Samsung Galaxy S24 selfie kamerası

Taylan Bal 22.07.2023 - 11:30
Hollanda merkezli web sitesi GalaxyClub'ın en son raporuna göre, Samsung Galaxy S24 selfie kamerası çözünürlüğünde herhangi bir yükselme olmayabilir.

Samsung'un önümüzdeki amiral gemisi telefon serisi olan Galaxy S24 hakkında resmi duyurunun yapılmasına altı aydan fazla bir süre olabilir, ancak şimdiden sızıntılar, raporlar ve söylentiler sayesinde beklentilerimizi şekillendirmek için oldukça sağlam bir bilgi yığınına sahibiz.

Samsung Galaxy S24 selfie kamerasında olası durum

Aslında, Galaxy S24 serisinin kamera sistemine dair bazı bilgiler zaten mevcut. Örneğin, arka kamera kurulumunda beklenen küçük bir değişiklik veya S24 Ultra modelinde değişken yakınlaştırma telefoto kamerasının yer almayacağı gibi bilgiler var.

12MP selfie kamerası

Ancak Hollanda merkezli web sitesi GalaxyClub'ın en son raporuna göre, ön kamera çözünürlüğünde herhangi bir yükselme olmayabilir ve bu durum, üst düzey Galaxy S24 Ultra modelini de kapsıyor. Yani 2024 Galaxy amiral gemisi telefonlarının tümünde 12MP selfie kamerası olacağı anlamına geliyor.

Samsung Galaxy S24 selfie kamerasında olası durum

Görünüşe göre, Samsung, ekranın üstünde bulunan delik kesimini mümkün olduğunca küçük tutmak istiyor, bu nedenle ön kamerayı besleyecek daha büyük bir görüntü sensörünü yerleştirmekte zorlanıyor. Aynı zamanda, ekran altı selfie kamerası da muhtemelen ana akıllı telefonlar için henüz yeterince iyi bir teknoloji olmadığı için görünmüyor. Galaxy Z Fold 5 duyurulduğunda bu konuda herhangi bir iyileştirme olup olmadığını göreceğiz, ki bu da yakın bir zamanda gerçekleşecek!

Görüntü işleme yazılımı ve yeni kamera özellikleri

Yeni bir selfie kamerasının olmaması başlangıçta biraz hayal kırıklığı gibi görünebilir, ancak bu, görüntü kalitesinde hiçbir iyileşme olmayacağı anlamına gelmez. Samsung, görüntü işleme yazılımında önemli iyileştirme alanlarına sahip, bu da mevcut sensörden en iyi şekilde yararlanmak için ayarlamalar yapabileceği anlamına gelir.

Daha yüksek görüntü kalitesinin yanı sıra, Galaxy S24 serisi ile selfie deneyimini zenginleştirecek yeni kamera özellikleri de görebiliriz. Örnek vermek gerekirse, Google'ın Pixel telefonlarında bulunan Gerçek Ton özelliği (daha doğru ten tonları üreten bir özellik) gibi bir özellik gelebilir mi?

Donanımda olası değişiklikler

Ayrıca, daha fazla piksel görmememiz, donanımın kendisinin değişmeyeceği anlamına gelmez. Sensör aynı boyutta kalabilir, ancak daha güçlü bir sensörle değiştirilebilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 01:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Samsung Galaxy S24 selfie kamerası
İlginizi Çekebilir