Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat ve daha nice sosyal medya platformlarına günde milyonlarca insan giriş yapıp, vaktinin büyük bir çoğunluğunu harcıyor. Ünlü basın kuruluşu The Times ise bu konuyu merak edenler için ilgi çekici bir blog hazırlayarak merak edilen soruları cevapladı. İngiltere'nin Kamu Sağlığı için Kraliyet Topluluğu ile görüşen The Times muhabirleri, özellikle Instagram'ın gençlerin ruh sağlığı için en zararlı sosyal sitesi olduğunu açıkladı.
Aynı şekilde blog yazısında Facebook'un da ruh sağlığına da zarar verdiğini belirten yetkililer, sosyal medyayı aktif olarak kullanan insanlara daha fazla paylaşım yapıp yorum yazmalarını öneriyor. Aklınızdan "Hem zararlı olduğunu söyleyip, hem de daha aktif kullanmalarını öneriyorlar." düşüncesini geçirebilirsiniz. Ancak psikologlar, sosyal medya bağımlığının bir anda kesilmesinin kötü sonuçlar doğurabileceğini söylüyorlar. Yani buradan bağımlı insanların, sosyal medya ile iç içe yaşamaları gerekliliği sonucuna ulaşabiliriz. Sosyal medya bağımlığından vazgeçmek isteyen kullanıcılara ise uzmanlar, günlük kullanımı yavaş yavaş azaltarak bırakmaları gerektiğini söylüyorlar.
Diğer bir yandan Facebook yetkilileri ise görüşün tam zıttını savunuyor. Facebook'a göre sosyal medya platformlarında insanlar ile etkileşim içinde bulunmak ruh sağlığına katkı sağlıyor.