Playstation 3 emülatöründe oyunlar 4K çalıştırıldı

Ersin Kılıç 12.10.2017 - 14:23
Dark Souls'u 4K görmek ister miydiniz?

Programcılar bildiğiniz gibi mevcut ya da eski sistemler üzerindeki emülatör çalışmalarına devam ediyor. Hatta Zelda: Breath of the Wild ile birlikte Cemu emülatörü oldukça popüler bir hale gelmiş ve dünyanın en popüler platformlarından biri olan Reddit'te de uzun süre konuşulmuştu. İşte uzun süredir üzerinde çalışılan RPCS3 emülatörü ile ilgili bugün oldukça ilginç bir haber geldi.

Gelen haberlere ve video örneklerine göre program ekibi Playstation 3 için geliştirilen emülatörde 4K çözünürlüğü hedeflemiş durumda. Hatta ilerleyen dönemlerde bu çözünürlüğün 10K'ya kadar çıkabileceği de rapor edilmiş. yayınlanan video örneklerine baktığımızda ise Ni No Kuni, Dark Souls, Yakuza 4, Catherine ve Tekken 6 gibi oyunlarda 4K çözünürlük testi yapılmış.

Playstation 3 emülatöründe oyunlar 4K çalıştırıldı

Normalde ortalama 720P çözünürlüğünde çalışan oyunların 4K çözünürlüğe alındığında özellikle tırtıklanmalarda ve köşe yumuşatmalarda gözle görülür bazı farklar göze çarpıyor. Tabi emülatörün çalıştırıldığı test sistemi hakkında herhangi bir bilgi verilmemiş. Muhtemelen 4K çözünürlüğe ulaşması için tıpkı Cemu'da olduğu gibi yüksek bir sistem gerekecektir diye düşünüyorum.

Yorumlar 28
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2017 16:29
PS3 Emülatörü linki versenize.
Kalan Karakter: 300 Gönder
BatenKaitos
BatenKaitos 13.10.2017 10:47
Arkadaşlar, Konsol ve PC sahibi ancak gerçekten Sony Tabletinden tutunda, ses sistemine ve kulaklıklarına kadar tüm cihazlarının aşığı biri olarak fanboyluk terimini hep saçma bulurum. Kötüyse kötüdür, iyiyse iyi, objektif olmak lazım. Yani PC'ye baktığınızda oyun kolunuzu takın aynı hazzı oyun kolu düzgün desteklediği ve optimizasyon sorunu olmadığı sürece alıyorsunuz. PS1-2-3-4 yakında PS5 bunlar hep Exc.ler sayesindebu şekilde rant yapıyor. Yoksa çocukluğumuzda internet kafelerde bizleri bir araya getiren Counter 1.6'yı kim unutabilir. Hangi konsolcu bunu oynayabilirdi. Crash Bandicoot, Ratched And Clank falan oynuyorduk o aralarda konsollarımızda. Şimdi aldı başını gidiyor evet ama bu kimsenin birbirini ezmesini gerektirmez. Biz, hepimiz zamanında aynı cihazlarla oynadık, kah eğlendik, kah güldük, kah "ağ be abi yedik headshotu" diye üzüldük. Şimdi bakıyorumda yani sadece birbirimizi ezme savaşı içerisindeyiz. Ortada ezecek bir şeyde yok PC'ci adam düzgün oyun oynayacağı PC toplasa 3-5 bin para verecek. Konsolcu da "Enayi onca para verdin aynı oyunu oynuyoruz." diyecek. E soruyorum aynı oyunu aynı şekilde mi oynuyorsun? Hadi oynadın, ne olacak? Neden sataşıyorsun. İnsanlar isteğini ürünü alıp istediğini oynamakta özgür değil mi? Sen nasıl ondan keyif alıyorsan bırak o da aynısını kendisi için yapsın, neden gereksiz tartışmaya girip birbirimizin kalbini kırıyoruz. Sözün özü; bu haber bana kalırsa muhteşem bir haber. Gerek konsol gerek PC oyuncusu olun eski sevdiğiniz oyunları basit bir program sayesinde PC'nizde oynayabilecek olmanız muhteşem bir şey. İsterse PS6 çıkarken PS3 emülatörü çıksın yine de muhteşem neden biliyor musunuz? Atari zamanında bir Goal 3 vardı bilir misiniz?Matrak futbol derdik biz ona, özel şutlar, uçan tekmeler... Ayıp olmasın, yanlış anlamayın lütfen; ben bugün kardeşimin evine gidip yanıma 2 tane PS3 DS3 kolu alıp Sony Tabletime bağlayıp Nes Emulatörüm sayesinde kardeşimle oynayıp hala keyif alabiliyorsam daha ne isteyeyim ki, yetmez mi?
BatenKaitos
BatenKaitos 6.11.2017 15:42
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Evet dediğin gibi aslında oyun bir Japon klasiği, yani Avrupa kıtası olarak biz Goal 3 olarak biliyoruz sadece bu arada 2018'de oyunu yeniden tasarlayarak sunacaklar. Steamde reklamları dönüyordu. Online falanda oynanabilecekmiş. Üzerinden 25 seneye yakın süre geçse de hala severek oynadığımız muhteşem bir oyun. Hep derdim "Daha fazla takım koysalar ne bileyim her oyuncuyu biri yönetse de PC'ye uyarlasalar. 6'ya 6 maç yapılabilse mükemmel olurdu. Bu güzel bir başlangıç. yeteri kadar satarda insanlar isteklerini dile getirirse kim bilir belki dediklerimi de yapabilirler.
MK Okuru
MK Okuru 2.11.2017 01:08
Hocam bizim bildiğimiz Goal 3 aslında Kunio-kun no Nekketsu Soccer League miş.Biz yıllarca yanlış bilmişiz.Keza goal 2'de Goal! Two olarak geçiyormuş gerçi aynı şey efsane oyunlardı.Arkadaşımdan ödünç istedim zorla vermişti kaseti.Canı gibi bakardı onlara
MK Okuru
MK Okuru 13.10.2017 14:22
Helal olsun çok güzel yazmışsın klasikler ölmezler.
Ghost86
Ghost86 13.10.2017 14:07
+1 Çok doğru yazmışsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2017 23:17
Dark Souls yokki. Demon's Souls var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2017 12:19
Yiyin birbirinizi sizi ergen gerileri. Zaten hayatta yapıp edebileceğiniz tek şey didişip durmak. Asalaklar bile daha faydalı bu dünya için. Başta da UltraAslan denen bir türlü olgunlaşamamış zat-ı bilmem ne...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.10.2017 09:58
On sene sonra çalışır diyen cahiller emülatörün amacı konsol çıkar çıkmaz emu yapıp konsol piyasanı yok etmek değil sade ve sadece nostalji içindir.Zaten yeni konsol çıkmadan emu yapmak yürek ister,adamı donuna kadar alırlar.
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2017 12:16
Öyle bir emu yapamazsın arkadaşım. Adı üstünde, emülatör. Kullandığın sistemin emüle ettiğin sistemden kuvvetli olması gerekiyor (bazı PC altyapısı kullanan Arcade makineleri hariç).
Kalan Karakter: 300 Gönder
Playstation 3 emülatöründe oyunlar 4K çalıştırıldı
İlginizi Çekebilir