açısından hayli önemli bir fayda sağlayacak gibi gözüküyor.

Total War: Arena (Açık Beta)

Şimdi lafı daha fazla uzatmayalım ve Total War: Arena bizlere neler sunuyor bakalım. Öncelikle yazının başlarında da belirtmiş olduğum gibi Total War: Arena MOBA türüne yakın bir oyun. 10 vs 10 oyuncudan oluşan savaşlarda her bir oyuncu her biri 100 askerden oluşan 3 adet birliği komuta ediyor. Farklı milletlerden ünlü komutanları seçip oynayabildiğiniz yapımda her komutanın farklı özellikleri oluyor. Oynayabileceğiniz komutanlar arasında ise Julius Ceasar, Germanicus, Kral Leonidas, Büyük İskender gibi yakından tanıdığımız liderler var.

Oyunda komuta ettiğimiz üniteler ise Wargaming oyunlarına alışkın olanlara yabancı gelmeyecektir. Belli bir geliştirme ağacını takip ederek oynadığımız ülkenin özel birliklerini sırası ile açıyoruz. Oyun içerisinde kazandığımız paraları harcayarak yaptığımız bu işlem, oyuncunun yavaş yavaş gelişmesine izin veriyor. Bu sayede oyuncuya gelişme hissiyatı da sağlanmış oluyor. Total War: Arena'nın oynanışı ise klasik Total War oyunlarını oynamış oyunculara hiç yabancı gelmeyecek şekilde hazırlanmış. Klasik olarak konum ve dizliş komutları verebildiğiniz askerlerinizin kendilerine has yetenekleri bulunuyor. Doğru strateji ve konumlandırma ile de savaşta başarı elde etmeniz işten bile değil.

Total War: Arena (Açık Beta)

Takım koordinasyonunun çok ama çok önemli olduğu Total War: Arena'da iletişim olmazsa olmazımız. 10 oyunculuk ekbin kendi birimlerine göre koordineli bir şekilde çalışması ve konumlanması gerekiyor. Örneğin düşmanlarınız mızrakları ile hazırda bekliyorsa üstlerine atlı birliklerle koşmak ölümcül sonuçlar doğuruyor. Yahut okçu birimine sahip olan oyuncuların arka planda kalıp destek vermesi gerekiyor.

Grafiksel olarak ise Total War: Arena beklentilerinizi karşılayacak düzeyde. Ana Total War serisi ile karşılaştırıldığında daha zayıf kalsa da, oyunun F2P olduğu ve çevirimiçi yapısı dikkate alındığında ulaşılabilirlik açısında grafiklerde bir düşüşün olmasını normal karşılayabiliriz.

Total War: Arena (Açık Beta)

Uzun lafın kısası Total War: Arena şuan için beta aşamasında olsa da oyunculara yeterli bir deneyim sunmayı başarıyor. Eğer siz de Total War serisine aşinaysanız kendisine bir şans vermenizde fayda var. Eğer seriye uzaksanız dahi Total War Arena sizleri uzun süre başında tutabilir. Beta olması dolayısı ile de sürekli olarak yeni içerikler ile destekleneceğini düşündüğümüz Total War: Arena, bizden geçer not almayı başardı.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 11:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2018 20:32
"Derin diplomasi, askeri detaylar" bence Total War serisi için net bir şekilde tersi geçerli.
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2018 10:12
Askeri detay?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.03.2018 19:43
Savaşın sonunu sadece ölüler görür başlığı 10 numara işte merline yakışır başlıklar bunlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Total War: Arena (Açık Beta)
İlginizi Çekebilir