PSN üyelerinin kredi kartı bilgileri satılık!

Murat Sağlam 29.04.2011 - 10:53
Ortalıkta dolaşan "dedikodular" gerçekten mide bulandırıyor.
Sony'nin 1.5 haftadır boğuşmakta olduğu PSN-gate skandalını bilmeyen yoktur. Etrafı dört bir yandan kuşatılmış olan Sony, kullanıcılarının özel bilgilerinin çalındığını açıkladıktan sonra işler iyice kızışmıştı.

Şimdi ise CyberSecurty adlı forum sitesinin iddiasına göre, çalınan bütün kullanıcı bilgileri (yaklaşık 2.2 milyon kullanıcının tüm bilgileri) onları ele geçiren hackerlar tarafından satışa sunuldu.

PSN üyelerinin kredi kartı bilgileri satılık!
Öncelikle bunun bir dedikodu olduğunu hatırlatalım. Fakat dedikodu da olsa CyberSecurity'nin diğer bir iddiası gerçekten ilginç. CyberSecurity'e göre Sony, hacker'lardan bu bilgileri satın almak istemiş fakat yaptıkları teklif hacker'lar tarafından geri çevirilmiş durumda.

Hacker'ların sahip olduğu veritabanında, kullanıcıların kredi kartı numaraları, ev adresleri, telefon numaraları, isim soyadları, kart güvenlik numarası ve son kullanma tarihleri, e-posta adreslerinin şifreleri bulunuyor.

Fakat burada bir problem var. Sony kullanıcılarından e-posta adreslerinin şifrelerini ya da kredi kartlarının güvenlik numaralarını istemiyordu. Doğal olarak bilgileri çalan kişilerin elinde Sony'den kaynaklı olarak böyle bir bilgi bulunması mümkün görünmüyor.

Sonuçta söylediğimiz gibi bu bir dedikodu ama en ufak bir gerçeklik payının olması bile insanın içini ürpertmeye yetiyor.
Yorumlar 89
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 11:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
PSN üyelerinin kredi kartı bilgileri satılık!
İlginizi Çekebilir