Rocket League, Nintendo Switch için çıktı. Biz de inceledik...

Hakan Hervenik 26.11.2017 - 17:11
Sevilen oyunu bir de Nintendo Switch'te oynadık.
Platformlar PC, Mac, Nintendo Switch, PlayStation 4, XBox One
Rocket League - Nintendo Switch
Merlin Puanı 87
4 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%68
Artılar - Eğlenceli oynanış
- Başarılı Port
- Nintendo Switch'e özel arabalar
- PC ve Xbox One ile çapraz platform
Eksiler - Bir kaç performans hatası

Rocket League, en başarılı indie oyunlardan biri olabilir. İlk çıktığı günden bu yana oyuncuların dikkatini çekmeye devam eden oyun, 2015 yılında Steam ve PlayStation 4 için yayınlandıktan sonra anında binlerce oyuncuya sahip olmuştu. Günümüze kadar kendini sürekli geliştiren Rocket League'in, kendine ait bir dünya şampiyonası bile var. Neredeyse tüm mevcut platformlarda bulunana oyun, önce PC ve PlayStation 4'e, sonra Xbox One için de yayınlandı. Mac ve Linux için de beta aşamasında olan oyunun en yeni platformu Nintendo'nun çığır açan konsolu Switch oldu. PlayStation Plus'ın ücretsiz olarak oyuncularına dağıttığı Rocket League'in potansiyeli hemen fark edildi ve yükselmeye başladı. Uzaktan kumandalı arabalar ile futbol oynadığınız oyun, mekanikleri ve atmosferi ile oyun piyasasındaki en eğlenceli oyunlar arasında yer almakta. Steam'de de en çok oynanan oyunlarından biri olan Rocket League, Nintendo Swtich'te de bekleneni veriyor.

Rocket League, Nintendo Switch incelemesi

Rocket League - Nintendo Switch

Rocket League'in konsol sürümleri, başarılı bir port ile Nintendo Switch'e aktarılmış. Grafikler tabi ki de PlayStation 4'e göre düşürülmüş. Ancak, Nintendo Switch standartlarında gayet başarılı. Hatta, konsolda ve PC'de olan detayların neredeyse tamamı Switch'te mevcut. Psyonix grafiklerden ödün vermiş olsa da oyunun ruhunu birebir Nintendo Switch'e taşımış. Oyunun yeni olmasından kaynaklı bazı hatalar bulunuyor. Özellikle çoğu oyuncunun yaşadığı, oyun bulma ekranında oyunun bir süre takılması. Bu sinir bozucu olabiliyor. Ancak, bu durum geliştirici tarafından güncelleme ile halledilebilecek bir problem. Rocket League'in geliştiricisi Psyonix, halihazırda başarılı olan oyunu Nintendo Switch'te de bir çoklu oyuncu devi olmaya aday gösteriyor.

Rocket League çapraz platform mu?

Rocket League'in Nintedo Switch sürümü, oyunun PC, ve Xbox One ile çapraz platform olduğunu belirtelim. Oyuna girdiğim ilk akşam 125,000'den fazla aktif oyuncu vardı. Yani, oyun bulmak saniyeler sürdü. Oyunun PlayStation 4 sürümü maalesef çapraz platform'dan Sony'nin isteği üzerine ayrıldı. PlayStation 4 oyuncuları ile birlikte oyun güzel rakamlara ulaşabilirdi. Rocket League'in oyuncu topluluğu zaten başarılı ve düzgün. Bu yüzden oyunu Nintendo Switch'te satın alan oyuncular, güzel bir oyuncu topluluğuna adım atıyor. "Ben sadece Nintendo Switch oyuncuları ile oynamak istiyorum" diyorsanız da Psyonix oyunun içerisine sadece Nintendo Switch oyuncuları ile oynamamız için bir ayar yerleştirmiş. Bu ayarı açıp kapatarak, çapraz platformdan çıkabilir, istediğiniz zaman da açabilirsiniz. Tabi bunu yapmanız için ortada herhangi bir neden yok. Çünkü, Rocket League'in eşleştirmesi sizi seviyenizdeki oyuncular ile eşleştirmekte. Bu da hem oyuncu sayınızı düşürmez hem de dişe diş maçlar yapmanıza yardımcı olur.

Rocket League - Nintendo Switch

Rocket League, Nintendo Switch performansı

Oyunun mekaniklerinden veya oynanışından yazımda bahsetmeyeceğim. Çünkü, Rocket League 2015'den beri bizlerle olan bir oyun. Bunun yerine Nintendo Switch'te verdiği performans bahsedeceğim. Oyunu diğer platformlarda gamepad ile oynayan oyuncular, Nintendo Switch'in Joy-Con'larına hızlı alışacak. Çünkü kontroller birebir olarak adapte edilmiş. Grafik olarak konsol sürümlerini temel alan Rocket League, Nintendo Switch'te de sabit 30 FPS vermekte. Diğer platformlarda olduğu gibi, mağazadan arabalar alabilir, kutu açarak kozmetik ürün biriktirebilirsiniz. Nintendo hesabınızı kullanan oyunda maalesef diğer platformlardaki hesaplarınızı kullanamazsınız.

Eğer oyunu Nintendo Switch konsolunuz için satın aldıysanız, oyun içerisinde Mario ve Luigi temalı arabalarınızın ve Metroid temalı arabanızın keyfini çıkarın. Bu arabalar üzerinde herhangi bir özelleştirme yapılamasa da, temalarından dolayı tercih edilebilir. Ayrıca, PC ve Xbox One oyuncularına hava atabilirsiniz.

Rocket League - Nintendo Switch

Sonuç olarak Rocket League, Nintendo Switch'in ihtiyacı olan bir çevrimiçi oyundu. Oyun üzerinde grafiksel olarak oynansa da oyunun ruhu birebir aktarılmış. Ayrıca, Nintendo Switch'in temelindeki "İstediğin yerde, istediğin zaman" kavramı, her oyunda olduğu gibi Rocket League'de de bir artı. Eğer, Nintendo Switch sahibiyseniz, Rocket League kesinlikle kütüphanenize eklemeniz gereken bir oyun.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 19:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.11.2017 19:42
keşke yanına switch edition yazsaydınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rocket League - Nintendo Switch
İlginizi Çekebilir