Sifu'nun geliştiricisi Sloclap tarafından piyasaya sürülen yeni futbol oyunu Rematch, daha ilk haftasında dikkat çekici rakamlara ulaştı. 19 Haziran’da çıkan oyun, yalnızca birkaç gün içinde hem satış hem de oyuncu sayısıyla etkileyici bir başarı yakaladı.
Sloclap, Rematch’in bir haftadan kısa sürede 1 milyon satış barajını aştığını ve Xbox Game Pass sayesinde toplamda 3 milyon farklı oyuncuya ulaştığını açıkladı. Bu üç milyon oyuncu, oyunda toplamda 11,8 milyon maç yaptı ve 55,6 milyon gol attı. Ayrıca, 33,5 milyon asist ve 69,1 milyon kurtarış kaydedildi. Şu anda bile Steam üzerinde oyunu aktif olarak oynayan 19 binden fazla oyuncu bulunuyor.
Oyunun çıkış başarısını kutlayan Sloclap, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Bu sadece başlangıç,” ifadesine yer verdi ve oyunculara teşekkür etti. Geliştirici ekip, oyunun çok oyunculu futbol deneyimini en üst seviyeye taşımak için düzenli güncellemelerle topluluğu bilgilendirmeye devam edeceğini belirtti.
Bununla birlikte, Rematch için şu anda eksik olan önemli bir özellik ise çapraz platform desteği. Sloclap, geçen hafta yaptığı açıklamada çapraz oynama özelliğinin “mutlak öncelikleri” olduğunu duyurdu. Stüdyo, bu özelliği oyuna en kısa sürede eklemek için çalıştıklarını ve topluluğun beklentilerini karşılayacaklarını bildirdi.
Rematch, sadece rakamlarla değil, aynı zamanda oyuncuların ilgisiyle de dikkat çekiyor. Birçok oyuncu, oyunun rekabetçi yapısına ve eğlenceli oynanışına övgüde bulunuyor. Sloclap’ın önceki başarıları göz önünde bulundurulduğunda, Rematch’in bu yükselişinin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.