1/3

Titanfall (Beta İnceleme)

Mert Günhan 15.02.2014 - 02:04
Bir efsanenin doğuşuna şahit olmak
Titanfall’u bir süredir bekliyordum, fakat bu bekleyiş, çok olumlu bir bekleyiş değildi. Nedense Respawn’ın oyun çıkmadan önce yaptığıı iddialı açıklamalar beni bir türlü tatmin etmemişti. Ya da tatmin etmemişti demeyeyim, şüpheye düşürmüştü.

Mecha ile ilgilenen insanlar, bu işin ciddiyetinin farkındadırlar. Mecha sevgidir, gönül işidir ve kesinlikle şakaya gelmez. Bu sebeple Titanfall konusunda kendimi yüksek beklentilere boğmak yerine çok etkilenmeden yerimde durmayı seçtim.

Belki de bu sebeple, betanın ilk saniyelerinde gerçekten sıkıcı bir tecrübeye kendimi hazırlamıştım. Fakat daha fazla yanılamazdım.

Titanfall (Beta İnceleme)
"Duvarlarda yürümek 2014 yılında yine havalı olacak"
Titanfall gerçekten enteresan bir oyun, özellikle 15-20 dakika süren oldukça sıkıcı tutorial bölümlerinden sonra, aslında öğrendiğiniz şeylerin kombinasyonunun ne kadar önemli olduğunu ilk multiplayer deneyiminizde anlıyorsunuz.

Hikayesine değinecek olursak, aslında ortada çok derin bir hikaye yok, olmasına da gerek yok çünkü oyunun hikaye modu yok. Evet, Titanfall Multiplayer bir tecrübe ve Single Player modunun eksikliğii kesinlikle hissedilmiyor. Yine de ortada tarafları belli etmesi açısından üstünkörü yazılmış bir hikaye var. Oyun Interstellar Miners Corporation ve Militia arasında yaşanan savaşın ekseninde geçiyor. Doğal olarak multiplayer maçlarda bu iki taraftan birisi oluyorsunuz ve savaş başlıyor.

Titanfall’u Respawn’ın dediğii kadar yapan en önemli şey, adını aldığıı Titan’lar. Bunlar pilotlar tarafından kullanılan devasa Mech’ler ve inanın bana, gayet yıkıcılar.

Peki ama nedir bu Titan’ların olayı? IMC ve Militia arasında geçen savaşta, Titan’lar çatışmaların kaderini değiştiriyor diyebilirim. Fakat Titan kullanımı ve bu koca ölüm makinelerinin oyuna ne gibi bir dinamik getirdiklerine birazdan değineceğim çünkü ondan önce Pilot sisteminden bahsetmek istiyorum.

Titanfall (Beta İnceleme)
"Şunu unutmayın, Pilot Titan'ın efendisidir, tam tersi değil."
Her maça pilot olarak başlıyoruz, Call of Duty, Battlefield gibi oyunları oynayan pek çok kişi buna aşina bir şekilde başlayacaklar Titanfall’a zaten. Fakat benim burada dikkat çekmek istediğiim bir şey var.

FPS oyunlarında genellikle “Gunplay” olarak bilinen savaş mekanikleri, Titanfall’da gerçekten fersah fersah gelişmiş durumda. Her pilot savaşa üç adet silahla başlıyor, bunlardan biri tutturabilirseniz üç hedefi aynı anda vuran güdümlü otomatik pistol iken, diğeri normal pistol, üçüncüsü ise güvenilir Anti-Titan silahınız. Anti-Titan silahları, pilotların düzgün taktiklerle koskoca metal tanrılara kafa tutmasını sağllarken, bunların dengesi, mekanikleri ve fiziğii oldukça başarılı. Pilotların ise duvarda koşma, sırtlarında bulunan roketlerle akrobatik sıçrayışlar gibi aksiyonlarda bulunabilmesi oyunun Gunplay mekaniklerine öyle bir hız ve sinematik etki katıyor ki, anlatılmaz yaşanır.