1/2

Orcs Must Die! 2

Furkan İlbay 2.08.2012 - 15:02
İkinci macerayla tam gaz devam
Platformlar PC
Orcs Must Die! 2
  • Yapımcı - Yayıncı Robot Entertainment -
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon
Merlin Puanı 84
Artılar -İlk oyunun hayranlarına, müthiş bir devam oyunu, Co-op deneyimi başarılı yansıtılmış
Eksiler -Ses ve grafikler değiştirilmemiş, ilk oyundaki gibi dar hikaye
" Sevgili ademoğlu,
Oyun yapmaya başladığınızdan beri, bizi kestiniz, atalarımızı kestiniz, hiç mi hiç acımadınız,  gözyaşımıza bakmadınız, hep "kötü hayvan" muamelesi gördük, öldürüldük, işkencelere maruz kaldık, katledikdik... Neden? Neden bize bunları yapıyorsunuz? Nedir sizden bu çektiğimiz, artık rahat bırakın yahu! Bir video oyununda da orkları, yoldaşlarımızı, öldürmeyin. Sevin, gözkulak olun, azıcık da olsa değer verin. Ben hala satırlarımda sizden "sevgili" diye bahsediyorum, lütfen bu ricamı dikkate alın. Artık video oyunlarında yem olmak istemiyoruz!
                                                                                                             -Sevgilerimle, Ork Reisi"



Hoşgeldin, sefa getirdin

Orcs Must Die geçen senenin ekiminde çıkışını yapmış, kimsenin beklemediği bir şekilde büyük oyun sitelerinden ciddi puanları kapmıştı. Robot Entertainment aklını başına toplamış ve ilk oyunda eksik ne varsa ikinci oyunda kapatmaya çalışmış. Bu da Orcs Must Die! 2'nin ilk oyundan daha farklı bir yapıya sahip olmasını sağlamış. Daha farklı bir yapı dediğime bakmayın, yine ork öldürüyoruz!

Yepyeni içerikler
Oyuna eklenen yenilikleri tanıtarak başlayayım. Öncelikle ilk oyunla arasındaki en büyük fark, tabii ki de co-op desteğinin bulunması. Oyuna yeni eklenen Büyücü (Ssorceress) ile birlikte elimizde iki farklı karakter oluyor. Ve oyuna eklenen co-op desteğiyle birlikte Orcs Must Die! 2'yi iki kişi oynayabiliyoruz. Ama istersek co-op'u bir kenara bırakıp, hikaye modunu istediğimiz karakterle tek başımıza da oynayabiliyoruz.

Orcs Must Die! 2
Oyuna eklenen yaratık düşman sayısında da epey artış var. İlk oyundaki yakınılan olaylardan birisi de hep aynı orkları görüyor olmamızdı, Robot Entertainment bunu da düşünmüş ve oyuna yirmi farklı ork çeşidi koymuş. Aslında oyunda toplam on beş bölüm olduğu için yine çok fazla denemez ama ilk oyuna oranla iyileştirilmiş diyebiliriz.

Ee, o kadar yeni ork gelmiş, yeni tuzaklar, yeni silahlar, yeni aletler gelmeden olur mu? Olmaz tabii ki demiş Robot Entertainment ve Orcs Must Die! 2'ye ilk oyuna oranla belki de iki -üç kat fazla alet edevat koymuş. Fakat ilk oyunda olmayan bir şeyi çok iyi düşünmüş, ve oyuna eklemiş;  yükseltme (Upgrade) sistemi.

Yükseltme sistemi sayesinde her bölümün sonunda kazandığımız ya da oyun içerisinde öldürdüğümüz bazı orklardan çıkan kafatasları (Skulls) ile tuzaklarımızı, silahlarımızı ve aletlerimizin seviyesini yükseltebiliyor, onları daha güçlü bir hale getirebiliyoruz. Bu da orkları haklamamızı bir o kadar kolaylaştırıyor. Örnek vermek gerekirse, ilk oyunu oynayanlar hatırlayacaktır elimizdeki cross-bow her şeyiyle otomatik olarak geliyordu. Bu oyunda "headshot" özelliğini kullanabilmek için onu yükseltmek gerekiyor