1/2

Playerunknown's Battlegrounds incelemesi ile nihyet karşınızdayız

Furkan Güler 7.01.2018 - 12:51
Oyun söylenildiği kadar güzel mi? Yoksa abartılıyor mu?
Platformlar PC, XBox One
Playerunknown's Battlegrounds
Merlin Puanı 71
33 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%66
Artılar - Kaliteli bir Battle Royale deneyimi.
- Oyunun her safhası çok heyecanlı.
- Diğer rekabetçi oyunlara nazaran öğrenmesi kolay.
Eksiler - Bazı teknik hatalar hala can sıkıyor.
- Oyunda yer alan mekanikler günümüze uygun değil.
- Yeniden oynanabilirlik konusunda her oyuncuya hitap etmiyor.

PlayerUnknown's Battlegrounds ismi artık video oyun dünyasında tüm oyuncuların aklına kazındı. Her gün gelen yeni bir rekor haberi ve oyunun bu kadar büyük kitlelere ulaşması, tüm kesimler tarafından şaşkınlık içerisinde izlenmeye devam ediliyor. Ancak PlayerUnknown's Battlegrounds ismi her ne kadar hızlı gelişip kısa sürede büyük bir üne kavuşsa da, oyunun arkasında gerçekten de uzun bir hikayenin yattığı söyleyebiliriz. Peki sizce ilk olarak bir Arma modu olarak ortaya çıkan DayZ’den evrilen başarılı yapım, neden bu kadar sevildi? Video oyun dünyasına yıllarını vermiş geliştiricilerin aksine, yeni bir geliştirici olarak sayılan ve Battle Royale oyun türünü oyunculuğa armağan eden Brendan Greene, nam - ı diğer PlayerUnknown bile belki de bu projenin bu kadar başarılı olacağını tahmin edemedi.

Playerunknown's Battlegrounds'un incelemesinde detaylarını ele aldık.

Mart 2017 tarihinde erken erişim sürecine giriş yapan PlayerUnknown's Battlegrounds için ilk olarak erken erişim sürecinden çıkamayacağı ve Steam mezarlığında kaybolacağı söyleniyordu. O dönemde en büyük rakibi olan H1Z1’e sadece bir ayda yetişen oyunun bu kadar büyümesine tabi ki içerik üreticileri de (YouTube ve Twitch) destek oldu. Fakat BlueHole stüdyosunun diğer geliştirici ekiplerinin aksine devamlı olarak oyun ile ilgilenmeleri, muhtemelen PlayerUnknown's Battlegrounds’un bu kadar tutulmasında önemli bir rol oynamıştır. Aralık ayına kadar neredeyse her hafta oyuna yeni bir güncelleme getiren geliştiricileri bu konuda tebrik etmek gerekiyor. İlk dönemlerinde optimizasyon sıkıntısından geçilmeyen PlayerUnknown's Battlegrounds, zamanla iyileştirilerek tam sürüm haline getirildi. 

1.0 güncellemesi ile birlikte oyuna yeni harita, yeni araçlar ve yeni animasyonlar ekleyen geliştirici ekip, tam anlamı ile oyunu hazır hali getirdiler. 30 milyonu aşkın oyuncu sayısının yanında 3 milyonluk aktif oyuncu sayısı ile rakiplerini kıskandıran PlayerUnknown's Battlegrounds, şu anda Battle Royale türünün lideri konumunda bulunuyor. Diğer bir yandan Fortnite ile yarışan PlayerUnknown's Battlegrounds, muhtemelen uzunca bir süre boyunca tahtından edilemeyecek. Hali hazırda konsol kanadında Xbox One platformunda da bulunan oyun, şu anda marketi domine etmiş durumda. Hızlı tüketilebilir yapısı ile birlikte oyuncuya sunduğu heyecanlı dakikaların vazgeçilemez olduğunu kabul edebiliriz.

Playerunknown's Battlegrounds

Sıradan bir kargo uçağında başlayıp geniş haritaya 100 oyuncuyu bırakan yapımda, nihai amacınız geri kalan 99 kişinin önüne geçip tek başınıza hayatta kalan olmak. Dört veya iki kişilik ekipler halinde de oynanabilen oyunun ilk safhalarında tek yapmanız gereken işinize yarayacak eşyaları edinmek oluyor. Silah, silah için eklenti, zırh, enerji içeceği, ağrı kesici, cephane, çanta ve çok daha fazlasını yanınızda taşıyabildiğiniz oyunun içerisinde rakiplerinizi elimine etmek için her türlü yolu deneyebilirsiniz. PlayerUnknown's Battlegrounds'ta ister sessizlikle, isterseniz de Rambo misali mermi yağdırarak düşmanları saf dışı bırakabilirsiniz. Belirli aralıklar ile haritanın bir noktasına kapanan çemberin de devamlı olarak içerisinde kalmak zorundasınız. Aksi taktirde daha rakipleriniz ile çatışmaya giremeden bile ölme durumunuz var. Bu yüzden oyunda pek fazla aç gözlü olmamanız sizin iyiliğinize olacaktır.

Ayrıca rastgele bir şekilde haritanın belli noktalarına içerisinde özel ekipmanlar bulunan eşya kutularının düştüğünü de belirtmek gerekiyor. Bu kutuların içerisinde yer alan herhangi bir ekipmanı oyunun normal alanlarında bulmak imkansız durumda. Yani bu kutuların oldukça değerli olduğunu ve oyun alanına iniş yaptıktan sonra tüm oyuncuların dikkatini çektiğini söyleyebilirim. Böylelikle kutuyu almak isterseniz hem açık hedef, hem de tüm oyuncuların hedefi olabiliyorsunuz. Yine rastgele gerçekleşen oyun alanının bombalanması olayını da oyun sırasında devamlı olarak aklınızda bulundurmalısınız. Oyuncu yoğunluğuna göre belirli dakikalar arasında haritanın bir bölgesi kırmızıya boyanıyor ve kırmızı bölgede kalırsanız kafanıza bombalar yağıyor. Bombalardan korunmak için ise etrafta bulunan evlere sığınmak durumunda kalıyorsunuz.