1/4

No Man's Sky

Alperen Yüksel 11.07.2015 - 20:03
Sizce bu evrende yalnız mıyız?
Sizce bu evrende yalnız mıyız? Hala süren çalışmalar ile bu sorunun yanıtı bulunmaya çalışırken, diğerbir yandan ise bu soru ile birçok yapıt hayat buldu. Bu yapıtlarda kullanılan mekan ise tabi ki uzay oldu. Uzayda tahminen milyarlarca galaksi bulunmaktadır. Galaksilerin içinde tahminen milyonlarca sistemler, gezegenler ve astroitler yer alır. Peki, bahsettiğimiz bu galaksiler arasında yolculuk yapmak ister misiniz?

No Man's Sky
Video oyun sektöründe tekrar kendini gösteren uzay mekanı, tekrar eski popülerliğine geri dönüyor gibi... Geçtiğimiz yıldan itibaren geliştirilen ve bunların birçoğunun bağımsız yapımcılar tarafından geliştirilen uzay temalı oyunlara bir yenisi daha ekleniyor: No Man’s Sky! Joe Danger isimli oyununu unutabilen var mı? İlk olarak 2010 yılında piyasaya çıkan Joe Danger, o sıralar durgun olan platform yarış türü oyununa öncülük etmiş ve kendine hayran bırakmıştı.

Muhteşem atmosferi ile eğlence kaynağı olan oyun, büyük firmaların da ilgi odağı olmuş ve hiç küçümsenmeyecek notlar almışlardı. Kim geliştirmişti peki bu oyunu? Aslında 2009 yılında kurulan ve sessiz sedasız oyun geliştiren İngiltere tabanlı oyun geliştiricisi olan Hello Games’idi. Kadrosu küçük olan bu ekipte; Criterion Games, Electronic Arts ve Kuju Entertainment gibi ünlü oyun firmalarından ayrılan ünlü isimler bulunuyor.