1/3

Resident Evil VII

Hürcan Köse 29.08.2016 - 14:43
Ünlü serideki radikal değişiklik ne gibi sonuçlar doğuracak
Oyun dünyasının en eski ve köklü serilerinden birisi olan Resident Evil'in bulunduğumuz güne kadar birçok kez değişikliğe uğradığına şahit olmuştuk. Ana karakterler değişti, mekanlar değişti, hikaye gidişatları değişti, düşmanlar, oynanış mekanikleri, kullanılan eşyalar ve daha birçok şey günümüze kadar türlü türlü değişimlere uğradı. Ancak hiç şüphesiz serinin bu güne kadar yaşadığı en büyük değişiklik serinin yedinci oyunu ile oldu.

Resident Evil VII
Capcom belli ki hayranların son birkaç oyundur dile getirdiği şikayeti dinlemiş. Resident Evil serisi özellikle de ilk üç oyunu ile oyun dünyasının en ürkütücü oyun serilerinden birisi olmuştur. Resident Evil 1'deki malikenin o dar koridorlarında mutantlardan kaçışımız, Resident Evil 2'nin sokaklarında zombi ordularına karşı mücadelemiz ve Resident Evil 3'te Nemesis'in polis karakolunun camından girip bizleri ölümüne korkuttuğu zamanlar. Seri dördüncü oyun ile beraber ilk radikal değişikliğini yaşamıştı. Her ne kadar başarılı bir oyun olarak görülse de dördüncü oyun serinin saf aksiyon bazlı oyun yapısına attığı ilk adımdı. Leon S. Kennedy uçan tekmeler atıyor, patlayıcı silahlarla koca koca mutantları deviriyor ve pek alışılmadık zombi türlerine karşı yaşam mücadelesi veriyordu. Güzel bir oyun muydu? Kesinlikle öyleydi. Peki güzel bir Resident Evil oyunu muydu? Evet. Ama güzel bir korku oyunu muydu? Alakası bile yoktu. Daha sonrasında gelen Resident Evil 5 ve 6 da dördün yolundan gitti ve saf aksiyon oynanış yapısıyla karşımıza çıktı. En azından dördüncü oyunda bulunan gotik atmosfer etkisini iyice kaybetmişti.

Resident Evil VII
2014 yılında Konami'nin yayımladığı yeni Silent Hill oyunu için bir demo niteliği taşıyan P.T. mükemmel bir başarı yakalamıştı. Daha sonrasında Hideo Kojima ve Konami'nin yaşadığı ayrılık neticesinde yeni Silent Hill'in yapımına son verildi. Capcom belli ki bunu bir fırsat olarak gördü ve Konami'nin yapamadığını yapmaya koyuldu. İnsanlar artık gerçek bir korku oyunu istiyordu. Üstelik bunu alışık oldukları serilerin yeniden canlandırılması ile istiyordu. Capcom da 'neden olmasın?' dedi ve işe koyuldu. Duyurulduğu güne kadar sır gibi saklanan Resident Evil VII hem duyuruldu hem de beraberinde direkt olarak PlayStation 4'te oynanabilen bir demo yayınladı. Ben de oynadım, hatta demonun bir incelemesini de yaptım. Resident Evil VII gerçekten güzel bir oyun olabilir. Şimdilik oyun hakkında neler biliyoruz, gelin bir derleyelim.