Söylenti: Silent Hill Reboot PS5 için geliştiriliyor

Batuhan İnce 13.03.2020 - 13:16
Çıkan bir söylentiye göre Konami, Silent Hill (Reboot) ve Silent Hills Revial adında iki oyun için SIE Japan Studio anlaşmış. Serinin efsane yaratıcıları da yeni oyunda yer alacakmış.

Silent Hill, uzun süredir sessizliğini koruyordu. Geçtiğimiz aylarda başlayan söylentiler ve film duyuruları ile tekrar canlanan seri için yeni bir söylenti daha ortaya atıldı. Görünüşe göre Silent Hill Reboot ve Silent Hills Revival PS5 için geliştiriliyormuş.

2014'ün ağustos ayında, P.T adındaki bir oynanabilir fragman ile karşımıza çıkan Silent Hills oyununun arkasında adı çok konuşan oyun yapımcısı Hideo Kojima yer alıyordu. Birçok oyuncu, bu oynanabilir fragmanın içerisindeki hikayenin, Silent Hill evrenine nasıl bağlanacağını merak ediyordu. Ne yazık ki ilerleyen dönemlerde Kojima, serinin isim haklarını elinde bulunduran Konami'den ayrılarak üzerine çok büyük emekler harcanan projeyi yarım bırakmak zorunda kaldı. Konami bu ayrılık sonrası Silent Hills'in iptal edildiğini duyurdu ve oynanabilir fragman P.T'nin kökünü kazıyarak neredeyse kimsenin erişemeyeceği bir hale getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda yayılan bir söylentiye göre Silent Hill serisinin iki farklı oyunla birlikte geri döneceği söylenmişti. Bu oyunlardan biri Telltale Games oyunları ve Until Dawn tarzı hikaye üzerinde duran bir oyun olacakken diğeri de serinin önceki oyunlarını oynayanların aşina olduğu klasik bir korku oyunu olacakmış.

Silent Hill Reboot PS5 için geliştiriliyor

Ortaya çıkan yeni bilgilere göre bu iki oyun da Silent Hill serisini reboot ederek hikaye döngüsünü yeniden başlatacakmış. Serinin tanıdık oynanış şekli ile yaratılacak oyunun ismi muhtemelen sadece Silent Hill olacağı düşünülüyor. Oyunun geliştiricisi olarak da Sony'nin, SIE Japan Studio olacağı söyleniyor. Aynı zamanda ilk oyunun yazarı ve yönetmeni olan Keiichiro Toyama, ilk dört oyunun muhteşem yaratıklarını tasarlayan Masahiro Ito ve serinin unutulmaz müziklerini besteleyen Akira Yamaoka'nın da ekibe dahil olduğu söyleniyor. Project Siren ekibinin de oyunda yer alacağı sızdırılan bir başka bilgi olmuş.

Bir diğer söylenti ise 2015'de iptal edilen Silent Hills oyunu ile alakalı. Gelen bilgilere göre Sony, iptalinden beş sene geçmesine rağmen oyuncuların Silent Hills'e olan heveslerinin devam ettiğinin farkındaymış. Oyunu tekrar hayata döndürmek için Kojima Productions ve Konami arasındaki anlaşmazlıkları gidermeye çalışıyormuş. Eğer Konami ve Kojima tekrar masaya oturmayı kabul ederse, Silent Hills'de yaratılmak istenilen fikirler interaktif bir deneyim olarak karşımıza çıkacakmış. Oyunun isimin de Silent Hills Revival olacağı söyleniyor.

Son olarak da Konami, sadece bu iki oyun için Silent Hill'in isim haklarını Sony'ye vermiş. Çıkacak oyunların Playstation 5'in özel oyunları olup olmayacağı konusunda resmi bir açıklama yok. Eğer öyle bile olsalar Konami anlaşmaları bittikten sonra oyunları diğer platformlara çıkartacaktır.

Yeni bir Silent Hill filmi de geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 11:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2020 20:55
Eski yönetmen-yazar, tasarımcı ve hatta Akira Yamaoka abimizin yaptığı oyun tadından yenmez. Hideo Kojima'nın seriye çok şey katacağı ortada. Telltale tarzının Silent Hill oyunlarında kullanılması büyük potansiyel getirir ama umarım Telltale gerilimi ile SH mistisizmi arasındaki denge sağlanır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2020 19:36
Önce Steam'e getirsinler eski oyunları hd remestered olarak, tabi Silent Hill Downpour da pc'ye gelsin vs. Sonra rebot yapsınlar.
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2020 17:55
Başka emrin varmı??
MK Okuru
MK Okuru 16.03.2020 13:42
Ketçap mayonezde olsun mu? Tabi o oyunları yeniden düzenlemek için hiç para,zaman,insan gücü harcanmıyor ya üfleyerek düzenleniyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2020 16:53
Ağlayacam doğru ise lütfen benim 20 yıllık sh fan kalbime yalan söylemeyin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2020 13:50
eski oyunları remake yapsalar ya.. shattered memories, origins, the room süper olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2020 11:39
Bu arada kojimanın yaptıgı yeni silent hill oyununu youtuber sevdalı fetişist genç kardeşlerime bırakıyorum.Ben orijinal team silent dan kalan ekibin yaptığını alayım lütfen gerçek silent hill o olacak çünkü
Kalan Karakter: 300 Gönder
Söylenti: Silent Hill Reboot PS5 için geliştiriliyor
İlginizi Çekebilir