• Platformlar
    • PC
    • PlayStation
    • Xbox
  • Oyun
    • Haberler
    • İnceleme/Özel İnceleme
    • Ön İncelemeler
    • Makale
    • Tam Çözüm/Rehber
    • Hile
    • Röportaj
    • Sizden Gelenler
    • Video İnceleme
  • Bilim/Teknoloji
    • Teknoloji Haberleri
    • Bilim Haberleri
    • Ürün İnceleme
    • Oyuncu Aksesuarları
  • Eğlence
    • Sinema/TV - Haberler
    • Sinema/TV - Kritik
    • Müzik
    • Kitap
    • Anime/Manga
    • Hikayeler
  • Galeriler
    • Oyun
    • Sinema
    • Etkinlik
    • Teknoloji
    • Cosplay
    • Bilim
    • Diğer
  • Kazandan
    • MK TV
    • Blog
    • Editör Arenası
    • E-Spor
    • Provg
    • E3
    • Gamescom
    • Gaming İstanbul
    • Blizzcon
  • Dead City
  • EN
  • Üyelik
    Giriş yap veya Üye ol
  • PC
  • PlayStation
  • Xbox
  • Nintendo
  • Mobil
  • Popüler Oyunlar

Oyuncular Windows 10'a küsüyor Yorumları - (82) Yorum

MK Okuru
MK Okuru 25.06.2025 11:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 19:14
win10 daki windows defender gibi koruyucumuz varken antivirusa bile gerek kalmıo. ama asıl fiyat 700euro olunca tabi bizde korsan kullanıyoruz ama gayette memnununm. win10da hiç sıkıntı çekmiourum.
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2017 22:00
18:57 adamda lisanlı 7 yada 8 yoksa nasıl geçicekti ücretsiz win10
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2017 18:57
Windows 7 ve 8'den geçiş ücretsizdi tam 1 sene. Korsan kullanacağın kadar onu yükleseydin ya en azından 1 kere? 1 Kere yüklesen yeterli olurdu aklın neredeydi senin?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Opresus
Opresus 10.03.2017 18:53
açık ara w10 pro
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2017 16:57
bilgisayarı , donanımı iyi değildir de ondandır. kaç senedir oyn oynarım en stabil işlerim sistemi w10 bence...
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2017 16:53
W10 boşta en az 1 gb ram yiyor arkadaki tüm gereksiz şeyleri kapasam bile ayrıca win10 da bir sürü sürücü donanım vs. sorunlar var bilgisayarla alakası yok.W10 tam olana kadar win7 en mantıklısıdır.Ayrıca herkezin donanım alacak parası olsaydı.Emin ol daha farklı şeyler olurdu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.03.2017 16:47
Windows 10 un RAM kullanımı çok fazla 1.5 GB RAM kullanıyor boştayken. 7 de ise bu 250 MB a kadar düşebiliyor.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 15:15
Dalgamı geçiyorsunuz windows 10 gördüğüm en iyi işletim sistemi diyebilirim. İyikide windows 7 den kurtulmusum oyunlardaki o doku kalitesi ses olsun fps oranlarının yüksekliği sistemin stabilitesi harika. Sırf adamları tebrik etmek için 700tl lik dvdli versiyonunu satın alacağım
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 8.03.2017 09:44
Vallahide billahide bu yoruma olumsuz cevap yazanlar gercegi gizleyen art niyetlilersiniz. Ben sizin yuzunuzden windows 10u problemli biliyor ve gecmiyordum. Ama sizin yalanlariniz gercegi degistirecek kadar guclu degil ne yazikki
Gunslinger
Gunslinger 7.03.2017 08:51
GTX 970 i7 497
i7 4790k 4.4ghz
asus maximus viii ranger
Corsair Vengeance 4gb + 4gb ram

Win 8.1de sıkıntısız GTA 5 R6 siege vs oynadım, win 10 a geçtikten sonra deli gibi stutter ve frame freeze yemeye başladım (çoğu oyunda). Kimse bahsetmesin yok mükemmel performans uçuyo bilgisayarım falan diye.
Spider_hip
Spider_hip 3.03.2017 21:58
Bende yeni hoparlör aldım fps iki katına çıktı. Logitech hoparlörleri herkese tavsiye ederim. Fps'yi iki katına çıkarıyor :D
Spider_hip
Spider_hip 3.03.2017 21:57
Doku kalitesi? Ses? İşletim sistemi? İşte bende Windows 10 savunucularının bu bilgi düzeyinden bahsediyordum.
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 12:52
O oyunda sorun yaşayanların pcsi windows 10 u kaldırmıyor olabilir sayın 16:02. Pc win 10 için uygun delse o oyunlar o pcde elbette sorun çıkartır..
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 23:13
bill gatesin senin 700tl ne çok ihtiyacı var adamcağız açlıktan ölmeden git hemen al
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 23:11
Stabilite mi :D güldürme beni cpu ve rami yiyip bitiriyor windows 10
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 21:34
oyundaki doku kalitesi? rlly..
warehouseman
warehouseman 2.03.2017 20:03
Çıktığından beri W10 64 bit kullanıyorum,hiç sorun yaşamadım.
Pcde minimum 40 oyun yüklüdür her zaman,hiç bir oyunda sorun yaşamadı.Bence W7'den sonraki en iyi işletim sistemi W10,bu benim görüşüm tabi.
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 16:29
windows 10 ve doku kalitesi ? sen bence git biraz fosfor ye eksik kalmış
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 16:02
Bak millet ne yazmış oyun anlamında performans sorunları varmış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rahro Uth
Rahro Uth 7.03.2017 20:53
Benim sistem eski püskü olduğu için bende aslında düşüş yerine artış yaşandı.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2017 20:44
windows 7 çöptür
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
erenolgac
erenolgac 7.03.2017 19:25
Windows 10 HDD'nizi sömürüyor. Disk kullanımı hep %100'lerde sabit kalıyor düzeltmesi tuzlu biraz. ayrica eski oyunlari oynarken sıkıntı yaratıyor. Ama bunlar dışında hoş bir görünüşü var. ve oyunlarda hiç yoktan +10 fps artıs da saglıyor daha stabil.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.03.2017 14:50
Windows 7 FPS : 120
Windows 8 FPS : 90
Windows 10 FPS: 100

