Resident Evil: Revelations HD inceleme

Hakan Hervenik 30.09.2017 - 14:02
Resident Evil: Revelations inceleme yazımızda orijinal Resident Evil konseptine sadık kalan oyuna yakından bakıyoruz: Terk edilmiş bir gemide, bir başıma.
Platformlar 3DS, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, XBox 360, XBox One
Resident Evil: Revelations HD
  • Yapımcı - Yayıncı Capcom - Capcom
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Bulmaca,Macera
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 72
6 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%84
Artılar -Atmosfer ve sesler
-Orijinal seriyi hatırlatan oynanış elementler
Eksiler - Ağır kontroller
- Yetersiz nişan kabiliyeti

Resident Evil ismini bilmeyen yoktur aramızda herhalde. Onlarca oyun ve beş filmden sonra unutmak imkansız. Özelikle Ocak ayında piyasaya çıkan Resident Evil 7'nin ilk bir saatinde yaşadığım korkuyu hayatım boyunca unutmayacağıma eminim. Serinin en iyi oyunlarından biri olarak kabul edilen Resident Evil: Revelations, ilk olarak 2012'de Nintendo 3DS için yapılmış bir oyundu. Potansiyelini fark eden Capcom, sonrasında oyunu insanoğlunun bildiği her konsola port etmeyi başarmış. Son olarak da PlayStation 4'e gelen oyun yakın zamanda Nintendo Switch'de bile yayınlanacak.

Serinin bazı oyunlarını oynamış olsam da Resident Evil: Revelations'ı hiç oynama şansım olmamıştı. Hatta o zamanlarda seriye olan ilgim, bombastik aksiyon sahneleri ve kötü hikaye yüzünden iyice düşmüştü. Sonrasında ise Resident Evil 7 ile karşımıza çıkan oyun, seriyi muhteşem bir başarıya ulaştıran temelleri ile karşımıza çıkmıştı. Geçek korku hayatta kalma oyunu olan, sade bir insanın başından geçen olaylar. Seriye tekrar ısınmamı sağlayan oyun, beni Resident Evil remake'leni sonrasında da Resident Evil: Revelations'ı oynaya kadar götürdü

Resident Evil: Revelations HD inceleme - 1

Chris Redfield ve Jill Valentine tekrar bir arada

Capcom'un oyunu PlayStation 4'e çıkarması ile birlikte başına oturdum. Chris Redfield ve Jill Valentine takımını bir araya getiren oyunda terk edilmiş bir geminin içine giriyoruz. Oynanışın temellerinden olan silah mermisi ve düşmanlar ile karşılaşmamız gerçekten zorlu bir engel çıkartıyor. Revelations, serinin temel özelliklerini hissettiren bir oyun olmuş. Ben serinin kötüleştiğinden dert yanarken meğer Capcom benim istediğim Resident Evil oyununu beş yıl önce 3DS'de yayınlamış.

Revelations'da Resident Evil'ın kötü yazılmış bazı oyunlarındaki hikayelere benzer bir hikaye yok. İçerisinde yine saçma ve yüzeysel diyaloglar bulunuyor ancak, bunlar görmezden gelinebilir bir miktarda mevcut. Oyunun içerisinde bulundurduğu bölüm bölüm anlatımlar, oyunun hikayesinde tutarsızlık yaratıyor. Özellikle oyunlara son zamanlarda az zaman ayırıyorsanız, "En en ne oldu yahu?" demeye hazır olun. Ancak, oyunun bölümlerini bir çatı altında toplayıp baktığınız zaman, gerçekten ilgi çekici olabilir

Resident Evil: Revelations HD inceleme - 2

Orijinal seriye sadık bir oyun

Eğer, Resident Evil serisinin önceki oyunlarını oynadıysanız, özellikle de remake'leri oynadıysanız sizi evinizde gibi hissettirecek olan oynanış elementlerine hazır olun. Eski taşlaşmış kontrolleri geçmişte bırakan Resident Evil Revelations, Resident Evil 4'de bulunan kontolleri ve orijinal üçlemedeki dövüş mekaniklerini çok güzel bir şekilde harmanlamış. Elinizi sabit ve düzgün kullanmanız, gerçekten hayatta kalmanız ve cephanelerinizi düzenli kullanmanız için çok önemli.

Her ateş ettiğinizde düşmanınızı vurmanızı öneririm. Yoksa, kendinizi akşam yemeği olarak bulabilirsiniz. Nişan almak maalesef pek de başarılı değil. En ufak bir harekette nişangahınızın alakasız bir yere gittiğini fark edebilirsiniz. Bu da birden fazla düşman ile karşılaştığınızda sıkıntıya girebilirsiniz.

