Resident Evil: Village, RE7'yi tamamlayacak

Alparslan Gürlek 6.07.2020 - 13:36
Yapımcılarla gerçekleşen bir röportaj Resident Evil: Village oyununun RE7: Biohazard oyununu tamamlayacağına işaret ediyor. Ayrıca yeni detaylar da paylaşıldı.

Resident Evil: Village için detaylar yakın zamanda yapımcılar Tsuyoshi Kanda ve Pete Fabiano ile Famitsu'da yapılan bir röportajla açıklandı. Röportaj, Alex Aniel tarafından tercüme edildi ve Twitter'da paylaşıldı. Oyunu bekleyenler için heyecan verici bilgiler paylaşıldı.

Resident Evil: Village RE7'yi tamamlayacak

Yapımcılar, Resident Evil 7: Biohazard'da başlayan Ethan'ın, hikayesini nasıl sonuçlandıracağı da dahil olmak üzere yaklaşan oyun hakkında ilginç açıklamalar yaptı. Ayrıca ekip, hayranların oyuna Resident Evil 8 olarak değil de Resident Evil: Village olarak atıfta bulunmasını istiyor. Oyunun logosu göz önüne alındığında bu çok kolay bir istek değil.

Tecrüme edilen röportaja göre, oyunun geliştirme süreci %60 oranında tamamlandı. Aynı zamanda 3,5 yıldır geliştirdiğini belirttiler. Oyun, Resident Evil 7: Biohazard'da başlayan Ethan Winters'ın hikayesinin sonu ve sonucu olarak karşımıza çıkacak. Ancak geliştirici net bir şekilde RE7'nin ortasında yapılan iki seçimden hangisinin Village için belirleyici olduğunu belirtmedi. Resident Evil 7'de karınız ya da başka bir karakter arasında hayati önem taşıyan bir karar vermeniz gerekiyordu. Ekibin dediğine göre bu seçimler aslında köyü işaret ediyor çünkü oyunda "başka bir baş kahraman" var.

Resident Evil: Village, RE7'yi tamamlayacak

Resident Evil: Village aynı zamanda serinin iki özelliğini de geri getiriyor. Bunlar bulmaca çözme ve envanter yönetimi olarak karşımıza çıkacak. Bu sistemler serinin oyunları arasında farklılık gösteriyor. Aksiyon odaklı girişlerde bulmacalara daha az yer veriliyordu. Ayrıca oyunu sadece yeni nesil için yapmanın avantajlarından bahseden ekip, yükleme sürelerinin neredeyse olmadığını ve oyunun daha sürükleyici olacağını belirttiler. Ne yazık ki bununla kastettiklerinin ne olduğunu ayrıntılarıyla anlatmadılar. Ancak anladığımız kadarıyla PlayStation 5'in barındırdığı SSD yeni nesile gelen bütün oyunlar gibi Village'e de yarayacak. Biliyorsunuz daha önce Horizon Forbidden West açık dünyası için de yükleme ekranı olmayacağından bahsedilmişti.

PlayStation 5 için yapılan "The Future of Gaming" etkinliğinde karşımıza çıkan Resident Evil: Village, 2021 yılında Xbox Series X, PS5 ve PC için piyasaya sürülecek. Yeni nesil konsollar için belli ayrıcalıkların bahsedildiği bu dönemde PC için oyunun nasıl bir şekilde karşımıza çıkacağı ise merak konusu.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 22:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2020 09:08
ps 4 için çıkmıyor aaa bu oyunu bekliyordum ama ps5 çok pahalı olacak diye tahmin ediyorum ps5 için çıkan oyun ps4 de oynanamayacak değilmi bunudaa merak ettim şimdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2020 23:22
Peki her haberin altına niye real game yazıyorum hiç arastirdinmi,,,buna sınıfın yetecekmi,,,mektep rütben bana cevap vermeye yetecekmi,,,teknoloji muhendisliğinde doktorada master fakülte yaptığım seni paspas yapmaya yetermi yoksa daha devam ediyimi,,bilip bilmeden yorum yapmayın ,,,
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2020 18:49
Belliydi zaten öyle olacağı. Çünkü re7 de evin ölmeyen oğlu ile hikâyenin devam edeceğini sinyal veriyordu.
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2020 21:54
Kardeş ücretsiz DLC verdi capcom deli oğlanı orda olduruyon zaten
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2020 17:59
Harika serinin en iyi oyunu re.7 dir 2 ve 3 cöp hemde agir cöp bana gore kisa oyun herzaman cöptur william ile nemesisle ugrasamam oyun boyunca farkli boss farkli mekanlar farkli dusmanlar isterim re.7 de ona ornek 8 de harika olacaktir eminim . Simdi akil fukaralari yazar ben 35 ysndym eski bilirm
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2020 16:42
Kesin 35 yaşındasındır yazdığın yorumdan çok net anlaşılıyor yaşın hiç yeme bizi :))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.07.2020 16:40
Merlin sizdem ricam şu her haberin altına gelip real life game diyerek yazan ergenin yorumlarını lütfen onaylamayın. Bi görüş belirtmiyor adam troll gibi aynı şeyi yazıp duruyor. :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil: Village, RE7'yi tamamlayacak
İlginizi Çekebilir