PS5 ve Switch oyuncuları Xbox'ın Bir Parçası

Tunay Şahin 6.11.2023 - 19:31
Phil Spencer, Xbox'taki görevi başında PlayStation 5 ve Nintendo Switch oyuncularını genişleyen Xbox camiasının bir bileşeni olarak kabul ediyor.

Microsoft'un Activision Blizzard'ı bünyesine katma sürecinin başarı ile neticelenmesi üzerine, Famitsu'ya konuşan Xbox lideri Spencer, bu gelişmenin PS5 ve Nintendo Switch gibi platformlarda daha fazla Xbox oyununun yer almasını sağlayacak olması nedeniyle bu platform kullanıcılarını Xbox ailesinin bir parçası olarak gördüğünü ifade etti.

Phil Spencer: "PS5 ve Switch oyuncuları Xbox'ın Bir Parçası"

Xbox tarafından sunulan ve ROG Ally ile Steam Deck üzerinden oynanabilen Redfall ve Starfield gibi oyunların kullanıcılarına da aynı şekilde bakıldığını belirten Spencer, şimdi Activision Blizzard tarafından geliştirilen Call of Duty: Modern Warfare 3 ve Overwatch 2 gibi oyunların yönetimini ellerinde bulundurduklarından, bu düşünceyi PS5 ve Nintendo Switch oyunseverlerine de genişlettiğini sözlerine ekledi.

20 ay süren yargı süreçleri ve belirsizliklerin ardından geçen ay sonuçlanan satın alma işlemiyle birlikte, Xbox şimdi Call of Duty, Overwatch, Diablo, World of Warcraft ve diğer büyük serilerin tam kontrolünü elinde tutuyor.

Spencer'ın bu yeni açıklamaları, Xbox Series X/S gibi kendi sistemlerine özel kalmasını beklediğimiz oyunları daha geniş bir platform yelpazesine taşıma yönünde yapılan açıklamalar zincirinin en yenisi. Xbox'ın yılın başlarında Nintendo sistemlerinde Call of Duty oyunları sunmak üzere 10 yıl sürecek büyük bir anlaşma yaptığı bilindiğinde, Spencer'ın daha geniş oyuncu kitlesini Xbox ailesine dâhil etme görüşü pek de şaşırtıcı gelmiyor.

Ancak, satın almanın tamamlanmasına karşın hukuki süreçlerin uzaması sebebiyle, bu yıl içerisinde Xbox Game Pass servisine yeni bir Activision Blizzard oyunu eklenemeyecek.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 18:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2023 20:54
Biz sizin babanızız diyor yani.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.11.2023 20:00
Xbox'un mu parçasılar, Windows'un bir parçası değiller mi? Bence Windows'un parçası olanlar çok daha fazladır. Philili Phil hepimiz kardeşiz diyor. Herhalde planı Voltran oluşturmak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS5 ve Switch oyuncuları Xbox'ın Bir Parçası
İlginizi Çekebilir