1/3

Operation Void Edge: Rainbow Six Siege büyüyor

Murat Oktay 15.02.2020 - 20:48
Raindow Six'e gelen Operation Void Edge güncellemesi ile iki yeni karakter (ORYX, IANA) ve güncellennmiş Oregon haritaları dahil oluyor.

Dile kolay, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege çıkalı tam beş yıl oldu. Şimdi de Operation Void Edge ile bir adım daha ile gidiyor. Çok sayıda oyun sever tarafından da sevilerek takip edilen yapımın birçok turnuvası da yapılıyor. Ayrıca, oyuna her üç ayda bir sunulan yeni içerikleri ile de sürekliliği sağladı. Tabii 5. yıla gelince de şöyle kallavi bir güncelleme yapmamak olmazdı. Ubisoft, Operation Void Edge ile oyuna iki yeni operatör ve bir de güncellenmiş Oregon haritasını getiriyor. Biz de tanıtımdan birkaç gün önce bu yenilikleri deneme şansına sahip olduk. Bu yazımızda Opertaion Vaid Edge ile gelecek yeniliklere değineceğiz. Ama hala Tom Clancy's Rainbow Six: Siege incelemesini okumadıysanız, önce sizi buraya alalım.

Operation Void Edge, Rainbow Six: Siege'i genişletecek

Bugün Montreal'de gerçekleştirilen Six Invitational 2020 etkinliğinde açıklanan bu yenilikler, önümüzdeki ay içinde her üç platformda da yayına giriyor. Lafı daha dolandırmadan hızlıca yeni operatörlerimiz Oryx ve Iana'ya daha yakından bakalım.

ORYX:

İlk operatörümüz ORYX. Kaslarının tanımayacağı bir engel yok gibi. Ürdünlü olan operatör, diğerlerinin sahip olmadığı kadar yüksek hızlı koşular gerçekleştirebiliyor. Savunma hattında kullanacağımız ORYX, rakiplerini bir omuz darbesi ile yere atabilecek kadar zekaya sahip. Bu gücü sayesinde kalkanlı rakipleri bile karşısında çok dayanamıyor. Ayrıca ince duvarları ya da barikatları bir omuz darbesi ile yıkıp geçiyor. Tabii tüm bunların bir bedeli de olması gerekiyor. Vücudunu bu kadar yoğun kullanan bir kişi, elbette sonucunda da zarar görür. O sebeple, sağlığının düşük olduğu zamanlarda bu özelliğin kullanılması pek hoş sonlanmayabilir.

Bu anlık koşma özelliğini birkaç defa üst üste kullanabilirisiniz. Ancak bunun da belli bir süresi var. O süreyi doldurduğunuzda, yeniden aktif olabilmesi için beklemeniz gerekiyor. Ayrıca ORYX’in bu atak özelliği durdurulamaz değil. Nomad’ın Airjab ve Girdlock’ın Trax Stringers özelliklerine karşı pek koyamıyor. Şu ana kadar anlattıklarımdan ORYX’in aslında çam yarması olduğunu anlamış olmanız lazım. Onun koşarken ya da yürürken ne kadar çok ses çıkarttığını anlamışsınızdır. Bu da onu açık hedef haline getiren öğelerden biri oluyor. Kısacası yetenekleri hız ve güç üzerine toparlanmış.

Son bir özelliğini daha belirterek diğer operatörümüze geçiyorum. ORYX, zıplayarak, yukarıdaki bir odaya ya da alana geçebiliyor. Bu sayede binalardaki katlar arasında geçiş yapabilir. Tabii bunu onun adına başkası düşünmesi gerekebilir. MP5 ve USP 40 kombinasyonu, onu ölümcül bir katil yapacaktır.