1/2

Ritim oyunu Terrorhythm'i inceledik

Mehmet Atilla Turan 8.05.2018 - 16:08
Ritm oyunları geri dönüyor- denebilir en azından.
Platformlar PC
Terrorhythm
  • Yapımcı - Yayıncı EvilCoGames - EvilCoGames
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Arcade
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 55
2 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%62
Artılar Göz alan grafikler ve sağlam şarkılar, Kendi şarkılarınız çalabilme özelliği
Eksiler Çok pahalı, Daha gelişim evresinde, Ritmler aksaklık çıkarabiliyor, Arayüzü ve seçenekler çok az

Ritm oyunlarını aşırı severim, bunda hiçbir şüphe yok. Şu ana kadar oynadığım Guitar Hero, Parappa the Rapper, UmJammer Lammy, Bust-a-Groove, VibRibbon ve osu! gibi oyunlar, hem refleksimi geliştirmiş hem de kendime ait bir ritm tutkusu yaratmıştır. Özellikle bu türü sevdiğim için, Terroryhthm'de de aynı durumu yaşarım diye düşünmüştüm, fakat bu ne yazık ki olamadı.

Terrorhythm

Steam platformunda ve Steam Early Access'te bulunan Terroryhthm, adından da anlaşılacağı gibi ritm odaklı bir oyun. Bilgisayarda git gide popülerleşen ritm oyunlarının bir nevi yenisi olarak sayılan bu küçük yapım, ilk başta benim de dikkatimi çekmişti. Ne de olsa ritm oyunları uzmanlık alanım ve çokça sevdiğim bir tür dedim ve inceleme kararı aldım. Ancak, başta da belirttiğim gibi Terrorhythm, beklentilerimin altında veya yetersiz düştü. Bunu daha çok oynanıştan kaybetmesi de yaraya tuz basıyor.

Steam sayfasında güzel görünebilir, yorumlar da pozitif olarak belirtiliyor, peki sorun nedir? Steam Early Access'te olması zaten bunu kolayca gösterebiliyor aslında. Şu ana kadar yaşadığım sorunlardan birkaçı oyunun ritm oyunu olmasına rağmen bir hayli sessiz olması. Ana menüde herhangi bir şarkı veya oynama isteği bulunduracak bir arka plan müziği bulunmazken, oyuna başlamak da ayrı bir dert oldu. Ana menüde sürekli yanıp sönen "Lütfen tuşlarınızı kalibre ediniz." uyarısı kafamı karıştırmıştı çünkü oyuna başlamadan önce zaten "kalibre" edebiliyordunuz. Seçenek olan bu kalibre ise sizin sahip olduğunuz tepkime hızını ölçüyor, ki bu da her ritm oyununda bulunan bir özellik değil, en azından burada bir artısı var.

Problemlerden başka birisi ise oyunun aşırı yavaş bir şekilde yüklenmesi oldu. Sadece 2 boyutlu olan bu yapımın yüklenmesi ve oyuna girmeniz bir hayli uzun sürüyor, üstelik menülerden menülere geçerken oyunun donduğunu veya hata verdiğiniz anlayamıyorsunuz çünkü bunu gösteren bir yüklenme barı yok. Hal böyle olunca oyunun bazen çöküp çökmediğini anlayamıyorum, bu neden ile masa üstüne geri dönüyorum, fakat tekrar baktığımda oyun çalışır hale geliyor. Yine de yapımcıların göz önünde bulundurması gereken küçük detaylardan biri, umarım yakında bunu yapımda görebiliriz.

Terrorhythm

Hikaye de ortalıkta pek gözükmüyor... Hani, anlatmaya çalışıyor ama anlamıyorsunuz çünkü hiçbir şekilde sahne veya hikayenin ne olduğu hakkında bir paragraf ile karşılaşmıyorsunuz. Oyunla alakalı hikaye sadece Steam sayfasında bulunan paragraftan ibaret denebilir. Hikayeden yoksun olsa da grafiklerinden birkaç bir şey çıkarabildim, yakın gelecekte geçen bir fütüristik ütopyada müzik tamamen ortadan kaldırılmış bulunmakta, görüntülerden de anlaşıldığı gibi "underground" bir ekip bu kurallara uymuyor. Kahramanımızın ritme göre dans ederek dövüşmesi ve şehrin etrafında bulunan canavarları alt etmesi oluyor. Yirmiye yakın bölüm bulunan oyun, bir hayli kısa sürüyor da denebilir.