Resident Evil 1996 Derecelendirildi

Tunay Şahin 23.06.2024 - 10:50
Resident Evil 1996 için yeni PEGI derecelendirmesi, klasik üçlemenin yeniden sürümü için ipuçları veriyor.

Orijinal Resident Evil üçlemesi 2026'da 30. yıl dönümüne yaklaşırken, klasik oyunların hayranları uzun zamandır bu oyunların modern sistemlere aktarılmasını ve oyunculara hayatta kalma korkusunu yeniden deneyimleme fırsatı verilmesini istiyordu.

Orijinal Resident Evil İçin Yeni PEGI Derecelendirmesi Yapıldı

Dikkatli hayranlar, 1996 tarihli orijinal Resident Evil oyunu için PEGI web sitesinde yeni bir yaş derecelendirmesi tespit etti. İlginç bir şekilde, derecelendirme 18 Haziran 2024'te bir çıkış tarihi veriyor, ki bu tarih şu anda hiçbir sürüm olmadan geçti ve sadece PC için derecelendirildi.

Orijinal Resident Evil İçin Yeni PEGI Derecelendirmesi Yapıldı

Derecelendirmenin 'Oyunun Kısa Özeti' bölümünde, derecelendirmenin "orijinal Resident Evil oyununun (1996) PC portu" için olduğu belirtiliyor. Bu sadece Capcom'un yaptığı bir güncelleme de olabilir; ticari marka ve telif haklarının aksine, PEGI derecelendirmeleri için belirli bir süre sonra tekrar başvurulması gerekmiyor. Devam oyunları olan Resident Evil 2 ve 3, 2000'li yıllarda Gamecube'e aktarılmış ve o dönemde PEGI derecelendirmesi almıştır. 2010 yılında PSN sürümlerine de taşınan bu derecelendirme, aynı zamanda Resident Evil Director's Cut için yeni bir sınıflandırma ile birlikte PS Plus'ın bir parçası olarak mevcut olan oyunun PS4 ve PS5 sürümlerine de taşınmıştır.

Bu derecelendirme Director's Cut ile ilgili değil ve özellikle PC için olduğu belirtiliyor, bu da Capcom'un niyetinin ne olduğuna dair soru işaretleri uyandırıyor. Bu sadece eski bir oyunu yeniden sınıflandırmak mı? Yoksa oyunun yeni bir sürümünü mü planlıyorlar? Klasik sabit kamera açılı oyunların hayranları, üçlemenin modern cihazlara aktarıldığını görmeyi umuyordu, ancak bu ne yazık ki hiçbir zaman gerçekleşmedi.

İlk üç oyun hayran yapımı HD modlarla birlikte PC'de oynanabiliyor ancak hiçbiri Steam gibi platformlarda resmi olarak satılmıyor. Resident Evil 2 ve 3'ün PC'de sınıflandırılması için herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığını ya da Resident Evil 1 derecelendirmesinin diğer platformlar için de geçerli olup olmadığını görmek ilginç olacak.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2024 08:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2024 22:20
serinin ilk oyunu gog'a gelmiş. 2 ve 3 de gelecekmiş.

belki de onun içindi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2024 21:11
Bu gibi eski oyunlarda belki grafikler dahil pek çok şey dönemin teknolojik şartları sebebiyle yetersiz sayılabilir ama şöyle de bir durum var; o dönem oyunlardan aldığım keyfi-heyecanı günümüzün gelişmiş oyunlarından pek alamıyorum. Belki o zamanlar genç olup şimdi 39 yaşına geldiğim için olabilir.
MK Okuru
MK Okuru 25.06.2024 11:11
Bence o zamanki grafiklerle oynamak daha güzeldi bence,ben halen o zamana takılı kaldım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Resident Evil 1996 Derecelendirildi
İlginizi Çekebilir