PS5 DualSense kontrolcüsü ile Playroom oynadılar

Ersin Kılıç 18.07.2020 - 12:59
Oyun sektörünün bilinen simalarından biri olan Geoff Keighley, Playstation 5 kontrolcüsü olan DualSense ile Playroom demosunu oynadı.

Playstation 5 ile birlikte Sony bildiğiniz gibi kontrolcüde köklü değişikliklere gidiyor ve DualSense ile daha farklı bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Konsolun kendisinden bile önce tanıtımı gerçekleştirilen DualSense kontrolcüsü oyuncuların da en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Oyun sektörünün bilinen yüzlerinden biri olan Geoff Keighley ise DualSense kontrolcüsüne yakından bakma şansı yakalamış.

PS5 DualSense kontrolcüsü ile Playroom oynadılar

Summer Game fest kapsamında Playstation 5 DualSense kontrolcüsü için bir video yayınlayan Geoff Keighley, kontrolcünün sunduğu deneyimden oyun oynamaya kadar farklı noktalara değinmiş. Videonun başında DualSense ve Dual Shock 4 kontrolcülerini kıyasladığını da görüyoruz. Değişen Triger sisteminden kontrolcünün sahip olduğu hissiyata kadar farklı noktalara da değinmiş. Ayrıca videonun ilerleyen dakikalarında Playroom demosunu da oynuyor. Bu kısımda tıpkı Nintendo'nun kendi kontrolcülerinde olduğu gibi Speaker kısmını farklı şekillerde kullanıldığını da görüyoruz. Oyunun bir bölümünde ekrandaki rüzgar gülünü çevirmek için DualSense üzerindeki speaker kısmına üflemeniz gerekiyor. Yayınlanan videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

DualSense hakkında

DualSense kontrolcüsü tıpkı Playstation 5 gibi beyaz tonlamalara sahip. İç kısımda siyah renklere de ağırlık verilen bu tasarımın genel hatları ile Dual Shock 4 izinden gittiğini ama çok daha fazla yeniliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Titreşim seviyesi oalrak çok daha farklı bir deneyim sunacak olan DualSense ile oyun oynarken girdiğiniz aksiyona göre farklı geri bildirimler alacaksınız. Tetik tuşları uygulanan baskıya öre daha hassas bir yapıda olacak ve Create tuşu ile birlikte yayın, paylaşım kısmında da farklı özelliklere kavuşacağız.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2020 14:00
sol analog yine pislik toplamış içi :D yine aynı sorun analog lar çok pislik toparlıyor....
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2020 12:55
Ne diyarlar aştık senle be demek için o özellik :P
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2020 15:43
Onun kaçarı yok knka ama öyle de ayrı bir keyfi oluyor ya diyosun ki heyt be ne oyunlar oynadık senle :P
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2020 17:47
Xbox'un tetikler arak, nintendo wii u'nun kontrolcüdeki mikrofon arak al sana dualsense.
MK Okuru
MK Okuru 18.07.2020 21:19
Kardeş ona hepsinin iyi yanlarını almak deniyor. Sanada tavsiyem başkalarınınu iyi yönlerini al. Mesela her şeyi gereksiz kötülememek gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PS5 DualSense kontrolcüsü ile Playroom oynadılar
İlginizi Çekebilir