Bu ctesi pazar deneme yaptım oyundan aldığım fps değerleri şu şekilde çıktı..! Sizde üşenmeden deneyin !

Yorumlar sayesinde W7 ye geçtim tekrardan.. W10 da tek aradığım shazam ! o kadar yani..
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 6.03.2017 20:25
Şahsi bilgisayarımda Windows 10 kullanmıyorum. Sebep eski oyunlarda sorun çıkarması diye duydum sadece duyum üzerine, birazda üşengeçlikten 4 yıldır ssd'de yüklü windows 7 işletim sistemimden memnunum. Bu arada Evde zaten bir adet notebookta windows 10 var, ücretsiz geçiş esnasında yükledim. İşletim sistemi olarak fena değil fakat eskiye alışanlar için windows 8'deki gibi aradığımız uygulamayı bulmak için biraz uğraşıtırıyor. Oyunlarda bilsem 10 fps artacak, bilsem ki i5 3570k işletim sistemimdeki darboğaz(bottleneck) yükünü üzerinden alacak. Bugün geçerim.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
ernknd
ernknd 6.03.2017 17:07
windows 10 kullanmak ayrıcalıktır
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2017 16:02
Windows 10 basarili ama eski sistemleri bozuyor, 2012 yilinda cikan sistemleri hep cokertiyor
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
ultrAslan
ultrAslan 3.03.2017 10:32
Windows 10 çok başarılı bir işletim sistemi bana göre. Aksini söyleyenler neye dayanarak söylüyor onu da bilmiyorum açıkçası. Biraz kendinizi yenileyin ve güncelleyin. Windows 7 dediğiniz işletim sisteminin şunun şurasında kaç senesi kaldı. 1 veya 2 sene sonra desteği keser Microsoft. O zaman ne yapacaksınız? Tüm tehlikelere açık bir Windows 7 kullanmaya devam mı edeceksiniz? Keşke bedava dağıtılırken alsaydınız. Şimdi ya korsan indireceksiniz ya da dünyanın parasını vermek zorunda kalacaksınız Windows 10 için. Ayrıca belki size daha doğrusu Spider_hip denen arkadaşa biraz klişe gelecek ama genelde güncel bir ürünü kullanmak her zaman avantajınıza olur. Hem sizin hem de makinenizin güvenliği için bu böyledir. Yeniliklerden ve değişimlerden bu kadar korkmayın, onları öcü gibi görmeyin ;)
Yanıtla
ultrAslan
ultrAslan 6.03.2017 10:38
Telefon diyordun, windows phone diyordun o iş ne oldu ;) Hala yazdığının arkasında mısın? Neden windows phone kullanmadığımı güzel anlatmışım demek ki orada da tutturmayı başaramadın. Ayrıca hala ısrarla laflarımı çarpıtıyorsun. Ben edge tarayıcısı chrome'dan daha iyi demedim. Chrome'dan sonraki en iyi alternatiflerden bir tanesi haline geldi gibisinden bir cümle kullandım. Ama sen ısrarla yazdıklarımı değiştirmeye çalışıyorsun ama buna izin vermem. Mesela Dx12 eskiden şimdiki kadar performanslı olmayabilir ama şu an daha performanslı bu gerçeği inkar etmemişsin ama hala anlamsızca geçmişe ve eskiye saplanmışsın. Sanki biz eindows 10'un ilk halini savunuyoruz burada. Biz şu anki güncel haliyle konuşuyoruz. Ama sen geçmişteki hataları sıralıyorsun ısrarla. Ayrıca windows 10 için gelecek oyun modu tuttuğu an sen göreceksin windows 10'un kullanıcı sayısını. Ki zaten bu kadar windows alternatifi varken bu kadar yeni bir işletim sisteminin bu kadar kullanılabilmesi işletim sisteminin başarısını ortaya koyar. Ayrıca ben sana yeni donanımlarda yüksek performans alabileceğin bir işletim sistemi diyorum ama sen ona da cevap vermiyorsun. Herhalde bilgisayarın 7 senelik ki ihtiyaç duymuyorsun. Herhalde sen windows 10'u değişilmez ddüşündüğüü zannediyorsun ama ben yeni bir windows çıktığında ona geçme taraftarı olacağım. Ama körü kòrüne değil. Windows 10 gibi stabil ve iyi çalışırsa ve güzel yeniliklerle gelirse bu böyle olacak... Çünkü evet güncel bir sistem kullanmak hem senin kişisel güvenliğin hem de donanımından alacağın performansı çok ama çok büyük bir olasılıkla olumlu etkileyecektir. Bu çoğunlukla böyle olmuştur ve olacaktır...
Spider_hip
Spider_hip 6.03.2017 00:58
Onu tutturamadın bunu tutturamadın diyorsun. Şu anda sende bu yanlışları kabul ediyorsun ama eminim ki o zamanlar da onları savunuyor olurdun. Neyse ben seni anladım. Dx 12 diyorsun, hala çöp. Onu da tutturamadı microsoft. Sözde 2 kat 3 kat performans artışları sağlayacaktı. Başta dx11 den bile düşük performans verdi. Şimdi ancak yetişti. Edge bence hala başarısız, chrome un yanına bile yaklaşamaz.

