Andrzej Sapkowski'nin The Witcher kitaplarından uyarlanan, CD Projekt RED'in geliştirdiği The Witcher oyunları, rol yapma oyunları türüne getirdiği farklı solukla oyun severlerin büyük beğenisini topladı. The Withcer 3: Wild Hunt ile oyun dünyasında taşları yerinden oynatan CD Projekt RED, sürpriz bir şekilde, Thronebreaker: The Witcher Tales'i duyurdu. The Witcher 3'te yer alan Gwent kart oyunu ile rol yapma dinamiklerinin ve stratejinin harmanlandığı Thronebreaker: The Witcher Tales, Rivialı Geralt'ın hikayesini bir kenara koyarak, (belki bir sürpriz olabilir) bize Witcher evreninin anlatılmamış hikayelerini anlatıyor. Peki, Thronebreaker: The Witcher Tales nasıl bir oyun?
The Witcher 3: Wild Hunt'ın en Yennefer, Thris, Ciri dışında en sevilen yanlarından biri de eğlenceli kart oyunu Gwent'ti. Başlı başına bir oyun olan Gwent kart oyunu, o kadar sevildi ki, CD Projekt RED, Gwent'in The Witcher 3: Wild Hunt'tan bağımsız bir bir sürümünü piyasaya sürdü. Thronebreaker: The Witcher için de yaşanan bu gelişmelerin üçüncü aşaması diyebiliriz. Karşımızda artık bağımsız, kendi hikayesi, hatta iyi bir hikayesi olan, daha stratejik, daha derin dinamikler barındıran bir kart oyunu var.
Thronebreaker: The Witcher Tales'te Kuzey Krallığı -Lyria ve Rivia'nın mağrur Kraliçesi Meve'yi ve kontrol ediyoruz. Yanımızda sadık askerimiz Reynard Odo ile daha önce keşfedilmemiş krallıkları keşfediyor, Nilfgaardian ile devam eden amansız savaşa şahit oluyoruz. Thronebreaker: The Witcher Tales, sıradan bir kart oyunu değil. Rol yapma dinamikleri, keşif, karakter geliştirme dinamikleri ve strateji öğelerinin yoğrulduğu bir kart oyunu. Thronebreaker: The Witcher Tales'te The Witcher oyunlarında olduğu gibi geniş bir harita ve ünlem işaretleri ile belirtilen ana hikaye görevleri bulunuyor. Kraliçe Meve'in çevresinde şekillenen hikaye görevlerinde yaptığımız seçimler hikayenin ilerleyişine etki ediyor. Oyunun da aslında bir kart oyunundan daha fazlası olduğunu kanıtlayan başlıca unsur, bu seçim yapma dinamiği. Yaptığınız her seçimin, iyi ya da kötü bir sonucu oluyor.
Bu sonuçlarla kısa süre içinde yüzleşiyorsunuz. Örneğin; bir savaşın sonunda size ihanet eden askerleri asmak ya da serbest bırakmak sizin seçiminize bırakılıyor. Her iki seçim de farklı sonuçlar doğuruyor. Thronebreaker: The Witcher Tales'te birliğinizin yani kartlarınızın moral düzeyi bulunuyor. Yaptığınız seçimler bu moral düzeyine de direkt etki ediyor. Düşük moral kart gücünüzden -1 güç götürürken, yüksek moral ise kart gücünüze +1 moral olarak geri dönüyor. Yani seçimlerde bu dinamiği de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu moral durumunu ekranın sol üst köşesinde bulunun simgeden takip edebiliyorsunuz.