1/3

NBA 2K18

Hakan Hervenik 22.09.2017 - 17:17
2K Sports'un her yıl daha da geliştirdiği seri yine karşımızda.
Platformlar Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, XBox One
NBA 2K18
  • Yapımcı - Yayıncı 2K Sports - 2K Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Spor
Merlin Puanı 79
11 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%58
Artılar -The Neigbourhood -Geliştirilmiş grafikler ve oynanış -Gerçekçi mekanikler
Eksiler - Mikro satın alımlar - Animasyonda oluşan bazı hatalar - Geçilemeyen MyCareer ara sahneleri

NBA 2K18, son zamanlarda incelediğin en zor oyunlardan biri olabilir. Bunu oyunun zor olduğu için söylemiyorum, daha çok oyun hakkındaki duygularımı bir türlü toparlayamadığım için söylüyorum. Bir taraftan NBA 2K18 ile serinin genel oynanış elementleri geçtiğimiz yıldan daha başarılıyken, oyunda yapılan bir takım değişikler fikrimi tekrar gözden geçirmemi sağladı. Bir yandan bu değişikliklerin oyun için iyi olduğunu düşünürken, bu yılın daha çok 2K Sports'un NBA 2K18 üzerinden para biriktirmeye çalışması gibi hissediyorum.

İlk olarak, oyunun en büyük değişikliği olan "MyPlayer" modu hakkında konuşalım. Bilmeyenler için; MyPlayer modu, size oyun içerisinde kendinize ait bir karakter yaratıp, kariyer modu ile istediğiniz NBA takımına giriyor ve kendizini geliştirip efsane olmaya çalışıyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda, MyPlayer en çok zaman geçirdiğim tartışmasız en sevdiğim modlardan biriydi. NBA 2K18'de de bu geleneği bozmadım ve epey bir vakit geçirdim. Ancak, geçtiğimiz yıldan daha çok şikayetim oldu.

NBA 2K18

Yayınlanan NBA 2K18 videolarındn görebileceğiniz gibi MyPlayer, Destiny'de bulunan sosyal mekan olan The Tower gibi bir yer olan MyNeigborhood gibi bir alana yayıldı. MyPlayer deneyimimizin tamamını burada geçiriyoruz. The Neighborhood'da bir sürü şey bulabilirsiniz. Mağazadan mağazaya gidip alışveriş yapabilir, berbere gidip karakterinize yeni bir saç modeli yaptırabilir, dövmeciye gidip baştan aşağı dövme yaptırabilir, ve hatta bir spor salonuna gidip karakterinizin seviyesini yükseltebilirsiniz.

Tüm bu saydıklarımın dışında sevilen The Playground ve Pro-Am gibi modlarda The Neighborhood'un içine eklenmiş vaziyette. Tüm bu modların tek bir çatı altında toplanması, oyunculara taze ve uzun soluklu bir NBA 2K18 tecrübesi hazırlıyor ki bu gayet iyi bir durum. The Neighborhood kesinlikle mükemmel bir fikir. Ancak, tabi ki bu konuda bazı şikayetlerim olacak. İlk olarak bu alanın dağılımı birbirinden çok uzak. Karakterinizin çok yavaş hareket ettiğini göz önünde bulundurursak, yolun yarısındaki berbere gitmek için bile dakikalarınızı harcıyorsunuz. Bunun dışında bir de teknik hatalar devreye giriyor. Farklı mekanlara girince yaşanan donmalar ve grafik hataları bu güzel deneyime balta vurabiliyor. Yüklenme ekranlarının aşırı yavaş olmasını işin içine katmıyorum bile. Tabi bu saydıklarım oyunun daha yeni olması ile de kaynaklı ve güncellemeler ile halledilebilir türden. Onlar da hallolduğu zaman The Neigborhood, NBA 2K serisinin en başarılı modu olacak.

NBA 2K18

MyPlayer'a yapılan belki de en büyük değişiklik ise karakterinizi seviye atlatmak olabilir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi karakterimizin özelliklerini arttırmak için Virtual Curreny ( VC ) kullanıyoruz ama bu seviye atlama şekli geçtiğimiz yıla göre çok yavaşlamış. NBA 2K17'de belirli bir VC karşılığında 5-6 seviye atlayabiliyorken, aynı miktarda VC ile sadece 2-3 seviye atlayabiliyoruz. Yani daha iyi bir basketbol oyuncusu olmak istiyorsanız, oyun sizin için er ya da geç tekrara bağlayacak.