1/2

Red Dead Redemption 2 ön inceleme

Ahmet Özçilingir 21.05.2018 - 15:21
Red Dead Redemption 2'de neler var neler.

Bu konuda eminim herkes hemfikir olacaktır. Bu yılın en çok beklenen oyunu, daha çıkmadan yılın oyunu adayı. Vahşi batıyı severiz. Hepimiz vahşi batıyı bize sevdiren filmler izlemişizdir. Filmler gibi bazı oyunlar da bize vahşi batıyı sevdirdi. O oyunlardan biri de şüphesiz Red Dead Redempiton. Rockstar, Red Dead Redemption ile öyle iyi bir işe imzasını attı ki, oyuncuların Red Dead Redemption 2’den beklentileri de haliyle oldukça yükseldi. 26 Ekim’de çıkacak oyun ile ilgili henüz bir oynanış görüntüsü paylaşılmadı. Ancak, yayınlanan fragmanların bazı bölümlerinin oyun içi görüntüler olduğu söylendi. Vahşi batının çorak arazisinde azılı çetemizle birlikte, kanun koruyucuların korkulu rüyası olacağımızı biliyoruz. Peki bunlar dışında, Red Dead Redemption 2’yle ilgili elimizde neler var, gelin bir göz atalım.

Red Dead Redemption 2'de ne yenilikler var?

Çetecilik Faaliyetleri

Gta’da zaman zaman doksanların, zaman zaman  ikibinlerin ortasında; son olarak da günümüz Amerika'sında, araba çaldık, banka soyduk, adam tekmeledik, efendime söyleyeyim burada bahsetmek istemediğim bir takım kirli işlere bulaştık. Red Dead Redemption 2’yle birlikte bu sefer, suçun tarihine bir yolculuk yapacağız. Red Dead Redemption’ın geçtiği tarihin de öncesine geri döneceğiz. Red Dead Redemption 2, 1800’lü yılların sonu 1900’lerin başı Amerikasında geçiyor. Oyunda kontrol edeceğimiz isim; vahşi batı coğrafyasında nam salmış suç çetesi Van Der Linde’e mensup kanun kaçağı, Arthur Morgan. Arthur Morgan, çete lideri Dutch’ın sağ kolu. Yayınlanan videolardan gördüğümüz kadarıyla, hiç de öyle sempatik bir tip değil. Bulaşmak istemeyeceğiniz türden adamlardan.  Zeki ve tecrübeli olduğu belli. Ancak aynı zamanda oldukça sert ve acımasız. Belli ki paraya da oldukça düşkün. Ana karakterimiz Arthur Morgan dışında, çetemizin şimdilik bildiğimiz beş üyesi daha var. Çete lideri Dutch, Red Dead Redemption’ın ana karakteri John Marston, Bill Williamson ve Javier Escuella bildiğimiz isimler. Bir de Abigail Marston olduğu iddia edilen bu ablamız var. Görünen o ki çeteye hanım eli de değmiş. Fragmanlardan ve daha sonra yayınlanan ekran görüntülerinden de anladığımız kadarıyla bu hanım kızımız oyunda oldukça önemli bir yer tutacak. RDR 2’de çete içi ilişkilerin oldukça çalkantılı olacağını söyleyebiliriz. E ortada büyük miktarda para olunca böyle olmaması kaçınılmaz.. Amerikanın dört bir yanında aranan çete lideri Dutch, ana karakterimiz Arthur Morgan’a arkamı kolluyorsun değil mi diye sorduğunda, karşılığında “Her zaman Dutch” yanıtını alıyor olsa da, nedense bana işlerin  pek de öyle olmayacağı izlenimi uyandırdı bu sahne.

Red Dead Redemption 2

Cep Doldurma Sanatı

Çok para adamı bozar derler, Van Der Linde için de böyle olacağını tahmin etmek zor değil. Peki bu paranın kaynağı ne? Yayınlanan videolardan anladığımız kadarıyla banka soygunları. RDR 2’de tren ve banka soygunu görevleri ile sıklıkla karşılaşacağımızı tahmin edebiliriz. Gta 5’de olduğu gibi kademeli, göreve hazırlık safhasının oldukça uzun sürdüğü banka ve tren soygunu görevleri, oyunun ana hikaye görevleri olarak karşımıza çıkabilir. Hatta ortaya atılan bir iddiaya göre Red Dead Redemption 2, oldukça büyük bir banka soygunu sahnesi ile açılış yapacak. GTA 5’te olduğu gibi. Tahminimce, yine çok vurdu kırdının olduğu, patlamaların yaşandığı, aksiyon filmlerini aratmayan bir banka soygunu yapma seçeneğiyle, çatışmanın daha az olduğu, sinsice ilerlediğimiz, gizliliğin ön planda olduğu diğer bir seçenek arasında seçim yapma şansımız da olacaktır. Belki de çete üyelerimizi özelliklerine göre seçecek, soygunlarda uygun gördüğümüz işleri yapmaları için görevlendireceğiz.