Resident Evil: Requiem Last of Us Tarzı Aksiyon Sunacak

Muhammed Kayan 13.08.2025 - 16:53
Resident Evil: Requiem için gelen sızıntılar, oyunun açık alanları, dinamik yapay zekâsı ve sinematik savaş sistemiyle dikkat çekeceğini öne sürüyor.

Efsanevi Resident Evil serisinin merakla beklenen yeni oyunu Resident Evil: Requiem, Gamescom 2025’in açılış gecesinde ilk kez oynanış görüntüleriyle sahne alacak. Ancak bu bekleyişi daha da heyecanlı kılan şey, tanınmış sızıntı kaynağı Dusk Golem’in oyuna dair ortaya attığı yeni iddialar. Paylaşılan bilgilere göre, oyun hem görsel hem de oynanış tarafında seriye önemli yenilikler getirecek ve oyunculara bambaşka bir deneyim sunacak.

Resident Evil: Requiem’in Yenilikçi Oynanış Detayları

Dusk Golem’in aktardığına göre, oyunda yeni bir ışık ve gölge motoru kullanılacak. Ayrıca Pragmata’dan alınan gelişmiş saç motoru, karakterlerin ve ortamların görsel gerçekliğini artıracak. En dikkat çekici yeniliklerden biri ise, oyunun bazı bölümlerinde hem birinci hem üçüncü şahıs bakış açısına anında geçiş yapabilme özelliği olacak.

Resident Evil: Requiem Last of Us Tarzı Aksiyon Sunacak

Raccoon City’nin belirli bölgelerinde açık dünya benzeri tasarım uygulanacak ve bu alanlarda oyuncuların araç kullanması gerekecek. Bu sayede şehrin farklı noktalarına hızlıca ulaşmak mümkün olacak. Ayrıca, yapay zekâ sistemi tamamen dinamik çalışacak; düşmanlar anlık olarak farklı davranış biçimleri sergileyerek her karşılaşmayı benzersiz hale getirecek.

Leon’un dövüş mekanikleri, The Last of Us Part 2 tarzı sinematik ve taktiksel bir sisteme sahip olacak. Bunun yanında, Grace karakterinin bölümleri çevre etkileşimleri ve ışık-karanlık dengesine dayalı bulmacalarla zenginleştirilecek. Bu, oyuncuların farklı oyun stillerine adapte olmasını gerektirecek.

Dusk Golem’in paylaşımlarında, Resident Evil film serisinden Alice’in motosiklet sahnesine ait bir görselin yer alması, oyunda benzer bir ulaşım yönteminin olabileceğini düşündürüyor. Tüm bu detayların doğruluğu ise 19 Ağustos’ta Gamescom 2025 Açılış Gecesi’nde netlik kazanacak.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 9.09.2025 23:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2025 10:52
İyi bari param cebimde kaldı. Özünü terkeden oyunlara verecek param yok.
MK Okuru
MK Okuru 20.08.2025 18:37
Özünü terk edeli yıllar oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2025 19:51
Benim bu oyun hakkında asıl merak ettiğim konulardan biri de; acaba eski bildiğimiz iyi veya kötü klasik karakterlerin herhangi birinin senaryoya dahil edilip edilmediği. Ayrıca, hikaye ağırlıklı olan oyunlarda artık yönettiğimiz karakterlerin oyun sonunda canlı kalıp kalamayacakları gizemli olsun.
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2025 08:44
Ethan'nın hikayesi bile ilk başta hepimize alakasız geldi ama capcom o hikayeyi birden en başa bağladı. Yani bence asla eskinin izleri olmadan olmaz. Ki Ethan bu evrene bağlantılı bile değildi. Buradaki ana karakter zaten Alyssanın kızı olduğu için her türlü bağlayacaklarını düşünüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2025 22:07
Çok sevindim bu habere. Çünkü the last of us 2 gameplayi mükemmeldi. O oynanışta bir Leon karakterini kontrol etmek inanılmaz keyifli olacak. TPS benim kırmızı çizgim FPS sadece olursa almayı zaten düşünmüyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil: Requiem Last of Us Tarzı Aksiyon Sunacak
İlginizi Çekebilir