Resident Evil: Revelations'da göze çarpan en önemli özellik sürekli yanımızda bulundurduğumuz tarayıcı. Oyunda can kurtarıcımız olan bu cihaz, cephane bulmamızda bize yardımcı oluyor ve öldürdüğümüz düşmanları tarayınca bazı ödüller sunuyor. Oyunun gidişatını değiştirecek derecede başarılı bir eklenti olan bu tarayıcı, düşmanı öldürdüğünüz zaman etrafı incelemeniz için daha fazla zaman harcamanızı, bu sayede daha çok şey keşfetmenizi sağlıyor. Düşmanlardan çıkan sağlık puanı geliştiricileri ise işin tamamen bonus tarafı oluyor.

Definitive Edition ismi altında geçen Resident Evil: Revelations, üzerine uygulanan grafik gelişmelerini güzel bir şekilde taşıyor. Özellikle bir el konsolu oyununa göre grafikler başarılı bir şekilde güzelleştirilmiş. Ancak, bazen oyun içerisinde karmakarışık dokular ve düşük kaliteli animasyonlar bulunuyor.

Tabi ki bunların oyun eğlencenizi düşürüp düşürmeyeceği tamamen sizin elinizde. Kişisel olarak, bence bu sıkıntılar, kolayca göz ardı edilebilecek basit sıkıntılar. Sonuçta burada 5 yıllık bir el konsolu oyunundan bahsediyoruz. Oyun Remake olarak çıksaydı, o zaman iş sıkıntıya girebilirdi

Resident Evil: Revelations HD inceleme - 3

Ghost Ship: Chaos ile çok oyunculu oynayın

Oyunun sesleri herhalde Resident Evil: Revelations'ın parladığı nokta olabilir. Çok zeki bir şekilde hazırlanmış çevre sesleri ve doğru zamanda devreye giren müzikleri gerçekten başarılı. Oyunun 5-6 yıllık olduğunu göz önünde bulundurursak modern standartlara uygun ses efektleri kullanılmış diyebiliriz. Bu da oynanabilirliği yükseltiyor.

Oyunda bulunan hikaye modunun dışında bir de Raid modu bulunuyor. Bu modda oyuncular, hikaye modunda bulunan bölümleri tekrar oynuyor. Ancak, yanlarında bir arkadaşını veya çevrimiçi olarak bir oyuncu ile birlikte. Bu sayede hikayeyi co-op olarak tekrar oynayabiliyorsunuz. Bunun dışında Raid modunda Ghost Ship: Chaos adında yeni içerikler içeren bir mod bulunmakta. Oyunu tekrar oynamak isteyenler için yeterli olur mu onu bilemem. Uygun bir fiyat ve kayda değer içerik ile Resident Evil: Revelations, yeni jenerasyon Resident Evil port oyunları arasına yakışan bir oyun olmuş

Resident Evil: Revelations HD inceleme - 4

Mükemmel mi? Hayır. Bazı ağır kontroller ve yetersiz nişan kabiliyeti oyundan aldığınız zevki bir anda kırabilir. Ayrıca bir geminin içerisinde gideceğiniz yerin belirli olması da sürekli karşınıza bir şey çıkacağı hissini verdiği için sizi olması gerektiği gibi gardınız düşük bir vaziyette yakalayamıyor. Bu hatalar dışında, Resident Evil Revelations, Resident Evil 4 ve 7 arasında yapılmış serinin en başarılı oyunlarından olabilir. Özellikle oyunu hiç oynamamış olanların oynarken eğleneceğine eminim.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 17:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 30.01.2018 09:28
Nintendo switch versiyonuda güzel almak isteyenler bence alabilirler ama fiyat biraz daha tuzlu tabi.İstediğin zaman istediğin yerde oynamak çok iyi birşey.Oyunun kendiside benim gibi korku oyunlarıyla arası iyi olmayanlar için bile fazla korkulu değil kontroller de bence gayet iyi.Grafik te güzel.Hikayesi öyle anlaşılmayacak gibi de değil akılda tutulur bir hikayesi amacı var.Pek ilgi çekici değil ama iyi bence.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ayd1903avc
Ayd1903avc 1.10.2017 22:00
Bu capcom un yaptığı tek şey eski oyunları ısıtmak
MK Okuru
MK Okuru 15.12.2017 18:57
Niye resident evil 7 i capcom yapmadı mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Boonewill
Boonewill 1.10.2017 12:09
Benim için bu oyunun en büyük eksiği o bildiğimiz Jill Vallentine'ın yüzünün değişmiş olmasıydı... Gerçi Capcom bütün karakterlerin yüzünü değiştirmeye koyuldu Resident Evil 7 ile birlikte. Residen Evil 2 Remake için de farklı modeller kullanılacakmış sanırım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.09.2017 14:35
Güzel inceleme. Teşekkürller
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil: Revelations HD
İlginizi Çekebilir