Randal's Monday

Mücahit Coşkun 23.09.2014 - 15:55
Pazartesi sendromu hangimizde yok ki?
Genel olarak insanların en sevmediği gün pazartesidir. Sanırım bu bilimsel olarak da kanıtlandı. Haftanın ilk günü kendimizi depresyondaymışız gibi hissedebiliriz. Oyunun yapımcısı olan Nexus Game Studios da, Randal adlı bir karakterin pazartesi gününü konu edinmiş.

Yapım, adventure kategorisinde sunuluyor. Genel olarak çizgi roman okuyormuş gibi hissediyorsunuz kendinizi.

Randal's Monday
Her şey bir yüzükle Başlar...

Ne dediği anlaşılmayan bir ev arkadaşına sahip olan ve bekar hayatı yaşayan bir karakter olan Randal’ı yönetiyoruz. Pazar gecesi kankası Matt ve onun kız arkadaşı Sally ile barda fazla bira içip sarhoş olurlar. Matt, Randal’a nişan yüzüğünü gösterir. Bir kargaşada Matt cüzdanını yere düşürür. Randal ise arkadaşına vermek yerine cüzdanı cebine atar...

Ertesi gün Randal aynı giysilerler, baş ağrısıyla ve cebinde arkadaşının cüzdanı ile uyanır. Gün Pazartesi olduğundan talihsizlikler ilk dakikada başlar. Cüzdanın içinde Matt’in nişan yüzüğü vardır ve Matt o yüzüğü kaybettiğini öğrenirse intihar edebilir.

Randal's Monday
İşe gitmek için evden çıkarken ev sahibi kapıya dayanır ve 3 aydır alamadığı kirasını ister. Randal’ın yeterli parası olmadığından işe gitmek için başka bir yol bulmalıdır...

İşte bu kadar basit bir hikaye ile başlayan oyunumuz, birbirinden ilginç karakterleri içinde barındırıyor. Klasik bir adventure oyunu olan Randal's Monday'deki hikayemiz sayısız espri ve ilginç olaylarla dolu olacak. Tabii ki bu esprili yapı kolay olacak anlamına gelmiyor. Yer yer insanı zorlayıcı bulmacalar da ortaya çıkacak. Çevredeki cisimleri inceleme, dikkat ve hafıza üzerine kurulu bulmacalar ile karşılaşacağız.

Çizgi roman benzeri grafikleri oyunu nen dikkat çeken yanı. Cıvıl cıvıl rengarenk bir oyun var karşımızda. Popüler kültürün pek çok öğesi de oyunun içinde yerini almış.

Oyunda Randal’ın sorunlarını çözerek, vereceği kararları belirleyerek ilerliyoruz. Gayet eğlenceli ilerliyor. Espriler ile oynayış zevki artıyor. Öfekli polislerle, suçlularla, inatçı çocuklarla, itici annelerle hatta bazı konuşan iskeletler ile etkileşime geçerek Randal’ın sorunlarına deva olmaya çalışıyoruz.

Bulmaca ve Adventure oyunlarını sevenlerin denemesi gerektiği eğlenceli bir yapım olacağa benziyor.

Oyunun çıkıştarihi kasım olarak belirlenmiş. Steam üzerinden PC oyuncularına açık olacak.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Randal's Monday
İlginizi Çekebilir