Sony özelleştirilebilir oyun kontrolcüsü için tarih verdi

Kübra Erciyas 13.07.2023 - 23:06
Sony'nin bir süre önce duyurduğu Leonardo Projesi olan özelleştirilebilir oyun kontrolcüsü için çıkış tarihi bilgisini verdi.

Sony yakın zamanda özellikle engeli bulunan bireyler için oyun deneyimini daha iyi hale getirmek üzere bir kontrol kiti müjdesi vermişti. Leonardo Projesi olarak da bilinen bu oyun kontrol kiti maksimum konfor için yüksek derecede özelleştirme seçeneklerine sahip. 

Maksimum Özelleştirme Seçeneği ile Leonardo Projesi

Sony tarafından duyurulan erişilebilir kontrol kumandası özellikle kontrol kumandalarının temel yapısı nedeniyle oyun deneyiminde tam olarak konfor yakalayamayan engelli bireyler için tasarlandı. Kumandanın en büyük artısı ise tamamen özelleştirilebilir olması. Neredeyse her tuşunu özelleştirerek istediğiniz fonksiyon için kullanabilirsiniz.

Tuşlara özel olarak atanan fonksiyonlar 3 temel kullanıcı için hafızada tutulabiliyor. Bu özellik de aynı zamanda farklı oyuncular için tuş kombinasyonu oluşturma ve kumandanın 3 ayrı kullanıcı tarafından kullanılabilmesini mümkün kılıyor.

Maksimum Özelleştirme Seçeneği ile Leonardo Projesi

3 Farklı Kullanıcı Modu ve Çeşitli Tuş Kombinasyonları 

Leonardo projesi kapsamında geliştirilen erişilebilir kontrol kumandası kutudan çıktığı gibi kullanılabiliyor. Tuş kombinasyonlarını oyuncular kolayca oluşturabilir. Bir kombinasyon oluşturulduktan sonra o mod için kaydedilebilir ve ardından sonraki oyunlarda da tekrar ayar yapma gerekliliği olmadan kumanda kullanılabilir. Kelimenin tam anlamı ile maksimum özelleştirilebilir bir kumanda bizi bekliyor. 

Sınırlı motor becerilerine sahip kullanıcılar için özel olarak geliştirildiğinden tasarım olarak da çok daha farklı görünüyor. 

PlayStation 5 Erişilebilir Kontrol Kumandası Lansman Tarihi: 6 Aralık

Erişilebilirlik her geçen gün oyun dünyasında önemli bir konu haline geliyor. Erişilebilir oyunlar için oyun kumandaları büyük öneme sahip. Kumandanın fonksiyonel olması ve oyuncunun kullanımı için dizayn edilmiş olması gerekir. 

Bilinen PS kumandaları engelli bireylerin kullanımı için tam anlamı ile fonksiyonel olmadığından Sony tarafından Leonardo Projesi geliştirildi. Leonardo projesi kapsamında sık tercih edilen kumandalara göre çok daha farklı görünen bir kumanda tasarımı bizi karşılıyor. Önündeki stick ile 360 derece hareket kabiliyeti sağlarken farklı tuş kombinasyonları yapılabilen daire şeklinde bir tuş paneli de mevcut. 

Sony PlayStation 5 için Erişilebilir kontrol kumandasını 6 Aralık’ta satışa sunacak. Aralık 2023 itibariyle erişilebilir kontrol kumandasını PS5’te bulunan tüm yapımlar için kullanabileceğiz. Ön sipariş tarihi ise 21 Temmuz olarak açıklandı. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 12:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.07.2023 10:21
bırak milleti yemeyi sony çıkar şu pro konsolu 8K 120 fps gücünü göster kaçma donanımdan bu kadar güçlü konsol yapıcam diye ödün kopuyor resmen ps5 le ps4 arasında güç gösterisi yapamadın grafiksel devrimi sağlıyamadın eminimki ps5 den sende memnun değilsin bi nesil sıçraması olmadı dejavu yaşadık
MK Okuru
MK Okuru 14.07.2023 16:24
@10:21 - Paşam sen hep böyle yorumlar yazsana ya :D Sayende gülecek bir şey çıkıyor bana :D :D Allah senden razı olsun...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony özelleştirilebilir oyun kontrolcüsü için tarih verdi
İlginizi Çekebilir