Riot Games, Amerika protestolarına destek veriyor

Özgür Deveci 2.06.2020 - 11:15
League of Legends ve son zamanlarda Valorant oyunlarıyla ismini çokça duyduğumuz Riot Games, ABD’nin Minneapolis şehrinde yaşanan protestolara destek verdi.

Geçtiğimiz günlerde Minneapolis şehrinde siyahi ABD vatandaşı George Floyd, göz altına alınırken ABD polisinin orantısız şiddet kullanmasından ötürü nefessiz kalıp ölmüştü. Bu olaydan sonra günlerdir süren protestolar sonucundan Minneapolis'te olağanüstü hal ilan edildi. Ayrıca söz konusu protestolar ABD’nin diğer eyaletlerine de dağılmış durumda. Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Riot Games, yaşanan bu olaylara istinaden resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

ABD’de olaylar büyüyor

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde yaşanan olaylarda 46 yaşındaki George Floyd, ters kelepçelenmiş bir şekilde bir polisin diziyle boynuna baskı yapması sonucu nefessiz kalarak hayatını kaybetmişti. Bu olayın sorumlusu polis memuru Chauvin ise yapılan baskılar sonucunda görevden alınmış ve tutuklanmıştı. Floyd'un polis tarafından öldürülmesi tüm ülkeyi sokaklara döktü. Olayın yaşandığı Minneapolis şehrinde protestoculara tarafından iş yerleri ve bankalar yağmalanırken, Pentagon tarafından ABD Ulusal Muhafızları göreve çağrıldı. Ayrıca başkent Washington’da başlayan protesto gösterilerinin ardından Minneapolis’te sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Protestoların yapıldığı bir diğer yer ise, New York'un ünlü caddesi Manhattan oldu. Arbedenin hat safhalara çıktığı caddede göstericiler polislere su şişeleri ile saldırırken, poliste göz yaşartıcı gazlarla protestoculara cevap verdi.

Riot Games ise dün akşam resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ABD’de yaşanan bu protestolara destek mesajı yayınladı.

"Ulusumuzla beraber umutlarımız yitirilmiş ve güvenimiz kırılmış gibi kalbimizde ağır bir yara bulunuyor. Riot Games, tüm haksızlık, ırkçılık, önyargı ve nefret eylemlerine karşı siyahilerin yanındadır. Sessizlik bir seçenek değildir. Kolektif seslerimiz yükselsin ve eylemlerimiz 'ilerlemeyi' gerçeğe dönüştürsün. Şimdi becerilerimiz, yeteneklerimiz ve zamanımızla mümkün olan en etkili biçimde birleşmenin tam zamanı. Renkli topluluğumuz daha fazlasını hak ediyor. Siyahilerin yaşamları önemlidir."

Riot Games, Amerika protestolarına destek veriyor

Yapılan paylaşıma gelen yorumlara baktığımızda, Riot Games’ın bu tutumunu haklı bulanlar olduğu kadar geçmişte cinsiyetçilikle çokça gündeme gelmesiyle iki yüzlü bulanları da görüyoruz.

Son olarak Kuzey Amerika’nın League of Legends takımlarından Team Dignitas’ın orta koridor oyuncusu Froggen, George Floyd adına 1600 dolarlık bir bağışta bulundu. Yaptığı bağışı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda açıklayan Froggen “Hiç kimseye George Floyd gibi davranılmamalıdır“ dedi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Riot Games, Amerika protestolarına destek veriyor
İlginizi Çekebilir