State of Mind ön inceleme

Furkan Güler 31.05.2018 - 13:14
Oyunun bizlere neler sunacağına yakından bakıyoruz.

Eğer tamamen tamamen hikaye anlatımı üzerine kurulu macera oyunlarına ilgi duyuyorsanız, buraya dikkatinizi toplamanızı öneriyorum çünkü bu senenin en sürpriz oyunu ile karşı karşıyasınız. Özellikle Edna & Harvey serisinin yanında Deponia serileri ile ün salmış olan Daedalic Entertainment’ın yeni oyunu State of Mind, sessiz sedasız geliştirilmeye devam ediliyor. Tanıtım videosu ile birlikte kafalarda soru işareti bırakan, fakat bağımsız bir geliştiricinin elinden çıktığı için reklamlar dolayısıyla fazlaca göz önünde bulunamayan State of Mind, oyunculara geleceğin farklı bir kapısını aralayacak. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Sony’nin yeni özel oyunu Detroit: Become Human’a tema itibari ile benzeyen, ancak oldukça farklı bir hikayeye sahip olan State of Mind, oyuncuları 2048 yılına götürecek.

State of Mind ön inceleme

Gerçekçi kaplamalar yerine pastel tarzı çizimleri ile yer yer sürrealist öğelere yer veren State of Mind, temelinde 3D bir macera oyunu olmaktan öteye gidemiyor. Her ne kadar State of Mind dışarıdan kısıtlı imkanlar ile geliştirilmiş basit bir 3D macera oyunu olarak görülse de, içerisinde hikaye gereği insanı duygular barındıran ve bu duyguları oyuncuya yansıtmak için elinden gelenin en iyisini yapan bir oyun olarak karşımıza çıkabilir. Daha ilk andan itibaren oyuncuları gerçekliğin doğasına ve sadeliğine sürüklemeyi amaçlayan oyunda, Richard Nolan isimli bir karakteri yöneteceğiz.

State of Mind

Oyunun senaryo yazarı olan Martin Ganteförh, State of Mind’ın içerisinde aslında iki adet dünyanın olduğunu belirtiyor. Ganteförh’ün söylediğine göre ilk dünya siber uzayda yer alan renkli ve neşeli olarak tasvir edilirken, ikinci dünya gerçekliğin soğukluğu altında ezilmiş bir distopya olarak tasvir edilmiş. Oyunun dünyasında en büyük medya kuruluşlarından bir tanesi olan Voice isimli bir şirkette genel yayın yönetmeni olarak çalışan ana karakterimiz, bu yüzden hikaye sırasında sıkıntılı bir ruh halinde olacak.

Oldukça başarılı bir kariyere sahip olan karakterimiz, oyunun başında sebebi belli olmayan bir kaza geçirir. Evli olan ancak aşk hayatı başka kadınlar yüzünden de çalkantılı olan Nolan, geçirdiği kaza sonrası hafızasının belli bir kısmını kaybeder. Bu sebepten dolayı karakterimiz hafızasını geri getirmek için kendini isteyerek çeşitli olaylara dahil eder.

İki dünyayı da keşfedebilmek için alt yapısı oturtulmuş yan karakterlerin yanında minik bulmacalar çözeceğimiz oyunda, bulmaca sekanslarının bilinenden daha farklı olacağı belirtiliyor. Daedalic Entertainment, State of Mind’da bolca metafor olacağını, bu metaforların günümüz dünyasına göndermeler yapacağını ve bu sayede bulmacaları çözeceğimizi söyledi. Şahsen bu mekaniği oyuna nasıl yedirecekler merak ediyorum. Keza eğer geliştirici ekip bu ince çizgiyi tutturamazsa, State of Mind kendini oyuncuya açıklama açısından problemler yaşayabilir.

Oyun hakkında kısa bir fragmanla yaklaşık 15 dakikalık bir oynanış görüntüsü yayınlayan geliştiriciler, bu bilgiler haricinde oyun hakkında başka herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınıyorlar. Eğer oyun geliştiricilerin anlattığı gibi gizemli ve çözülmeyi bekleyen bir hikayeye sahip olursa, Detroit: Become Human’a bu sene iyi bir rakip çıktı diyebiliriz. Fakat macera öğesi üzerine kurulmuş serilerin birer birer yok olduğu bu dönemde State of Mind tam tersi bir oyun çıkarsa, bekleyenlerini hezimete uğratacaktır. 

PlayStation 4, Xbox One, PC ve Nintendo Switch platformlarına çıkacağı belirtilen oyun, 16 Ağustos tarihinde oyuncular ile buluşacak.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
State of Mind
İlginizi Çekebilir