Shaft'ın İlk Yıldızı, Richard Roundtree Hayatını Kaybetti

Murat Olcan 26.10.2023 - 00:18
Richard Roundtree vefat etti: Shaft serisinin unutulmaz yıldızı, sinema dünyasındaki izini sonsuza dek bıraktı.

1970'lerin ünlü Shaft film serisinin yıldızı ve Roots dizisindeki başarılı performansıyla tanınan Richard Roundtree, 81 yaşında hayatını kaybetti. Menajeri Patrick McMinn, aktörün Salı günü LA'da, ailesinin yanında, pankreas kanserinden vefat ettiğini belirtti.

Shaft'ın İlk Yıldızı Hayatını Richard Roundtree Kaybetti

Aktörün bağlı olduğu ajans, "Artists & Representatives Agency olarak değerli dostumuz ve müşterimiz Richard Roundtree'nin vefatından derin üzüntü duyuyoruz." ifadelerini kullandı. "O, eşsiz kariyeriyle eğlence sektörüne damga vurmuş, mirası uzun yıllar unutulmayacak bir sanatçıydı. Kalbimiz bu zor dönemde ailesiyle."

Shaft serisinde Roundtree'nin yeğenini oynayan ünlü aktör Samuel L. Jackson, "O gerçek bir öncü ve eşsiz bir yetenekti!" dedi.

Shaft'ın İlk Yıldızı Hayatını Richard Roundtree Kaybetti

Amerikalı aktör Richard Roundtree, Shaft filmleriyle tanındı. Ancak kariyerine The Great White Hope tiyatro oyununda Jack Johnson rolüyle başlamıştı.

Roundtree, Shaft serisinin devam filmlerinde unutulmaz bir performans sergiledi. Bu efsanevi role ek olarak Earthquake (1974) filminde ve 2000-2004 yıllarında yayınlanan Soul Food dizisinde de önemli roller üstlendi. Son yıllarda Netflix'in Family Reunion dizisinde ve Fox'un Star programında da rol aldı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 09:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.10.2023 07:57
Başlıkta hata yapılmış ??

------

Nasıl bir hata gördünüz?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Shaft'ın İlk Yıldızı Hayatını Kaybetti
İlginizi Çekebilir