1/3

NBA 2K19 İnceleme

Ahmet Özçilingir 16.09.2018 - 11:41
Kralın dönüşü
Platformlar Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, XBox One
NBA 2K19
  • Yapımcı - Yayıncı 2K Games - Take 2 Interactive
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 84
4 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%78
Artılar + Grafikler
+ Oynanış Mekanikleri
+ İçerik Bolluğu
+ Oyuncu Yüzleri, Animasyonlar
Eksiler - Mikro Ödemeler
- Bağlantı Problemleri
- Yüz taratma özelliği

2009 yılından itibaren inanılmaz bir yükseliş trendine giren NBA 2K serisi, rakipsiz liderliğini NBA Live oyunları karşısında da sürdürüyor. Amerika’da aynı tarihlerde yayınlanan her iki oyun NBA 2K19 ve NBA Live19 ikilisinden, adından en çok söz ettiren oyun, yine NBA 2K19 oldu. Oynanış olarak simülasyon oynanış mekaniklerine yakın olan NBA 2K oyunları, kolay kontrolcü şeması ve akıcı animasyonlarıyla, rakibinden birkaç adım önde. Peki NBA 2K, bu liderliğini ne zamana kadar sürdürecek, bu çıkış trendi NBA 2K19’da da devam ediyor mu? Kendini en ateşli şekilde Mikro ödeme çılgınlığına kaptıran, hatta bu anlamda sektörün öncü firmalarından olan 2K, oyunu mikro ödemelere göre baştan mı dizayn ediyor? Oynanış mekaniklerinde hangi değişiklikler var? NBA 2K19 artıları ve eksileriyle nasıl bir oyun?

NBA 2K19 İnceleme

NBA 2K oyunları için, basketbol keyfini en iyi yansıtan video oyunları desek yanlış olmaz sanırım. Öyle ki, pek çok NBA oyuncusu da, NBA 2K oyunlarını tercih ediyor. Hatta kendi karakterlerini yaratıp, oyunun kariyer modunu oynayan, çevrim içi maçlara katılan NBA yıldızlarının sayısı hiç de az değil. Süper Starların da NBA 2K oyunlarını tercih etmesinin en önemli sebebi ise, NBA 2K oyunlarının gerçek basketbol dinamiklerini, gerçekçi bir şekilde simüle edebilmesi.

NBA 2K19

NBA 2K19’un da bu yüksek seviyeyi koruduğunu söyleyebiliriz. Hatta bazı konularda önemli geliştirmeler var. Özellikle yapay zeka ve savunma konusunda serinin en “olmuş” oyunu ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Geliştiriciler savunma konusuna biraz daha ağırlık göstermiş olacaklar ki, Hücum tarafında çok fazla yeni dinamik olmasa da savunma tarafındaki yeni animasyonlar göze çarpıyor. Öncelikle artık, hızlı bir adam alayım, savunmacının yanından geçip gideyim gibi bir durum artık yok. Karşınızdaki savunmacının dengesini bozup, ki o da artık çok kolay değil, ardından içeri drive edebiliyorsunuz, yoksa kayma adımını oldukça iyi uygulayan yapay zeka, adeta sülük gibi yakanıza yapışıyor, girdiğiniz her delikte adeta sizi buluyor. Bu çılgın savunmayı aşmak için rakibinizi perdelere takmanız, daha kolektif bir oyuna yönelmeniz gerekiyor. Bu yönden serinin en zorlayıcı oyunu olmuş NBA 2K19

NBA 2K19’da şut mekaniklerinde çok fazla bir değişiklik yok, şut hissi hemen hemen aynı, bir değişiklik, artık turnike atarken de şut barı beliriyor. Bu şut barını istersek kişiselleştirebiliyor, oyuncumuzun ayak hizasına alabiliyor rengini de değiştirebiliyoruz. NBA 2K19’un yeni animasyonlarla birlikte daha akıcı, kontrollerin ve oynanış hissinin daha rahat hissettirdiğini söyleyeiliriz. Bir oyuncuyu kontrol ettiğinizde evet ben bu adamı kontrol ediyorum diyorsunuz. Şut şekilleri, sevinçleri dövmeleri, top kontrolleri, oyun tarzlarıyla Süper Starlar NBA 2K19’da bir başka Curry’yi kontrol ederken Curry, Lebron’u kontrol ederken Lebron oluyorsunuz. NBA 2K19, yine bu noktada oldukça iyi bir iş çıkartmış.

Yeni Takeover moduyla istediğimiz zaman alev alma modunu aktif hale getirebiliyoruz. Takeover modunu aktif edince, performansımız da geçici olarak artıyor.