1/2

The Elder Scrolls Online: Morrowind oynadık, dönmeye değer mi?

Hürcan Köse 29.04.2017 - 11:53
Özlediğimiz kıtaya geri dönüyoruz
Elder Scrolls Online, çıktığı zamanlar tıpkı kulvarindaki diğer oyunlar gibi bir WoW-katili olarak etiketlenmişti ve World of Warcraft'ın karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyordu. Elbette abartılanın aksine aynı başarıyı yakalayamadı fakat buna rağmen, MMORPG kulvarında kendine has çok sağlam bir yer edindiği de aşikar.

Şu anda MMORPG sektörünün genel bir durgunluk dönemine girmiş olması sebebiyle popülaritesi de piyasadaki diğer oyunlar gibi kısmen azalan Elder Scrolls Online, yeni genişleme paketi Morrowind sayesinde tekrar popülerleşmeye hazırlanıyor. Elder Scrolls evreninin belki de en sevilen bölgelerinden birisi olan Morrowind, sonunda Elder Scrolls'un çevrimiçi dünyasında yüzünü gösterdi. Biz de hemen kapalı betaya giriş yaptık ve Morrowind'den bir çuval dolusu bilgi topladık.

The Elder Scrolls Online: Morrowind oynadık, dönmeye değer mi?
Oyuna giriş yapıp ilk karakterinizi kurduğunuz anda zaten o nostalji hissi direkt olarak üserinize yapışıyor. Morrowind'i zamanında oynadıysanız, kafanızda kalan önemli bilgilerin arasında bu kıtanın büyük oranda sulak bölgelerden oluştu da bulunmaktadır. Tam da bu sulaklığa yakışır şekilde, Morrowind bizleri deniz üzerinde gitmekte olan bir botta karşılıyor. Karakterinizi Vvardenfell'e gitmekte olan bu botun içerisinde yaratıyorsunuz.

The Elder Scrolls Online: Morrowind oynadık, dönmeye değer mi?
Öncelikle, Morrowind atmosferini çok güzel bir şekilde korumayı başarmışlar. Modlanmış bir Morrowind'e yeni giriş yapmış gibi hissettim desem yeridir sanırım. Hatırlarsanız asıl Morrowind'de büyük ve görkemli Vivec Şehri'ne gitmek için oyunda biraz zaman geçirmemiz gerekiyordu. Vivec'e gitmeden önce Morrowind'in ana hatlarını iyice kavrıyor ve hikayedeki yerimizi belirliyorduk. Online'da ise Vivec'e gitmeniz çok uzun sürmüyor. Liman ve çevresinde birkaç görev yaptıktan sonra Vivec'e gitmenizi söyleyen görevi alıyorsunuz. Zaten bu noktadan sonra da şehire gitmekten başka yapabileceğiniz pek bir şey kalmamış oluyor.

Şunu da hatırlatmakta fayda var, Elder Scrolls Online'da göreceğiniz Morrowind, asıl Morrowind'den yüzlerce yıl öncesini göstereceği için hatırladığınız bazı mekanlar oyunda olmayacak. Hatta orijinal Morrowind'de gördüğünüz bölgelerin çoğu henüz Online'da şekillenmemiş olacak. Bu kulağa gerçekten heyecan verici gibi geliyor. Aynı yerleri farklı zaman dilimlerinde, çok farklı şekillerde görecek olmak nostalji hissimizi ikiye-üçe katlıyor.

The Elder Scrolls Online: Morrowind oynadık, dönmeye değer mi?
The Elder Scrolls Online: Morrowind'in getirdiği yenilikler elbette yalnızca bu yeni bölgelerle sınırlı değil. Bölgesel yeniliklerin yanı sıra Morrowind'de bizleri yepyeni bir sınıf da karşılıyor. Warden adlı bu yeni sınıf basitçe anlatmak gerekirse Templar ve Dragon Knight karışımı, melez bir sınıf olmuş. Kendisine has özellikleri ile iki sınıfın da önüne çıkmayı başaran Warden, başka bir oyundan karşılaştırma yapmamız gerekirse direkt olarak World of Warcraft'ın Hunter sınıfına benziyor. Kendince iyi DPS yapabilen Warden, evcilleştirdiği hayvanı tarafından tanklanınca çok daha rahat hasar verebiliyor.