Yani savunduğun şeyler başarılı şeyler değil. Bence kafan karışık. Ama neyse dahada uzatmaya gerek yok. Sana göre Win 10 çok iyi. Bence Win 10 başarısız. Tüm dünyada böyle düşünüyor olacak ki bedava verilmesine rağmen Windows 7'yi tahtından edemedi. Israr edilmesine rağmen, Dx12 dayatmasına rağmen, son çıkan laptoplarda dayatılmasına rağmen pazar payı ne kadar vahim.

Aşağıda da birisi windows 10 sayesinde grafikler daha canlı, ses daha iyi oldu diyor. Bu kafada insanlar sayesinde pazar payı yaptı. Ha 2-3 sene sonra ne olur, gerçekten bir performans farkı oluşur mu, yeni özellikler gelir mi onu zamanla görüp değerlendiririm. Ama bana göre Win 7 yerine kullanmayı şu anda gerektirmiyor. Sen de güle güle kullan yani. İsteyen istediğini kullanır. Sen edge kullan. Ben chrome kullanıyorum.

Herkes kendi bilgisine, beğenisine, ihtiyaçlarına uygun ürünleri tercih eder.
ultrAslan
ultrAslan 5.03.2017 21:02
Bak hala konu dışında dolanıyorsun oradan oraya atlıyorsun ve alakasız örnekler vermeye ısrarla devam ediyorsun. Vista'yı öne attı tutturamadın, başlat tuşundaki kalabalığı ortaya attın tutturamadın, sözde "istem dışı güncelleme"yi ortaya attın tutturamadın vs... pek çok alakasız ve çok basit çözümü olan şeyi problem olarak göstermeye çalıştın ama olmuyor işte zorlama bence ;) Ben üzerinde cevap veremeyeceğim bir konu hakkında tartışmam ama sen şu an gereksiz yere zorlama bahaneler üretiyorsun yapma bence komik oluyor. Ben sana dx12 diyorum win 10 oyun modu diyorum sesin çıkmıyor. Edge tarayıcısı diyorum sesin çıkmıyor hala ısrarla geçmişte yapılan hataları dizip durmaya çalışıyorsun şuraya. Dikkat edersen konumuz windows 8'de yapılan başlat menüsü değişikliği değil. Windows 10'un hatalarından arınmış ve neredeyse kusursuzu yakalamış ve müşterilerinin fikirlerini ve düşüncelerini hayata geçirmiş hali. Ve evet hala güncel ürün iyidir mantığım işliyor benim. Ama ben asla ama asla her zaman güncel kesinlikle iyidir diye bir cümle kullanmadım. Söylediklerimi çarpıtmana izin vermem. Ben çoğunlukla genellikle güncel ürün kullanmak daha iyidir dedim. Ve buna ek olarak hiç değilse daha güvenli ve güncel yazılım ve donanın performansı alırsın dedim. Bu cümleyi anlayamamak ve gereksiz yere çarpıtmaya çalışmakta senin ayıbın olsun.
Şimdi gelelim akıllı telefon yazılımı konusuna. Yani aslında şu yazdığın komediye cevap dahi verilmez ama senin için cevap vereceğim. Şimdi sen elma ile armutu, karpuz ile kavunu karıştırıyorsun. Senin dediğin mantığa göre benim bilgisayarımda windows'tan sonra ortaya çıkmış olan başka bir işletim sistemini kullanmam gerekirdi. Ki zaten şu an windows dışında piyasada bulunan çoğu işletim sisteminin güncel hali windows'tan önce çıkmıştır ;) Hadi bunu geçtim bu dediğin öyle bir saçmalık ki. Ben neden işime yaramayan bir işletim sistemi kullanayım. Benim işime windows yararken ben neden apple işletim sistemini kullanayım. Ben giderim windows'un güncel hali olan 10'u kullanırım. Sanki daha sonra piyasaya çıkan işletim sistemlerine güncelleme geliyor da, yenileniyor da, windows mu yenilenip güncellenmiyor? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Veya benim işime ios yarıyor. Ona da sürekli güncelleme ve yenilik geliyor. Yeni sürüme geçiriliyor. Ben neden windows phone kullanayım? Sanki diğeri güncellenip yenilenmiyor mu? Seni gerçekten aklı başında yorum yazan biri zannetmiştim. Ama görüyorum ki sende çok farklı değilmişsin... Umarım yazdıklarımı güzelce anlamaya çalışıp öyle yorum yazarsın bana.
Spider_hip
Spider_hip 5.03.2017 19:37
Bence sende barin en son en iyidir takıntısı oluşmuş. Evet başlat tuşunu geri koymak zorunda kaldılar. Evet windows 7 den sonrası mobil cihazlarla ikisi bir arada işletim sistemi çıkartıp, mobil piyasasında da pazar payı oluşturmaktı. Bu sebeple normal pc kullanıcılarını 2. plana attılar. Millet ayaklanıncada önce geri dönmeyiz dediler. Sonra tıpış tıpış dönmek zorunda kaldılar. Ha mobil piyasada ne oldu. Şu anda %1 seviyelerinde pazar payları var. 2021 yılında %0 ile tamamen mobil piyasasından silinecekleri ön görülüyor. Yani yine tutturamadılarda. Zaten rakipleri olan her konuda başarısızlar.Tarayıcıda da senelerce firefox, chrome çıkana kadar biz yazılımcıları ve dolayısıyla kullanıcıları geri bıraktılar. Hatta bundan 3-4 sene önce thebrowseryouhatedmost diye web sitesi açtılar. En nefret ettiğiniz tarayıcı artık daha az nefret edeceğiniz halde diye kendileri de herşeyin farkında bir şekilde reklam yaptılar.

