Şöhret dünyasına adım atın!
2000 yılında çıkan, daha önce hiç görmediğimiz tarzda bir oyundu The Sims. Tamamen farklı yapısı sebebiyle de çok büyük yankı uyandırmış, çoğumuzun bilgisayarında kendine yer edinmişti. İlerleyen zamanlarda ikincisi ve üçüncüsü de piyasaya sürülen oyun, her seferinde kendinden bekleneni karşıladı. Electronic Arts ise bu "Yaşam simülasyonunun" başarısından memnun olmalı ki, serinin her parçası için onlarca ek paket çıkardı.
Showtime'da bu ek paketlerden birisi. The Sims 3 için yapılan bu eklentide Sim'imizi şöhret yolculuğuna çıkarıyoruz. Daha önceki ek paketlerde farklı farklı kariyerlere sahip olma şansımız vardı. Showtime'da ise şarkıcı, performans sanatçısı, DJ ve sihirbazlık gibi mesleklere soyunuyoruz. Showtime’ı yapısı gereğiyle önceki oyunlardan Late Night’ın devamı olarak nitelendirebiliriz.
Spotlar üstünde, şov başlasın!Her seride olduğu gibi Sim’imizi yaratarak oyuna başlıyoruz. Bu pakette oyuna Starlight Shores adında yeni bir şehir de eklenmiş. Yeni 250 adetten fazla eşya, kıyafet vs… seçeneğimizle birlikte hayatımızı kuruyoruz. Sıra meslek seçimine geldiğinde ise yazımın başında belirttiğim gibi 4 farklı imkandan birini seçip, bu yolda kendimizi geliştiriyoruz. Sokakta iki üç kişiye yaptığımız gösterilerle başlayan işler, merdivenin basamaklarını tırmandıkça bizi milyonların önüne çıkaracak boyuta gelebiliyor. Bu da Sims serilerinde sahne deneyimi yaşamamızı sağlıyor. Sahnedeki performansımızla izleyenleri büyüleyebiliyor, fakat tam tersi olarak onları hayal kırıklığına da uğratabiliyoruz. Bu tamamen sizin becerinize kalmış. Görsel açıdan ana oyunun üzerine fazla bir ekstra katmayan Showtime, yine de şöhret dünyasının renklerini yansıttığı için serinin diğer paketlerinden kendini farklı kılıyor.
4 farklı meslek seçimimiz olsa da, oyunun ana teması şarkıcılık üzerine yapılmış. Mesela ana mesleğimiz şarkıcılık olduğu halde gece kulüplerinde DJ’lik yaparak ya da dans ederek para kazanabiliyoruz. Her seride olduğu gibi önce evimize aksesuar olarak aldığımız eşyalarla (DJ Pick-up’ı, karaoke gibi) kendimizi geliştirip ustalaşıyoruz. Oyunun ana teması olan şarkıcılık için, demomuzu kaydediyor ve mekan sahiplerine dinletiyoruz. Onlarda bizi beğenirlerse hemen kapıyorlar. Bu da serüvenimizin başlangıcı oluyor.