Tam iki senede 2 milyar dolar para kazanan mobil oyun hangisi?

Furkan Güler 12.07.2018 - 14:06
Var mı daha arttıran?

Mobil oyun sektöründe her ne kadar oynanış anlamında pek kaliteli yapımlar göremesek de, yapımcısına kazandırdığı gelir anlamında mobil oyunlar konsol ve PC'yi çoktan geride bıraktı. Çok düşük miktarlarla geliştirilen oyunlar, sürpriz bir şekilde milyon dolarlar kazandırabiliyor. Milyon dolarlar bizim için çok yüksek bir rakam olarak gözükse de, mobil oyun devi Supercell için çok da büyük bir rakam değil. Çünkü açıklanan son bilgiye göre Supercell'in dağıtımını üstlendiği Clash Royale isimli oyun, çıktığı günden bu yana yapımcısına tam 2 milyar dolar para kazandırmış.

Clash Royale adeta para basıyor

Tam iki senede 2 milyar dolar gelir elde eden mobil oyun

2016 yılında çıkan oyunun içindeki ticaret tamamen mikro ödemeler üzerinden dönüyor. Hala büyümeye devam eden yapım, temelde bir strateji oyunu. Ancak mobil platformda olduğundan PC platformunun tam tersi olarak çok basit oynanış mekaniklerine ve stratejiye sahip durumda.

En çok geliri Kuzey Amerika bölgesinden kazandığını belirten yapımcılar, Amerika'nın ardından Almanya, Fransa ve Çin'den büyük gelirler kazandıklarını açıkladı. Fakat Clash Royale'in yanında daha büyük paralar kazanan oyunlar olduğunu da belirtelim. Çünkü Niantic'in geliştirdiği Pokemon Go, sadece bir senede 2 milyar doları yapımcısına götürmeyi başarmış durumda.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 19:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.07.2018 20:41
Para her şey değil sanırım. Hayallerinde Last of Us gibi bir oyun yapmak isteyen birisi ya da birileri parayı sadece yapmak istedikleri için araç olarak kullanacaktır. Bu bence firmaların vizyonu ile ilgili.
Kalan Karakter: 300 Gönder
bugrababur
bugrababur 12.07.2018 15:29
clash of clans'ın ve hayday'ın da bi bu kadar kazandırdığını varsayarsak, piyasaya yeni atılan yazılımcı dostlarımıza mobil platformu tercih etmeleri önersek yanılmış olmayız sanırım..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Tam iki senede 2 milyar dolar gelir elde eden mobil oyun
İlginizi Çekebilir