Rainbow Six: Siege'in Cadılar Bayramı etkinliği oynadık

Furkan Güler 26.10.2019 - 18:13
Ubisoft'tan taktiksel saklambaç hamlesi.

Taktiksel FPS denince akla ilk gelen oyunlardan bir tanesi olan Rainbow Six Siege, günden güne oyuncu sayısını yükseltmeye devam ediyor. PC, PS4 ve Xbox One platformlarında oynanabilir halede olan oyun, özellikle rekabetçi unsurlarıyla oyuncuları ekran başına kilitlemeyi başardı. 2015 yılından bu yana güncel bir şekilde oyunu geliştirmeye devam eden Ubisoft, bu sene de Cadılar Bayramı etkinliğini atlamadı. Dördüncü yılını doldurmak üzere olan oyuna belirli aralıklarla güncelleme getiren geliştiriciler, bu kez Doktor's Curse isminde mini bir oyun getirdi. Geçen sene Cadılar Bayramı etkinliğinde gelen hikaye temalı zombi öldürdüğümüz etkinliğe nazaran daha heyecanlı olan Doktor’s Curse modu, özet olarak saklambaç oyununa benziyor. Beşe beş olarak oynanan Doktor’s Curse modu, dereceli oyunlardan silinen Tema Park haritasında oynanıyor.

Rainbow Six: Siege'in Cadılar Bayramı etkinliği oynadık

Beş kişinin saldırdığı, geriye kalan beş kişinin saklandığı modda kullanabilmek üzere özel yeteneklerimiz bulunuyor. Defans tarafında Frost, Lesion, Smoke, Ela ve Kapkan karakterlerini moda ekleyen Ubisoft, bu karakterlerin tuzaklarını atak karakterlerine karşı kullanabilir yapmışlar. Herhangi bir ateşli silah kullanamayan, hatta atak tarafına saldırma imkanı bile bulunmayan defans tarafı, iki dakika boyunca hayatta kalmaya çalışıyor. Hali hazırda karışık bir bölüm tasarımına sahip olan Tema Park haritasında eğer iki dakika boyunca hayatta kalmaya çalışırsanız, defans tarafı olarak puan kazanıyorsunuz. Zorlu ve heyecanlı bir iki dakikada eğer isterseniz G tuşuna basarak belli bir süre boyunca görünmez olup hızlı koşabiliyorsunuz.

Doktor’s Curse modunun atak tarafındaysa durum biraz daha kolay. Avcı olarak girdiğiniz oyun modunda Pulse, Lion veya Jackal üçlüsünden bir tanesini seçip (karakter yetenekleri de kullanılabilir durumda) avınıza başlıyorsunuz. Defans tarafında bir karakteri sadece bir kişi oynayabilirken, atak tarafında bir karakteri beş kişi birden oynayabiliyor. Ancak atak tarafında da ateşli silahlar bulunmadığını belirtelim. 

Rainbow Six: Siege'in Cadılar Bayramı etkinliği oynadık

Sledge karakterinin taşıdığı balyoza benzer olarak çekiç ve iğneli topuz taşıyan karakterler, bir vuruşta defans takımını öldürüyor. İki dakika içerisinde beş kişiyi takımda öldüremezseniz, puanı defans takımına kaptırıyorsunuz. Oldukça heyecanlı olan bu oyun mantığının yanında Tema Park haritasının baştan bu mod için tekrar düzenlendiğinin de altını çizelim.Daha karanlık bir hale getirilen haritaya eklenen korkutucu sesler, oyun zevkini yükseltmiş. Çocuk, kapı gıcırtısı, yarasa vb. gibi detay sesler oynayanları gerecektir.

Sona geldiğimizde Rainbow Six Siege’in yeni Doktor's Curse adındaki Cadılar Bayramı etkinliğinin oldukça güzel olduğunu söyleyebiliriz. 23 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında süren bu etkinliğin aynı zamanda ücretsiz olarak oynanabilir olması, Ubisoft’un sempati toplamasına neden olacaktır. Tüm bunların yanı sıra Doktor's Curse etkinliğinde daha korkunç bir hale bürünen karakterlerin özel kostümlerini, etkinliğe özel getirtilen eşya kutularından düşürebilirsiniz. Bu gibi etkinliklerle topluluğunu canlı tutan Ubisoft, bakalım önümüzdeki dönemlerde daha nasıl etkinlikler getirecek?

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Morient
Morient 29.10.2019 08:00
Rainbow Six oyun içi paketi istiyorum. Teşekkürler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.10.2019 09:26
Rainbow paketi istiyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six: Siege'in Cadılar Bayramı etkinliği oynadık
İlginizi Çekebilir