Ben eski iyidir demiyorum hiç bir zaman. Bakarım diyorum araştırırım diyorum, iyisini kullanıyorum diyorum. Sen en son, en güncel her zaman iyidir mantığındasın sözde ama kendinlede eminim ki çelişiyorsundur. Çelişmemek için ios ve androidden sonra çıkan dünyada %1 kullanılan, 5 sene sonra tarihten silinecek olan windows phone kullanıyor olman lazım. En son en süper işletim sistemi sana göre. 5 senecik daha kullanırsın artık. Edge de kullanıyor olman lazım. Ne diyeyim kolay gelsin. Herkes istediğini kullanmakta özgür.
ultrAslan
ultrAslan 5.03.2017 13:29
Senin gerçeklerin buysa o senin sorunun vallahi. Şurada win 10'u eleşirdiğin tek bir nokta stabilite veya akıcılık değilse eğer bu microsoftun başarısıdır. Onu eleştiremezsin çünkü. Sen belli ki biraz geri kafalısın (bunu yanlış anlama gelenekselci manasında kullandım). Win 10'daki görsel iyileştirmeler, göze hoş gelen animasyonlar bir insanı yoksa neden rahatsız etsin ki. Makineyi yormuyor neticede bu yenilikler. Ayrıca öyle bir tavır içerisindesin ki sanki adamlar windows 10'u bizlere parayla sattı. Garip bir tutum içerisindesin. O beğenmediğin başlat menüsü windows 8'de neden o hale geldi bunu senin iyi bilmen gerekir madem yazılımcısın. Dokunmatik ekranlarda kullanımı kolaylaştırmak amaçlanmıştı. Ama beğenilmedi ve 8.1'de bu hamlelerinden vazgeçtiler. Bu kadar basit bu işler. Ha windows 10'daki sistemi beğenmiyorsan gidersin o başlattaki gereksiz tüm ikonları kaldırırsın madem bu konuda bir takıntın var bu zor bir şey değil. Ayrıca makinenin güncelleştirme olayını ayarlamanda mümkün. Istersen güncelleme yapmasının önüne de geçersin. Ayarı var bilmemnesi var. Sen çok gereksiz ve çok yanlış şeylerle kafayı bozmuşsun. Güncel bir işletim sisteminde alacağın donanım performansı ile ortalama 7 senelik bir işletim sisteminden alacağın performans başka olacaktır. Bunu en iyi senin bilmen gerekir. Ayrıca sana dx12 ve win 10 oyun modu diyorum o konuda da sesin çıkmıyor.mesela edge tarayıcı bence çok başarılı bir tarayıcı. Bence chrome daha iyi ama adamlar uğraşmış ve en güzel 2. Alternatif tarayıcıyı yaratmış. Bunlar senin tarafından takdir görmüyor ama o çok ilginç. Ama windows vista bozması bir işletim sistemine bayılıyorsun ;) Gerçekten çok tuhaf bir durum bu. Onu sevenin vistayıda sevmesi gerek. Çünkü benzer makinelerde aynı performansı aldığın 2 işletim sistemi. Ama sen vistayıda beğenmiyorsun. Bence sen biraz saplanıp kalmışsın ve kendi gerçeklerinde boğulmuşsun...
Spider_hip
Spider_hip 5.03.2017 09:36
Katılmıyorum. Bir yazılımcı olarak ben güncellik kelimesine bakmam. Yeniliklere bakarım. İşletim sistemi en az gelişim ihtiyacı duyan şey. Ama microsoft para hırsından 3 senede bir çıkarır oldu o başka. 32bit yerine 64 bit desteği ok. Bu bir şeydir. 3,5gb ram yerine 64gb, 128gb desteği tamam bu bir şeydir. Ama yok aero şeması ile transparan görünecekmiş. Yok denetim masası kaldırılacakmış, sağa sola serpiştirelecekmiş, başlat butonu kalkacakmış. Ha yemedi mi, tekrar konacakmış. Başlat butonunun her yerine, bing, windows store, windows bilmemne yerleştirecekler. Chrome'u varsayılan yapmak için 20 kere eminim, vallahi yap diyecem. Güncellemeleri bana sormadan yükleyecek. Ben bana zorla dayıtılan şeylere yaklaşmam. İşte güncel iyidir takıntısı olanlar geçsin kullansın. Ben yazılımcıyım, gerçeklere bakarım.
ultrAslan
ultrAslan 4.03.2017 13:24
Işte bak verdiğin örnekler o kadar yanlış ki... Öncelikle bunu basit bir film veya oyunla kıyaslayamazsın. Oyunda veya filmde başına gelebilecek en kötü şey kalitesiz bir içerik veya grafik olabilir. Ama işletim sistemi dediğin olay senin bilgisayarının her şeyi. O olmadan ne film izleyebilirsin ne de oyun oynayabilirsin. Hepsini kapsayan bir olgu. Yani yeni bir işletim sistemi eskisinin üzerine pek bir şey katamasa bile, hatta eskisine göre kendini daha da geriletse bile bu onun daha güncel ve güvenilir olduğu gerçeğini asla ama asla değiştirmez. Daha yeni teknolojiler, daha yeni yazılımlar ve içerikler barındırdığını asla değiştirmez. Bu xp'den sonra çıkan vista'da da böyleydi, Windows 8.1'den sonra çıkan 10'da da böyleydi. Bu gerçek hiç bir windows işlemcide değişmez. Bu arada o beğenilmeyen vista'da bile insanların kabul ettiği bir gerçek vardı. O da şuydu; evet bu işletim sistemi bilgisayarı yoruyor, evet daha fazla işlemci yükü ve ram yükü bindiriyor sisteme ama xp'nin üzerine hem grafiksel hem işlevsel olarak devrim yarattı adamlar diye de belirtiyorlar. Sadece yanlış zamanda, yanlış teknolojiler üzerine geliştirilen bir teknoloji ve işletim sistemiydi vista. Ha bu arada o çok beğendiğin windows 7 tamamen vista temellerinde kurulmuş olan bir işletim sistemidir. Tek farkı vista zamanında onu taşıyabilecek bilgisayarların yaygın olmamasıydı. Çünkü vista zamanının ötesinde bir işletim sistemiydi. Bunu vistayı başarısız bulan tüm insanlar söylüyor en azından. Neden başarısız olduğunu biliyorlar boş beleş sallamıyorlar. Ama Windows 10 öyle değil. Vista gibi değil. Benim 10 senelik makinemde Windows 10 çatır çatır çalışıyor. Vista'da çalışıyordu. Bir fark yok yani arada. Ama windows 10 hem en güncel teknolojileri ve güvenlik önlemlerini barındıran işletim sistemi, hem de belki en kusursuz çalışan işletim sistemi. Çıktığı günden beri win 10 kullanıyorum 1 defa olsun çökmedi veya mavi ekran vermedi. Veya yazılımsal en küçük problem yaşatmadı. Bu çoğu insan için böyle. Windows 7'den bile çok ama çok daha stabil bir sistem. En azından bunu herkes kabul ediyor. Ama bazıları yeniliklerden garip şekilde korkuyor. Ben burada bunu eleştirdim. Bana güvenebilirsin windows 10 yapılmış en güzel işletim sistemi. Bunu tüm tecrübelerime dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca dx12 teknolojisi ve gelecek olan windows 10 oyun modu ile oyunlara ekstra kaynak ayıracak olan işletim sistemi bu. Hala da dediğimin arkasındayım. Güncel teknolojileri kullanmak çoğu zaman yararınıza olur...
Spider_hip
Spider_hip 3.03.2017 22:06
Yeniliklere elbette açık olmak gerekli. Ama her yenilik, her güncelleme öncekinden daha iyi diye bir şey yok. Burada işletim sisteminden bahsediyoruz. Her filmin 2.si 1.sinden daha iyi değil. Her oyunun 2.si 1.sinden daha iyi değil. Bu da onun gibi. 2013'te çıkan süper bir oyunun devam versiyonu 3 sene sonra daha yeni teknolojiler, daha deneyimli hale gelmiş ekip tarafından hazırlanmasına rağmen rezalet olabiliyor.

Bunu da onun gibi düşünün. Sonuçta bu yazılım işi. Elbette Windows 7'ye destek kesilecek. İllaki sonunda microsoft iyice zorunda bırakacak. O halde yapacak bir şey kalmayacak. Vista çıktığında da Xp den daha yeni idi. Ama en kötü işletim sistemlerinden biri seçildi. Kimse xp'yi bırakmadı. A tabi hala vista savunucuları var ama dünyada vistanın başarısız olduğu kabul edildi.
ultrAslan
ultrAslan 3.03.2017 17:43
Duygularını bir kenara bırakıp mantığıyla hareket edebilen çoğu insan çoğu zaman (çünkü bizde insanız bizimde hatalarımız oluyor) bana zaten hak verecektir. Senin de bunu bir defa dahi olsa görebilmen beni sevindirdi.
warehouseman
warehouseman 3.03.2017 15:59
Senin yorumuna + vereceğim aklımın ucundan geçmezdi,arada bir yap böyle yorumlar.
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 14:18
Teknik bilgiye dayanarak söylüyoruz...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2017 09:42
oyun için yapılmış en iyi işletim sisteminin hakkını wolf team benzeri oyunlar oynayan kitleye hitap etmemesi gayet doğal
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2017 02:25
Daha geçen hafta 10u sildim 7yi yükledim. Haber denk geldi şimdi :D
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2017 17:31
Windows 10 her zaman tercihimdir.Pc yi win 7 den 10 a güncelledim. Oyun performansında %30 fps artışı görünce bu sistemi kullanmaya başladım. Aksini söyleyen çamur atmış olur bence.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2017 16:05
w10u zaten w7'yi 4 yaşında bir bebe bile cracklediğinden dolayı çıkarıldı yapımı bile bitmedi ne iş için nede oyun için tavsiye etmem daha gelişmedi çünkü oyun ve iş için en ideali w7 pro 64bit'dir özellikle eski oyunların fanıysanız hiç bulaşmayın derim yeni çıkan oyunlardada düşük fps cabası
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 16:13
steam da arkadaşlarım dün çevrim içiydi bugün ise 20 gündür çevrim içi olmadıkları yazdı böyle saçmalıklar oluyor bende windows 10 pro da
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2017 04:02
bu arada oyunlarda hiç bi sıkıntı yok yazmayı unutmuşum
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 20:10
o steamın hatası
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 19:28
dangalak o windowsla mı alakalı değişik
Kalan Karakter: 300 Gönder
Silmak
Silmak 2.03.2017 15:32
"XP gibi işletim sistemlerinde de düşüş gözlenmiş."

bir zahmet düşsün artık xp ya. ben de windows 7 kendini bulana kadar xp sever cemiyetindendim ama çok çok turşu sistemler hariç 2017'de xp kullanmak nasıl bir mantıktır.

belki win10'un geliştirilen oyun modu muhabbetleri bu anlık fps düşüşlerine ilaç olur, zannımca ms da bunun farkında ve bu yönde gelen geri bildirimlere göre hareket ediyor.
Yanıtla
Silmak
Silmak 4.03.2017 01:13
MK Okuru, 02.03.2017 17:02

mevzu oyunlar olduğu için öyle dedim. oyun oynayan adam sistemini yenilemek zorundadır ve çok çekirdekli işlemciler, directx 12 destekli ekran kartları, ssd hafıza üniteleri, yüksek hızlı ram'ler için xp destek sunamamaktadır. microsoft çoktan o konulardan xp için sürücü desteğini çekmiştir. aldığın donanımdan verebileceği potansiyeli görmek istiyorsan en az 7 kullanman şart artık.

diyorsan benim oyundan anladığım basit, grafik istemeyen indie oyunlar, eyvallah, istersen win 2000'de aç oyna ama aaa sınıfı için xp devri kapandı.
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 17:02
Herkes korsan Windows kullanmıyor. Gerçekten ihtiyacı olmayan niye gidip para bayılsın?
Kalan Karakter: 300 Gönder
bortozol
bortozol 3.03.2017 23:54
ersin sen cok araştırmıyon galiba bazi şeyleri böyle komşu söylüyo "baaaa internetye gördüng böle diiyler " diyo sende yapıştırıyon gibi geliyo bana bazi haberleri ...

ha kanka ? öyle mi acaba ... bi dön bi daha bak bakalım steam e , ama oradaki tek sayfa istatistikleri alma bakalim ...

bi de öyle dene ... hadi bakalim .
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 22:39
oyun modu dediler fos çıktı dx 12 yine aynı
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 22:16
Yalnız o halen eski donanım kullanan kullanıcılardır, Directx 12 sadece Windows 10'da çalışıyor çünkü.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 15:19
Windows 10 fps sorunu duzelırse kusmezler :)
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
antoryum
antoryum 3.03.2017 12:00
Win. 10 64Bitt kullanıyorum. Ben eski bir kaç oyunda sorun yaşadım. Red Alert serisini açamadım mesela.
Mafia 2'de 2.bölümün başında kontroller bana geçmeden ve araç yolda giderken bir anda çukur varmış gibi yolun altına iniyor ve grafikler ortadan kalkarken araç sürekli taklalar atıyor. Hiç bir yerde görmedim böyle bir problem.

Bazen mavi ekran hatası alıyorum ama genel olarak memnunum.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 3.03.2017 09:44
Windows 10 ile hiç muhatap bile olmadım ki küseyim. Bu yüzdeler zaten bu işletim sisteminin ne kadar trajik bir şekilde olduğunu gözler önüne seriyor. Önce bedava dağıtılan, sonra bedava olmasına rağmen kullanan çıkmayınca, zorla dönüştürülen milyonlarca pc oldu. Buna rağmen Win 7 ile mücadele ediyor olması direk rezalet göstergesi.

Türkiye'de teknolojiden anlayan pek kimse olmadığı için Win 10 savunucuları olmasına şaşırmıyorum. Her zaman en son en iyidir mantığı falan işte. İşletim sistemi nedir ne değildir bilmezler. Muhtemelen zaten 2000 gibi yıllar ve sonrasında doğmuşlardır. Bizim gibi ms-dos kiplerinden windowslara geçmemişlerdir. Her sene fifa çıkartır gibi windows çıkartılmasına neden gerek yok bilmezler.

Windows 10'un Eula'sını bilmezler. Microsoft neden Win 10'u dayatarak herkese kullandırmaya çalıştı bilmezler.

Teknosa'larda, Vatanbilgisayarlarda bile teknoloji cahilleri çalışıyor. Kendi stoğundan haberi yok, hiç bir donanımı doğru düzgün bilmiyor, cahil olmasına rağmen bir de diretiyor, ya tamam ben yinede bunu istiyorum diyorsun, ya da açıp interneti adamı baya baya kaba et haline getirip, öğretip ders veriyorsun o zaman haa ölemiymiş deyip anlıyorlar.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
egeka25
egeka25 2.03.2017 15:45
hala xp ve 7 kullananları tanımak isterdim. nasıl bir şeye benziyorlar acaba?...
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 09:01
Yanima gelde nasıl bişeý görürsün
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 19:56
XP kullananların neye benzediğini bende merak ediyorum ama W7 hala canavar. Ben şahsen W10 kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Ha bu arada yaşın küçük vs diyecekler için evimde hala Commodore var ve çalışıyor :)
DeC
DeC 2.03.2017 17:26
Nasıl birşeye benziyorlar derken W7 ve XP'yi kastettin herhalde. Yaşın küçüktür ,görmemişsindir olabilir. Öteki türlüyse eğer senin nasıl bir şeye benzediğin daha kritik. Onlar normal insan hangi sistemde rahat ediyorlarsa onu kullanıyorlar, sen nesin acaba?
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 16:28
senin gibi sivri zekalarda windows 10 da sürünsün.
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 16:01
senden akılı oldukları kesin!
Kalan Karakter: 300 Gönder
NamelessWonder
NamelessWonder 3.03.2017 08:43
Yuzde olarak degil de sayi olarak vermeleri lazim bunlari. Sonucta steam kullanicilarinin sayisi da yerinde saymiyor ve her yeni kullanici windows 10 kullanacak diye bir sey yok. Ciddi ciddi windows 10'a laf eden varsa hala ya bilgisayar kullanmayi bilmiyordur yada temiz kurulum yapmamistir bilgisayarina.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 08:37
gördüğüm en iyi işletim sistemi diyen arkadaşların pc si gerçekten iyi olanalr. benim gibi i5 2. nesil hd6650m ekran kartı olanalr iiçin sıkıntılarla boğuşturan sistem win10. ssd var 2 dk da açılıor gerisini siz düşünün. sürekli update den eski ekran kartı driverini yükletmeye dayatmasıda cabası.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 07:37
Steamden oyun aldım. Windows 10 a uyumlu değilmiş. Eski bir oyun.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 03:46
win 7 yükklemek zorunda kaldım bir hata yüzünden midem bulandı resmen zamanında iyi kullanmışız çift monitor desteği yok zaten araç çubuğunun win 10 tokatlar
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 00:48
Problem yaşamadıgım oyun sayısı 2 yada 3 tür. Belki tarihin en rezil isletim sistemi değil ama kesinlikle cok kötü. Su dx12 zırvası olmasa saniye durmam win7 e dönerim
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 00:45
W7 yrni xp dir. Bunu kabul etmek gerek artık. Yaşatabildiğimiz kadar yasatacagız yoldaşlar
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.03.2017 00:17
Çıktığından beri Windows 10 kullanıyorum stabil ve performansı güzel ve tabi DX12 gibi teknoloji içinde barındırması cabası
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 21:38
elementary os kullanıyorum sistem uçuyor :))
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daadsy
Daadsy 2.03.2017 17:49
Valla windows'un tüm sürümlerini kullanmış biri olarak Win10 bugüne kadar yapılmış en stabil en iyi işletim sistemidir. ( eğer yükseltme yaptıysanız 7 den yada 8.1 den problem yaşama olasılığınız %90. Temiz kurulumu şiddetle öneririm. )
Bir geçiş döneminde donanımsal sorunu pekçok kişi yaşamış olabilir. Hoş ben hiçsorun çekmedim. Bilgisayarımda 2 tb oyun yüklü. Birtanesinde bile win10 yüzünden bir sıkıntı çekmedim.
Yanıtla
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 21:21
Fallout 3'ü açabildin mi ? =)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 19:51
Ben directx yüzünden işletim sistemi değiştirenlerdenim, yoksa Xp'den vazgeçilir mi... Windows 97'yi bile severdim ama Xp candır.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
brightlord
brightlord 2.03.2017 16:40
win 8.1 pro kullanıyorum çünkü embedded sürümü,memnunum.
Yanıtla
zeknoss
zeknoss 2.03.2017 19:49
embedded sürümü kiosk gibi cihazlar için geliştirilen bir versiyon, neden böyle bir şeye kalkıştın ki?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 17:15
Forza aldığım için win10da zorunlu duruyorum yoksa beş para etmez win10, adam akıllı bi xp birde 7 vardı
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 16:30
XP yi anladıkta Windows 7 yi niye kötülersiniz arkadaş windows 10 da 70 fps alıyorken windows 7 de 120-150 arası FPS alıyorum.. Windows 10 u niye tercih edeyimki şimdi ? mağazalarıda kullandığım yok..!
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 16:22
bir seneden fazla win 10 kullanıyorum ne steamde,ne win 10'da ne de yazılımlarda herhangi bir sorun yaşamadım çalıştıramadığım tek program samsung harici diskimin yazılımı oldu ama o da diski kullanmam için engel değil oyunlarda hiçbir performans sorunum yok win 10 aldığıma hiç pişman olmadım.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
_yigittotalwar_
_yigittotalwar_ 2.03.2017 15:51
Ulan ben Windows 8 de iken cs go da ultra ayarlarda 100-150 fps civaronda alıyordum bunde yüksekte 150 fps alıyorum . Çatışmaya girdiğimde durduk yere 20-30 a düşüyor hadi gelde çıldırma
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 15:19
windows 10 düşüşe neden geçti dersek oyun performansı bu konuda 1. neden olur çünkü dx 12 yeterli olamadı dx 11 ile de daha düşük performans veriyor dx 12 ile de windows 7'nin dx 11ini geçemiyor
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2017 15:16
Windows 10a aşık oldum ben aşık windows 7 kimin umrumda arkadaş
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
linecraft
linecraft 2.03.2017 15:07
Bir şey var, sıkıntı çıkarıyor arada saçma sapan bir hal alıyor Steam. Steam haricinde de Windows 10 kendi içinde de değişik hallere giriyor, en güncel hali bile ''bu ne ya'' dedirtiyor bazen.

Windows 10'nun kendi içinde ve dışında diğer yazılım vb içerikler ile uyumunda sorunlar olduğu çok aşikar. Bu sıkıntılardan bıkanlar Windows 7 yolunu tutuyor.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
Maxpayne53
Maxpayne53 2.03.2017 14:53
Steam kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum. Büyük ihtimalle windows 10 sürücülerinde bir sıkıntı var. Windows 10 sürücüleri ile steam oyunlarının bazılarında sıkıntı olabiliyor. Anlık fps düşüşü, eskiden alınan(windows 7'de iken) Fps oranının windows 10'a geçince 5-10 hatta bazı oyunlarda 20fps kadar düşmesi, sürücülerden kaynaklanan oyun açılmama sıkıntısı ve daha bir çok nedenden dolayı windows 7'ye geri dönüş yaşanabiliyor. Bir çok kullanıcı windows 10'un windows 7'ye oranla daha hızlı çalıştığını gördüklerinde bir süre kullanmaya devam etti ama bu hızlılık, oyun ve bazı programlar için pek avantaj sağlamıyor. Yani bilgisayar hızlı olsada eskiden alışılmış olan programların ve oyunların düzgün çalışmaması yada hiç çalışmaması windows 10'u işlevsiz hale getiriyor. Buna Steam'in de katıldığını görmek pek şaşırtıcı olmaz. Bu bahsettiğim sorunların bir çoğu zamanla gelen güncellemeler ile çözüldü ama halen daha eksiklikleri var ve bu eksiklikler bazı kullanıcıların performansına etki etmeye devam ediyor belli ki.
Yanıtla
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK
  • Künye
  • Reklam
  • Gizlilik Prensipleri
  • Team One!
  • Hataları Bildirin
  • İletişim
  • Game News and Reviews
Popüler
  • Epic Games 206 TL De...
  • Ulukayın Ertuğrul St...
  • God of War Prequel E...
  • Xbox Game Pass Hazir...
  • Açık Dünya Dungeons ...
  • Witcher 4 Kasabaları...
  • Monster Hunter Wilds...
Video Oyunları
  • Oyun Haberleri
  • Oyun İncelemeleri
  • Ön İncelemeler
  • Makale
  • Oyun Çözümleri / Rehberler
  • Oyun Hileleri
  • Video İnceleme
Oyun Platformları
  • PC
  • PlayStation
  • Xbox
  • Nintendo
  • Mobil
Kategoriler
  • Oyun
  • E-Spor
  • Bilim
  • Teknoloji
  • Sinema/TV
  • Galeri
Sosyal Medya
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter
  • Twitch
© Copyright 1999-2025 Digitall Entertainment Network
Merlin'in Kazanı, Bigcore Sunucularında barındırılmaktadır.
YASAL UYARI!: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya makale/metinlerin tüm hakları Merlin'in Kazanı'na aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbir içerik önceden özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu makale/metin veya yazılar sadece Merlin'in Kazanı tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak iletilebilir ve/veya bunlardan merlininkazani.com adresine link eklenerek alıntı yapılabilir.