1/2

Need for Speed: Shift 2 Unleashed

Ali Osman Uz 11.12.2010 - 11:38
Electronic Arts, Gran Turismo - Forza rekabetine dahil olmayı planlıyor
Geçtiğimiz günlerde raflarda yerini alan Need For Speed Hot Pursuit’e daha yeni ısınmışken Electronic Arts “Shift 2 Unleashed” isimli yeni bir yarış simülasyonu üzerinde çalıştığını duyurdu. 2009 yılında piyasaya sürdüğü Need For Speed Shift ile simülasyon tutkunlarının nabzını yoklayan Electronic Arts sonuçtan memnun kalmış olacak ki, Need For Speed gibi köklü bir isim ile Shift’i ayrı kulvarlarda çarpıştırmayı göze almış. Bu karar doğrultusunda Electronic Arts, Need For Speed Shift’i hazırlayan ekibi Shift 2 Unleashed’e yönlendirmiş ve şimdiden yoğun bir çalışma temposuna girilmiş.

İlk ağızdan açıklamalar

Geçtiğimiz günlerde yapılan röpotajda, oyun hakkında bilgiler veren Shift 2 Unleashed Proje Sorumlusu ve DICE firmasının yöneticisi Marcus Nilsson, Shift 2’deki pist ve araç sayısının Need For Speed Shift’e oranla en az iki kat fazla olacağını açıkladı. Oyun içinde daha çok yarışçılar arası mücadelenin ağırlıklı olacağını belirten Nilsson, EA’in Hot Pursuit ile oyunculara sunduğu yeni sosyal yarış arabirimi Autolog aracılığıyla sağlanacak online mücadelenin bu oyunda da ön planda olacağını açıkladı.

Need for Speed: Shift 2 Unleashed
Shift 2 Unleashed’in baş tasarımcısı Andy Tudor’un Gran Turismo 5 ve Forza 3'ü kastederek yaptığı, "Oyunumuzda 1000 tane gereksiz araç olmayacak" açıklamasını destekleyen bir yorum yapan proje yöneticisi, “DICE olarak Battlefield serisinde de gösterdiğimiz gibi, oyunlarımızda daha çok oyun içi mücadeleye ve buna bağlı ayrıntılara önem veriyoruz.

Shift 2 Unleashed’te de bu doğrultuda 1000 adet araç tasarlamaktan çok en başarılı sürüş tecrübesini ve en heyecanlı rekabeti sunmaya çalışacağız” diyerek Gran Turismo – Forza rekabetine farklı bir noktadan dahil olma çabasında olduklarına dair ince bir mesaj verdi.

Röportajda yapay zeka ve sürüş dinamiklerinin daha ileri düzeyde olacağını söyleyen Nilsson, oyunun yeni bir grafik motoru ile tasarlandığına ve gerçekçilik adına büyük ilerleme kaydettiklerine dair bilgi verdi.