Overstrike

Hasan Uğur Nayır 20.11.2011 - 13:18
4 kişilik takımın sıkı macerası
Dört kişiye kadar kooperatif bir oyun yapısı sergileyecek olan Overstrike, ilk olarak Ted Price tarafından geçen sene 25 Mayıs’ta ortaya çıkmıştı. Ancak yapımla ilgili pek fazla bir bilgi yoktu. Bu sene düzenlenen E3 fuarında ise yayımlanan bir video ile kendini iyice göstermeyi başardı Overstrike.

Dört kişilik ekip

Oyun yakın gelecekte geçiyor ve dört ajandan oluşan Overstrike 9 isminde takımın maceralarını konu alıyor. Takımda yer alan Dalton Brooks paralı bir asker. Naya Deveraux hayatı boyunca hırsızlık yapmış biri. Isabelle Sinclair kabiliyetli ama asi bir bilim adamı. Son olarak da Jacob Kimble adında bir dedektif var. Yapımın aslında oynanışı hakkında halen bilinmeyenler var, ama diğer yönden ise bazı mekanikleri biraz daha gün ışığına çıkmış durumda. Birkaç söylenti de var. Bunlardan en önemlisi takım oyununun ön planda olması. Zaten kooperatif oynanış sunacak olan yapımda, takım bazlı gitmediğiniz sürece başınız ağrıyacak. Diğer yönden ise sunulan kısım silahlar ve ilginç Gadget’lar.

Overstrike
Farklı Gadget’lar bazı zamanlarda kurtarıcınız olabilecek. Kalabalık düşman grubunu bu şekilde dağıtabileceksiniz. Seçilebilir silahlar ise aksiyonu yükselen zamanlarda hayatta kalmak için en büyük yardımcınız olacak. Bazı kaynaklarca kesin olarak doğrulanmayan birkaç özelliğin daha oyunda yer alacağı söyleniyor. Bu söylentide her karakterin farklı bir özelliği olacağı ve bu özelliklerin oldukça işimize yarayacağı yönünde. Mesela Dalton’un paralı asker olarak dayanıklı olacağı enerji kalkanı oluşturabileceği, diğer yandan ise Naya’nın oldukça çevik ve hızlı olduğu bunlar arasında. Her karakterin kendine has Gadget ve silahları kullanacağı diğer bir tahmin. Yine söylenti olarak seviye atlama sisteminin hem tek kişilik hem de çok kişilik modda olacağı belirtiliyor.

Resistance’tan farklı bir yola

Yapımcı Insomniac Games, Ratchet & Clank ve Resistance serisiyle kendini kanıtlamış durumda. Firmanın daha önce yaptıkları ortada. Genel olarak oyunlarında iyi bir hikaye ve multiplayer tecrübesini sunmayı başardı. Overstrike’ta da bunu yapacağına pek şüphe gözükmüyor. PC, X360 ve PS3 için hazırlanan oyun, gelecek sene içinde piyasaya sürülecek.
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 09:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
Overstrike
İlginizi Çekebilir