Star Wars'ın yapımcısı hayatını kaybetti

Ahmet Özçilingir 25.09.2018 - 10:00
Star Wars'tan bir isim daha hayata gözlerini yumdu

Star Wars'ın yapımcısı Gary Kurtz hayatını kaybetti. 78 yaşındaki yapımcı, geçtiğimiz pazar günü hayata gözlerini yumdu. The Dark Crystal, Star Wars ve American Graffiti filmlerinin de yapımcılığını üstlenen 78 yaşındaki Gary Kurtz, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

Star Wars'ın yapımcısı Gary Kurtz hayatını kaybetti

Star Wars markasının bu günlere gelmesinde önemli katkısı olan yapımcı Gary Kurtz, 1973 yapımı American Graffiti filminde Star Wars'ın yönetmeni Geroge Lucas ile birlikte çalışmıştı. Star Wars'ın Luke SkywalkerMark Hamill, uzun süredir yakın arkadaş olduğu Gary Kurtz'un ölümü üzerine resmi twitter hesabı üzerinden üzüntüsünü paylaştı.

"Çok yakın bir arkadaşımı kaybettim. Dünya sineması, kibar, bilge, çok yetenekli, dünya sinemasına katkıları olan bir film yapımcısını kaybetti. Onunla çalışmış olmak benim için bir onurdu ve onu tanıdığım için daha iyi bir insan olduğumu biliyorum." George Lucas ile arası pek de iyi olmayan Gary Kurtz, 2010 yılında verdiği bir röportajda, filmleri oyuncak sektörünün motive etmesinin sakıncalarından yakınmış, oyuncak işini korumak için kararlar vermek işin doğasında olabilir, ancak iyi bir film yapmanın yolu bu değildir." demişti.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.09.2024 19:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.09.2018 19:27
Onun başarıları unutulmuyacak. Huzur içinde yatsın :( .
Kalan Karakter: 300 Gönder
Star Wars'ın yapımcısı hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir