Square Enix oyunları Temmuz ve Ağustos aylarında tanıtılacak

Özgür Deveci 27.06.2020 - 14:39
Square Enix, 24 Haziran'da gerçekleşen bir hissedarlar toplantısında E3 2020'de duyurulması planlanan oyunların Temmuz ve Ağustos aylarında tanıtılacağını açıkladı.

Square Enix, 24 Haziran'da gerçekleşen bir hissedarlar toplantısı sırasında E3 2020 etkinliğinde duyurduğu oyunları Temmuz ve Ağustos aylarında tanıtacağını açıkladı. Muhtemelen bu tanıtımlar iptal edilmeseydi E3 2020 etkinliğinde gerçekleşecekti.

Haberler ilk olarak bugün bir Livedoor blogu aracılığıyla paylaşıldı. Square Enix hissedarlarının genel düşüncesi, bu ayın başlarında yapılması planlanan ancak dünyayı etkisi altına alan COVID-19 küresel salgını nedeniyle iptal edilen E3 2020 etkinliğinde birden fazla yeni oyun duyurusunun yapılması üzerineydi. Fakat etkinlik iptal edilince Square Enix'in de oyun duyurlarını tanıtacağı bir etkinlik kalmadı. Şirket, bunun yerine oyun tanıtımlarını Temmuz veya Ağustos aylarında açıklayacaklarını belirtti.

Square Enix oyunları Temmuz ve Ağustos aylarında tanıtılacak

E3 2020 etkinliğinde duyurulan Square Enix oyunları Temmuz ve Ağustos aylarında tanıtılacak

Square Enix'in hissedarlar toplantısında gerçekleşen bir soru-cevap şu şekilde;

Soru: Normalde, E3 etkinliğinde yeni oyunlar duyururdunuz, ancak bu yıl koronavirüs salgını planlarınızı nasıl etkiledi?

Cevap: Evet, normalde yeni oyunlarımızı E3 etkinliğinde duyururduk. Sonrasında dijital etkinlik yerine bir basın toplantısı yapmayı planlamıştık, ancak bazı şeyler tamamlanamadığı için bunu da yapamadık. Zamanlama izin verdiği ölçüde yeni oyunlarımızı ayrı ayrı tanıtacağız. Oyunlarımızın bazıları Temmuz'da bazıları da Ağustos ayında tanıtılacak.

Square Enix, özellikle Luminous Productions tarafından geliştirilen Project Athia dahil olmak üzere önceden duyurmuş olduğu birden fazla proje üzerinde zaten çalışıyor. Ancak stüdyonun açıklamalarına bakacak olursak, muhtemelen devam eden bir proje ya da en azından yapım aşamasında olan bir proje hakkında olduğunu söyleyebiliriz. Belki yakın zamanda çıkacak Dragon Quest: Dai no Daibouken animesi ile bağlamak için Dragon Quest XII olabilir. Bu arada PlayStation 5 ve Xbox Series X platformları için yepyeni bir IP'de geliyor olabilir. Ayrıca Final Fantasy 7 Remake'in ikinci bölümünün geliştirme aşamasında olduğunu ve COVID-19 küresel salgınının ortasında motion capture kayıtlarının yapıldığını biliyoruz. Square Enix, birkaç ay önce belirttiği üzere şu anda çapraz platform oyunları üzerinde çalışıyor.

Son olarak siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2020 19:54
parasite eve remake gelse varya ortalık yanar reis
Kalan Karakter: 300 Gönder
Square Enix oyunları Temmuz ve Ağustos aylarında tanıtılacak
İlginizi Çekebilir