Şimdi de hackerlar, elektronik sigaranızla sizi hackliyorlar

Onur Güner 20.06.2017 - 17:13
E-sigara size siber konusunda oldukça zarar verebilir!
Günümüzün maaleef en büyük sağlık sorunlarının başında sigara geliyor. Hemen hemen dünyadaki bütün insanların bağımlısı olduğu sigaranın bırakılması için sosyal sorumluluk projeleri hali hazırda yürütülüyor ama tabii ki teknolojinin faydalarından da yararlanılıyor. Zira bildiğiniz gelişen teknolojinin son ürünü ise elektronik sigaralar. Sigarayı bırakmak isteyenlerin tercih ettiği elektronik sigara, bazılarına göre işe yarıyor bazılarına göre de yaramıyor. Ama haberimiz bu değil. Haberimiz, elektronik sigaların çok farklı bir zararının olduğu ile alakalı. Siber dünya da bildiğiniz gibi her geçen gün gelişiyor ve tabii ki siber güvenlik de bununla beraber riske giriyor. Bu konuda çalışmalar süre dursun, ortaya atılan bir haber herkese yok artık dedirtti.

Şimdi de hackerlar, elektronik sigaranızla sizi hackliyorlar
Zira siber güvenlik uzmanlarına göre bazı hackerlar, bilgisayarları ele geçirebilmek için elektronik sigaraları kullanıyor. Söylenene göre elektronik sigaraların çekirdeğinde yer alan bir yazılımı hackleyerek kendi kötü amaçlı kodlarını ekleyen hackerlar, bu sayede elektronik sigaraları köprü olarak kullanıyorlar. Peki elektronik sigaradan bilgisayarınıza nasıl sızıyorlar? O da aslında bizim hatamızdan kaynaklı. Özellikle elektronik sigara kullanan bilgisayar kullanıcıları, sigaralarını USB girişinden bilgisayara takarak şarj etmek istiyorlar. İşte bu şekilde de hackerlar bilgisayarlara sızıyorlar. Çünkü siz masum masum sigaram şarj oluyor diye düşünür iken, hackerların geliştirdikleri kötü amaçlı yazılım harekete geçerek bilgisayarınızın her yerine bulaşıyor. Böylelikle bilgisayarınızda kimlik veya kredi kartı bilgileriniz gibi önemli bilgileriniz varsa maalesef siber korsanlarının eline geçiyor ve kara borsada satılıyor. Yani elektronik sigara sağlığımız için önemli gelişme derken kişisel bilgilerimiz için oldukça zararlı bir icat. Ne yapalım artık olmadı yakar bir sigara içer mutluluklar dileriz.

Şaka bir yana tabii ki ben uyarımı yapayım. Sigara içmek size ve çevrenizdekilere oldukça ciddi sağlık sorunları, elektronik sigaralar da kişisel bilgilerinizin çalınmasına sebep olabilir.
Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 13:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 18:10
"Hemen hemen dünyadaki bütün insanların bağımlısı olduğu"
derkennnn?
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2017 15:06
Ben günde 3 paket içiyorum. Senin yerine de içiyorum. Onur da bundan bahsediyor.
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 21:40
Neresi derken değişik misin dünya da 4 insandan 5 i bağımlı :D şaka bir yana ciddi olalım araştırmalara göre (Tüik) Türkiye'de her 5 insandan 3'ü sigara tuketiyormus tütüne bakcak olursak da her 5 insandan 4'ü tütün içeren şeyleri (nargile vs de dahil oluyor buna) tuketiyormus admin haklı yani
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2017 21:12
Kendileri bağımlı olduğu için herkesi öyle sanıyorlar sayın merlin ekibi olarak :D :D :D normaldir yani takma :D :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2017 08:59
Valla helal olsun. İlk defa bir sitede elektronik sigara zararlı patlar çatlar gibi saçmalıklar yazılmadan haberi yapılmış. Helal olsun Merlin. Helal olsun Onur Güner. İşte dürüst habercilik budur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 21.06.2017 08:52
Elektronik ile nereye kadar gidemiyorum ama her şey kafada bitiyor bunu biliyorum. İnsan kendine, beynine, iradesine aslında hakaret ediyor, bırakamıyorum diyerek. Nikotin bağımlılığı da araştırmalar sonucunda ortaya çıktı ki aslında 1-2 gün müş. Gerisi kafasal bağımlılık, alışkanlık.

Gerçi Türkiye'de de çoğu insan bırakmaya başladı artık. Artık eskisi gibi sigara içmek ülkemizde serseriliğin, çekiciliğin, popülerliğin simgesi olmaktan çıktı. Etrafta artık, kültür seviyesi yüksek insanlar sigarayı bırakmaya başladılar mantığı yerleşmeye başladı. Etrafımda tanıdığım bir çok üst düzey yönetici, büyük firma hatta firmaların sahipleri sigarayı bıraktılar. Hemde bu insanlar günde 2-3 paket içiyorlardı.

Kimse "kültürlüler bırakıyor lafıma" alınmasın, zihniyet değişiyor ondan bahsediyorum. Serseriliğin, popülerliğin simgesi deyince de sevindiniz mi?

Bundan 12-13 sene önce Amerika'da asıl bunun çok daha sert halini hissederdim. Orada doğru düzgün sigara içecek yer olmadığı gibi içene de harbiden hani evsiz(homeless), hani aşağılık, pis falan gibi bakıyorlardı. Adamı içmekten soğutuyorlardı.

Daha burada öyle olmadı henüz, ama zamanla olacak gibi. Büyükler bahseder, eskiden düğünlerde, bayramlarda şeker yerine sigara uzatılırmış. Çocuklara bile köylerde sigara verilirmiş, bu gayet doğal karşılanırmış. Şimdi nereden nereye geldik.

Bende 15 senedir içiyordum bıraktım. Son 1-2 senedir 2 paket içiyordum. Artık bayağı rahatım. Özgürlüğümü geri aldım.
Spider_hip
Spider_hip 21.06.2017 08:57
Ha ama diğer yandan Amerika'da uyuşturucu olayı hat safhada. Orada da bizdeki sigara gibi liselerde falan herkesin elinde. O daha beter aslında tabi.

Maalesef bizde de son zamanlarda bu artmaya başladı. Hemde ciddi oranda. Temiz, bakımlı gençler bile yolda pıtır pıtır düşüp komalara giriyorlar, bu salak ucuz uyuşturucuları kullanıyorlar diye. Kısa sürede de ölüyorlar.

Hükümet sigarayı bıraktırmaya çalışırken bu ciddi oranda artan uyuşturucu kullanımını görmüyor olamaz. Bununla ilgili asıl ciddi tedbirler almaları gerekir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2017 04:49
Vergi kazançları azalıcak diye elektronik sigarayi yasaklayıcı kötüleyici her türlü önlem aliniyor. Bu da o tarz bir söylenti. Amaç insanları soğutarak daha çok vergi kazandıracak tütün sigarası kullandırtmak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Selanikli
Selanikli 21.06.2017 00:04
Eletronik sigara zararlı diye Türkiye de dahil bir çok ülkede yasaklanıyor, Ama hiç bir Devlet Tütünlü sigaraya yasak getirmiyor fabrikalar harıl harıl para basıyor Tütünlü sigara yasal iken e sigara yasak ikisi de zararlı o zaman ikisi de yasaklansın Askerlikten beri sarma sigara içiyorum hem nikotini çok az hemde çok ucuz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Şimdi de hackerlar, elektronik sigaranızla sizi hackliyorlar
İlginizi Çekebilir